Atskleista, dėl ko mirė „Teletabiuose“ Tinkį Vinkį suvaidinęs aktorius

„Mūsų ketvertą galima lyginti su legendiniais bitlais“, – mėgo sakyti praėjusią savaitę miręs britų aktorius Simonas Sheltonas-Barnesas, animaciniame seriale „Teletabiai“ įkūnijęs Tinkį Vinkį.

 Serialo akimirka.
 Serialo akimirka.
Simonas Sheltonas-Barnesas <br>„ViDA Press“ nuotr.
Simonas Sheltonas-Barnesas <br>„ViDA Press“ nuotr.
1997–2001 metais kurtas serialas „Teletabiai“ tapo televizijos sensacija.
1997–2001 metais kurtas serialas „Teletabiai“ tapo televizijos sensacija.
Simonas Sheltonas-Barnesas. 
Simonas Sheltonas-Barnesas. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 28, 2018, 5:52 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 6:38 PM

Švelnaus charakterio žmogus, su kuriuo malonu leisti laiką ir filmavimo aikštelėje, ir už jos ribų. Taip sausio 17-ąją mirusį 52 metų aktorių S.Sheltoną-Barnesą prisimena kolegos.

Televizijos sensacija tapusiame seriale didelį minkštą violetinį padarą vaidinęs aktorius rastas sukniubęs vienoje Liverpulio (Jungtinė Karalystė) gatvių. Manoma, kad vyras sušalo.

S.Sheltonas-Barnesas buvo vedęs britų dainininkę ir aktorę Emmą Robbins. Ji – vieno iš legendinės grupės „The Beatles“ narių sero Paulo McCartney antros eilės pusseserė. Tačiau pora jau kuris laikas kartu negyveno.

Pastaruoju metu S.Sheltonas-Barnesas gyveno vienuose namuose su buvusios žmonos pussesere Judith Tynan. Moteris neigia, kad juodu buvo pora.

Nuo 1997 iki 2001 metų per BBC, o vėliau ir kitais kanalais daugybėje šalių rodyti „Teletabiai“ pavergė milijonų vaikų širdis.

Iki šio filmo S.Sheltonas-Barnesas dirbo baleto šokėju ir choreografu.

Gavęs pasiūlymą vaidinti seriale vaikams aktorius dvejojo, tačiau vėliau ne kartą džiaugėsi savo sprendimu.

Trejus metus Tinkį Vinkį vaidinęs aktorius sulaukdavo daugybės laiškų iš vaikų ir jų tėvų, kaip ir klausimo, ar jo personažas yra gėjus.

Mat pirmaisiais serialo gyvavimo metais Tinkį Vinkį įkūnijęs Dave’as Thomsonas prisipažino kūręs homoseksualų herojų ir tai sukėlė skandalą.

S.Sheltonas-Barnesas apie tai yra sakęs: „Mano įkūnijamas Tinkis Vinkis yra maždaug trejų metų, todėl kvaila klausti, ar jis gėjus.“

Violetinės spalvos, su trikampe antena ant galvos Tinkis Vinkis buvo didžiausias ir vyriausias iš viso ryškaus ketvertuko. Be to, jis beveik visuomet nešiojosi stebuklingą ryškią raudoną rankinę.

Aktoriaus dukra Lydia praėjusį sekmadienį feisbuke paskelbė jautrią žinutę: „Aš taip tave myliu, Tėti. Visada mylėjau ir visada mylėsiu. Tu pats geriausias žmogus pasaulyje.“

S.Sheltono-Barneso sūnus Henry taip pat liejo netekties žodžius: „Netekau mylimo tėčio. Kai buvau mažas, iš manęs tyčiodavosi, kad mano tėtis yra šokėjas ir aktorius.

Bet dabar aš juo labai didžiuojuosi! Dabar jis yra geresnėje vietoje ir žinau, kad nenorėtų, jog aš liūdėčiau.

Todėl ketinu toliau gyventi taip, kaip jis man būtų linkėjęs gyventi.“

Pasklidus žiniai apie aktoriaus mirtį nuspręsta daugiau nepardavinėti Tinkio Vinkio žaislo dabar vykstančioje žaislų mugėje Londone.

Velionio šeima pranešė, kad laidotuvės vyks vasario 7 dieną. Visų, kurie į jas ateis, prašoma vilkėti šviesių spalvų drabužius.

Parengė Ernesta Vinevičiūtė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.