Edita Mildažytė prakalbo apie sunkumus auginant vaikus

Maistas gali būti ir priešas, ir draugas. Tačiau kaip rasti tinkamos mitybos raktą, kai yra ne tik priešprieša tarp veganų, vegetarų ir visavalgių, bet ir jų pateikiamos mitybos taisyklės prieštarauja viena kitai?

 Edita Mildažytė.<br> LR archyvo nuotr.
 Edita Mildažytė.<br> LR archyvo nuotr.
 Edita Mildažytė.<br> LR archyvo nuotr.
 Edita Mildažytė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-02-01 11:25, atnaujinta 2018-02-01 12:41

„Aš savo vaikus auginau tokiu metu, kai apskritai nebuvo maisto. Jo reikėjo gauti – bet kokio. Jeigu „išmesdavo“ jautienos kaulų, tai reiškė, kad eidama iš mokyklos stoju į eilę ir už savo 50 kapeikų juos perku. Antraip nebus iš ko virti sultinio“, – pasakoja televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė.

Kita žinoma televizijos laidų vedėja, kūrybininkė Rimantė Kulvinskytė sako, kad savo dvimetei dukrai mėsos bando įsiūlyti pačiais įvairiausiais būdais – iš faršo kepa saules arba ant mėsos patiekalo paišo linksmus veidukus. Tačiau jos dukra mieliau renkasi avokadą.

Tiesa, R.Kulvinskytė pasakoja, kad dukra vos gimusi atsidūrė reanimacijoje, o vėliau mergaitę dėl mažakraujystės grėsmės teko nuolat stebėti medikams.

Lietuvoje sparčiai plintanti mada vaikus auginti pagal vegetarinės ar net veganinės mitybos principus kelia nerimą medikams.

Apie maisto įpročius ir pokyčius LRT pokalbių laidoje „Svarbios detalės“ diskutuodami laidos dalyviai ne tik prisiminė neseniai Lietuvą sukrėtusį atvejį, kai, kaip manoma, dėl veganinės mitybos į gydymo įstaigą buvo atvežtas nusilpęs kūdikis. Kartais tėvai, saugodami savo vaikus nuo tariamai pavojingos aplinkos, ne tik stipriai perlenkia lazdą, bet ir rizikuoja jų gyvybe.

Apie tai laidoje kalbėjęs ir sunkiai suvokiamas istorijas pasakojęs medikas sulaukė ir emocingos R.Kulvinskytės reakcijos.

„Kaip jūs nepradedat smaugti tėvų, aš nesuprantu. Aš pradėčiau smaugti“, – emocijų nevaldė dvimetę dukrą auginanti R.Kulvinskytė.

E.Mildažytės nuomone, Lietuvoje seniai nebuvo karo, todėl visos naujos mitybos mados yra dėl pernelyg gero gyvenimo.

„Kad ir ne dėl karų, o tiesiog dėl klimato sąlygų. Jei nebūtų galimybės į Lietuvą įvežti vaisių, daržovių iš kitų šalių? Kas lieka? Koks pasirinkimas?

Kitas aspektas, kai pasakojama vaikams, iš ko padaroma mėsa. O jūs pasakojate vaikams, pavyzdžiui, iš ko padaromos jų pagalvytės? Arba jų striukės?“ – kalbėjo E.Mildažytė.

Emocionali diskusija LRT laidoje „Svarbios detalės“ jau šį ketvirtadienį, 21.30 val. kartu su Živile Kropaite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?