Aistringi Jane Fondos ir Roberto Redfordo bučiniai, kuriuos skiria 50 metų

„Filmavimo aikštelėje jį buvo smagu bučiuoti ir prieš 50 metų, ir dabar“, – apie darbą su aktoriumi Robertu Redfordu (81 m.) susižavėjusi kalbėjo Jane Fonda, neseniai atšventusi savo 80-metį.

J.Fonda ir R.Redfordas romantinėje komedijoje „Basomis po parką“ (1967 m.) ir  dramoje „Mūsų sielos naktį“ (2017 m.).
J.Fonda ir R.Redfordas romantinėje komedijoje „Basomis po parką“ (1967 m.) ir  dramoje „Mūsų sielos naktį“ (2017 m.).
J.Fonda „Emmy“ apdovanojimų ceremonijoje stebino elegancija.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
J.Fonda „Emmy“ apdovanojimų ceremonijoje stebino elegancija.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
J.Fonda ir R.Redfordas romantinėje komedijoje „Basomis po parką“ 1967 m.
J.Fonda ir R.Redfordas romantinėje komedijoje „Basomis po parką“ 1967 m.
J.Fonda ir R.Redfordas ir dramoje „Mūsų sielos naktį“ 2017 m.
J.Fonda ir R.Redfordas ir dramoje „Mūsų sielos naktį“ 2017 m.
J.Fondos knyga.  
J.Fondos knyga.  
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-02-03 23:24

Romantinėje komedijoje „Basomis po parką“ (1967 m.) „Oskaro“ laureatai J.Fonda ir R.Redfordas įkūnijo medaus mėnesiu besimėgaujančius jaunavedžius. Šiemet pasirodžiusioje romantinėje dramoje „Mūsų sielos naktį“ jie vaidino solidaus amžiaus įsimylėjėlius.

„Ekrane mes demonstravome pagyvenusių žmonių meilę ir seksą“, – pasakojo J.Fonda, kuriai gruodžio 21-ąją sukako 80 metų.

Filmas buvo rodomas Venecijos kino festivalyje, kuriame abu pagrindinių vaidmenų atlikėjai buvo apdovanoti Auksiniais liūtais už viso gyvenimo nuopelnus.

Neseniai Los Andžele vykusioje „Emmy“ apdovanojimų ceremonijoje J.Fonda ant raudonojo kilimo pasirodė pasipuošusi rožinės spalvos suknele, jai puikiai tiko į uodegą suimti ilgi plaukai ir kirpčiai. Aktorė atrodė mažiausiai 30 metų jaunesnė.

Įžymybė užsiminė, kad šie metai jai nebuvo itin sėkmingi. Pirmiausia todėl, kad J.Fonda išsiskyrė su sužadėtiniu muzikos prodiuseriu Richardu Perry (75 m.).

Pora artimai bendravo aštuonerius metus. 2009-aisiais jie susižadėjo, o 2012 metais Beverli Hilse už septynis milijonus dolerių įsigijo erdvų namą – jį šiuo metu bandoma parduoti.

Už prabangų 660 kvadratinių metrų namą, statytą 1961 metais, pora norėtų gauti 13 milijonų dolerių. Pastate yra keturi miegamieji ir šeši vonios kambariai.

Holivudo įžymybė J.Fonda gimė Niujorke garsaus aktoriaus Henry Fondos ir aristokratės Frances Ford Seymour šeimoje. Tėvai dukterį pavadino karaliaus Henriko VIII (1491–1547) žmonos Jane Seymour (1508–15397) garbei. Teigiama, kad ji buvo tolima Jane motinos giminaitė.

Kai Jane sukako 12 metų, tėvas įsimylėjo 21-erių dainų tekstų autorę ir paliko šeimą. Būsimosios aktorės motiną tai labai sukrėtė, po kelerių metų ji nusižudė.

Šeimos tragedija J.Fondos širdyje paliko gilų randą.

Aktorei puikiai sekėsi ne tik kine, bet ir meilėje. Jos mylėti vyrai turėjo didelę įtaką ir karjerai.

Daugybę meilės romanų turėjusi J.Fonda buvo ištekėjusi tris kartus.

1964 metais ji išvyko į Paryžių, ten sutiko režisierių Roger Vadimą (1928–2000).

Abiem tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. 1965-aisiais jie susituokė. (Režisieriui aktorė buvo trečioji žmona, pirmoji – Brigitte Bardot.) Po metų jiems gimė duktė Vanessa.

Daugybę moterų turėjęs R.Vadimas iš pradžių stengėsi būti ištikimas, tačiau šeiminis gyvenimas jam greitai atsibodo.

Pradėjo nesislapstydamas į namus vedžiotis moteris, vertė savo jauną žmoną užsiiminėti grupiniu seksu.

Tačiau genialus režisierius savo žmoną išpopuliarino visame pasaulyje sukūręs fantastinį filmą „Barbadela“ (1968 m.), kuriame J.Fonda atliko pagrindinį vaidmenį.

Jane atsidūrė ant žurnalų viršelių ir tapo sekso simboliu. Tačiau toks įvaizdis jai nepatiko.

Kai 1968 metais amerikiečių režisierius Sydney Pollackas aktorei pasiūlė vaidmenį filme „Nuvarytus arklius nušauna, tiesa?“, ji iškart sutiko ir išvyko į JAV.

Filmas padėjo atskleisti visai kitokį aktorės veidą. Ji nebijojo ekrane pasirodyti prastai apsirengusi, būti pavargusi ir nepatraukli. Šis vaidmuo aktorei pelnė pirmąją „Oskaro“ nominaciją. Iš viso šiam prizui ji buvo nominuota septynis kartus.

J.Fondos triumfu tapo režisieriaus Alano J.Pakulos trileris „Klutas“, kuriame aktorė suvaidino maniako persekiojamą prostitutę.

Kritikai juostą išgyrė, o aktorė gavo pirmąjį „Oskarą“. Antrąjį „Oskarą“ ji pelnė 1979 metais už filmą „Sugrįžimas namo“.

Šlovės viršūnėn kopianti aktorė savo palaidūną vyrą vis dažniau palikdavo namie ir vykdavo į JAV, kur filmavosi juostose, atnešusiose jai pasaulinę šlovę. Be to, Amerikoje ji įsiliejo į judėjimą, kovojusį už moterų teises.

Tik neseniai aktorė atskleidė, kodėl ji tapo šio judėjimo aktyviste. Paaiškėjo, kad būdama 10 metų ji patyrė lytinę prievartą.

„Dauguma vyrų, kuriuos aš sutikau, buvo nuostabūs, bet pasenusių pažiūrų, todėl aš dažnai būdavau žeminama. Moterų judėjimas padėjo suvokti, kad aukos nėra kaltos“, – aiškino J.Fonda. Viename mitinge ji sutiko ir savo antrąjį vyrą kairiųjų pažiūrų aktyvistą Tomą Haydeną (1939–2016). Susižavėjusi naujojo draugo revoliucinėmis idėjomis aktorė 1973 metais išsiskyrė su R.Vadimu ir ištekėjo už jo. Porai gimė sūnus Troy (44 m. aktorius).

1990-aisiais subyrėjo ir ši šeima. O po metų J.Fonda tapo žiniasklaidos magnato Tedo Turnerio (79 m.) žmona.

Ši santuoka truko dešimt metų. Gyvendama su T.Turneriu J.Fonda nesifilmavo.

Keista, bet aktyvi kovotoja už moterų teises J.Fonda visiems trims savo vyrams buvo paklusni ir nuolanki žmona.

„Aš stengiausi įtikti visiems savo sutuoktiniams“, – yra sakiusi aktorė, uždirbdavusi daugiau nei pirmi du jos sutuoktiniai.

Prieš kelis mėnesius aktorė prisipažino, kad anksčiau bijodavo senti. Bet vėliau šią baimę įveikė.

„Žmonės apie bėgančius metus galvoja kaip apie kažkokią negalią. Bet juk kuo vyresnis žmogus, tuo labiau jis išsilavinęs ir įdomesnis“, – kalbėjo J.Fonda.

Aerobikos pradininkė

* J.Fonda pasauliui davė ne tik įsimintinų vaidmenų, bet ir aerobiką.

* 1979 metais ji atidarė pirmąją šokių gimnastikos studiją Beverli Hilse, netrukus buvo atidaryti dar keturi panašūs klubai kituose miestuose. Kai kur užsiėmimus vesdavo pati J.Fonda.

* 1981 metais pasaulį išvydo „Jane Fondos pratimų knyga“. Iliustruotas leidinys, išleistas 1,8 milijono egzempliorių tiražu, buvo išpirktas iki 1986 metų.

* 1982 metais J.Fonda patentavo savo kūrinį. Aerobika tapo populiari visame pasaulyje.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.