Vėžio diagnozę išgirdęs Arvydas Stonys prakalbo apie naują širdies draugę

„Su žmona pastaraisiais metais mes tik vaidinome šeimą“, – po skyrybų prisipažino garsus Lietuvos iliuzionistas Arvydas Stonys (52 m.), turintis naują draugę.

 Arvydas Stonys.<br>T.Bauro nuotr. 
 Arvydas Stonys.<br>T.Bauro nuotr. 
A.Stonys nedidelėje salėje sostinės Gedimino prospekte demonstruoja triukus tiems, kurie neprarado tikėjimo stebuklais.  <br>G.Šiupario nuotr.
A.Stonys nedidelėje salėje sostinės Gedimino prospekte demonstruoja triukus tiems, kurie neprarado tikėjimo stebuklais.  <br>G.Šiupario nuotr.
A.Stonys nedidelėje salėje sostinės Gedimino prospekte demonstruoja triukus tiems, kurie neprarado tikėjimo stebuklais.  <br>G.Šiupario nuotr.
A.Stonys nedidelėje salėje sostinės Gedimino prospekte demonstruoja triukus tiems, kurie neprarado tikėjimo stebuklais.  <br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 25, 2018, 11:11 AM

Prieš daugiau nei metus A.Stonys nutarė skirtis su ketvirta žmona Rita, o netrukus iš gydytojų išgirdo žinią, daugeliui prilygstančią mirties nuosprendžiui: jam – vėžys.

„Įtampa, neapykanta moteriai, kuri buvo šalia, barniai – viskas susidėjo į krūvą. Tą vakarą, kai paskambino gydytoja, žemė susiūbavo po kojomis“, – pasakojo A.Stonys LNK laidoje „Nuo... Iki...“

Arvydas sakė, kad skirtis ketino jau seniai, bet sprendimą atidėdavo dėl sūnaus.

„Sprendimą skirtis priėmiau aš, į teismą padavė ji. Nebuvo lengva, nes šeimoje augo vaikas. Iš 12 metų trukusios santuokos aštuonerius gyvenome kaip du svetimi žmonės, nerandantys bendros kalbos.

Buvome ne sutuoktiniai, o kambariokai, kuriuos sieja buitis, namai, sūnus. Ilgai santuokoje gyvenau dėl vaiko, kad šiek tiek paaugtų, kad įtampos būtų kuo mažiau“, – kalbėjo vienas garsiausių šalies iliuzionistų.

Aplinkiniams Arvydas ir Rūta atrodė neišskiriami – renginiuose pasirodydavo apsikabinę, šypsodamiesi. Pasirodo, tai buvo tik vaidyba.

„Kodėl tuos purvinus marškinius reikėtų nešti į viešumą ir rodyti? Kad kiti džiaugtųsi: ir jie normalūs, ir jų šeimoje konfliktai?“ – savo elgesį aiškino A.Stonys.

Ketverios skyrybos – daug ar mažai? Arvydas sakė, kad kiekvieną kartą jų priežastis buvo vis kitokia.

„Pirmos skyrybos įvyko todėl, kad santuokai buvau dar per jaunas. Devyniolikos susipažinome, dvidešimties vedžiau, po pusantrų metų išsiskyrėme.

Antrosios buvo kitokios – išvykome dirbti į užsienį ir taip nutiko, kad atsirado trečias. Kodėl subyrėjo trečia santuoka, sunku pasakyti. Galbūt buvome per daug vienodi – du menininkai, kiekvienas gyvenantis savo pasaulyje, savo kiaute. Galiausiai suvokėme, kad tie kiautai visiškai skirtingi“, – pasakojo A.Stonys.

Vyras prisipažino, kad sunkiausios buvo antros skyrybos, kai jį išdavė, nors jis norėjo būti kartu, laukė, bet žmona nusisuko.

Skirtis A.Stoniui niekada nebuvo lengva, nes nemėgsta pokyčių, ypač kai viską tenka pradėti iš naujo.

Iliuzionisto Zodiako ženklas – Jautis. Jis iš tų, kuriems sunku keisti baldus, būstą, ką jau kalbėti apie gyvenimą.

A.Stonys tik džiaugėsi, kad išsiskirti pavykdavo be konfliktų: „Aš ramiai priimdavau visas sąlygas, truputį pasiginčydavome, pasiderėdavome ir išsiskirdavome.“

Ketvirta santuoka iliuzionistą išmoko kelių dalykų: nesitikėk, kad antroji pusė ką nors padarys už tave, o jei nori, kad keistųsi, keiskis pats. Tik tai suprato per vėlai – santykiuose jau buvo peržengta negrįžtamumo riba, kai nėra jėgų ką nors keisti.

Po lemtingo pokalbio su žmona Arvydas susikrovė daiktus ir paliko šeimos namus. Vos pradėjus gyvenimą iš naujo pakirto skaudi žinia – antros stadijos prostatos vėžys.

Sužinojęs diagnozę, vyras iš pradžių ja su niekuo nesidalijo, vėliau pasakė keliems artimiausiems draugams. Žmona apie ligą sužinojo tik iš žiniasklaidos.

Iliuzionistas nusprendė elgtis netradiciškai – atsisakė medikų siūlomo įprasto gydymo ir pabandė pasveikti kitaip. Lietuvis kreipėsi į Didžiosios Britanijos onkologą Robertą J.Thomasą.

Britų profesorius su komanda sako atradęs keturis produktus, kuriuos įtraukus į mitybą rizika susirgti vėžiu sumažėja per pusę, o jei žmogus jau serga, jie ne tik padeda sulėtinti vėžio plitimą, bet ir trečdaliu sumažina tikimybę jam atsinaujinti.

A.Stonys, perskaitęs šio mediko knygą „Kaip gyventi susirgus vėžiu. Faktai“ ir ėmęs vadovautis jo patarimais, vartoti maisto papildus, jo sukurtus iš keturių produktų – brokolių, granatų, ciberžolių ir žaliosios arbatos, – pažabojo pavojingą ligą.

„Esu gyvas įrodymas, kad tai veikia: mitybos pokyčiai, maisto papildai, aktyvesnis gyvenimo būdas, perskaičius kai kurias knygas pasikeitęs mąstymas – ir kol kas neprireikė nė vieno tradicinio vėžio gydymo būdo“, – džiaugėsi vyras.

Arvydas ne tik atsikratė papildomų kilogramų ir suvaldė ligą, bet ir turi naują širdies draugę. Ji jaunesnė 7 metais.

Apie šiuos santykius iliuzionistas kol kas nedaugžodžiauja – jie pažįstami 20 metų, susitikdavo kaip seni bičiuliai.

Paklaustas, ar nereikėtų laukti penktų vedybų, A.Stonys savo ruožtu pasiteiravo: „Kam tos vedybos? Apie vaikus seniai nebegalvojame, turime sukurtus savo gyvenimus. Nematau priežasties tuoktis. Nors ką gali žinoti?“

Ar nebijojo vėl pradėti santykių? „Manau, kad žmogus – bandos gyvūnas. Gyventi vienam – nei natūralu, nei lengva. Vienatvė – ne man. Gal moteriai lengviau, bet vyrui – ne.

Dažnai vyrai ieško moterų, kurios jais rūpintųsi. O man reikia objekto, kuriuo galėčiau rūpintis. Man to reikia kaip oro“, – sakė naują gyvenimo etapą pradėjęs A.Stonys.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.