„Mes vieno kraujo“ dalyvaujanti policininkė griauna stereotipus apie savo profesiją

Kovo 11-ąją dieną LNK eteryje pasirodysiančioje paskutinėje muzikinio antrininkų superšou „Mes vieno kraujo“ atrankų laidoje scenoje pasirodys pačių įvairiausių profesijų žmonės. Viena jų – rokiškėnė Greta Melvydaitė (23 m.) – policijos pareigūnė, neslepianti, kad iki dabar nežino, kas užpildė šou atrankos anketą.

Greta Melvydaitė.
Greta Melvydaitė.
Greta Melvydaitė.
Greta Melvydaitė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-03-08 10:28

„Klausinėjau visų savo aplinkinių, giminių – niekas neprisipažįsta. Net nesulaukiau užuominų ar klausimų: „Gal kažkur buvai, kažką darei“? Su draugu juokaujame, kad gal anketą užpildė koks supykęs nubaustas pažeidėjas“, – pasakojo pareigūnė.

Nors jos darbas – atsakingas ir oficialus, tačiau Greta pasakoja, kad ją palaiko tiek vadovai, tiek kolegos.

„Visi puikiai žinome, kaip atskirti asmeninį gyvenimą ir pomėgius nuo iškvietimų ar patruliavimo keliuose. Nė vienas pažeidėjas tikrai nesulauks nuolaidų vien dėl to, kad bus matęs mane per televiziją“, – juokėsi moteris.

Greta atskleidžia, kad iš pažiūros trapiai moteriai pareigūno darbas kartais tampa tikru iššūkiu.

„Nuo vaikystės svajojau būti policininke, tačiau kas dieną mėgautis savo tarnyba yra tiesiog neįmanoma. Kartais tenka važiuoti į labai sudėtingus psichologiškai iškvietimus, kai matome smurtą, muštynes, sužeistus žmones... Dėl savo saugumo jau nebeišgyvenu, negalvoju apie tai, kad galiu ir negrįžti namo. Suprantu, kad tokia mano profesija ir kas dieną į darbą einu su mintimi, kad galiu ir noriu padėti tiems, kam tos pagalbos labiausiai reikia“, – atskleidė pareigūnė.

„Mano profesija scenoje – nei kliūtis, nei pagalba. Į šį projektą einu ne kaip policininkė, o kaip žmogus, kuris dievina muziką“, – sakė G. Melvydaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.