Jurgita Jurkutė-Širvaitė: „Buvome pažįstami tik iš matymo"

„Buvome pažįstami tik iš matymo. O dabar pamažu vienas kitą jaukinamės. Tik scenoje, nieko nepagalvokite“, – nusijuokė Jurgita Jurkutė-Širvaitė (32 m.), po pertraukos grįžtanti į TV eterį ir su Martynu Levickiu (27 m.) pradedanti vesti naują muzikinį šou.

M.Levickis ir J.Jurkutė-Širvaitė ves LRT televizijos konkursą „Du balsai – viena širdis“. 
M.Levickis ir J.Jurkutė-Širvaitė ves LRT televizijos konkursą „Du balsai – viena širdis“. 
M.Levickis ir J.Jurkutė-Širvaitė ves LRT televizijos konkursą „Du balsai – viena širdis“. 
M.Levickis ir J.Jurkutė-Širvaitė ves LRT televizijos konkursą „Du balsai – viena širdis“. 
J.Jurkutė-Širvaitė su vyru Ryčiu augina dukrą Korneliją, kuriai netrukus sukaks metai. <br>D.Umbraso nuotr.  
J.Jurkutė-Širvaitė su vyru Ryčiu augina dukrą Korneliją, kuriai netrukus sukaks metai. <br>D.Umbraso nuotr.  
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 17, 2018, 2:06 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:12 PM

Šį šeštadienį LRT televizijos eteryje debiutuosiantis konkursas „Du balsai – viena širdis“ skiriasi nuo daugelio kitų muzikinių laidų. Pirmiausia – dalyvių sąrašu. Šiame projekte rungsis ir žinomų, ir pirmąsyk ekrane matomų žmonių duetai. Visus juos vienija bendras bruožas – į sceną žengs giminaičiai.

„Tėtis su dukra, dėdė su sūnėnu, brolis su seserimi. Kiekvienoje laidoje – aštuoni duetai, iš jų į kitą etapą žengs penki. Ypatingi bus ne tik duetai, bet ir balsavimas“, – pasakojo M.Levickis.

Televizijos studijoje susirinkę žiūrovai balsuos neįprastu būdu – po kiekvieno pasirodymo pakildami nuo kėdžių.

Jos prijungtos prie specialios elektroninės sistemos – atsistojusių žmonių skaičius lems, kiek balsų iš publikos gaus kiekvienas duetas.

Tiesa, duetus vertins ir iš žinomų Lietuvos žmonių sudaryta komisija.

Laidose dalyvaus ir konkuruojantys, ir kaip svečiai pasirodantys duetai.

Jau pirmose laidose žiūrovai pamatys dainininką Sashą Song su pussesere Lina Žilinskaite, „Rondo“ lyderį Aleksandrą Ivanauską su dukra Jurga, sutuoktinius Donatą ir Dainę Baumilas.

„Skamba ir lietuviški, ir užsienio hitai. Yra duetų, kurie nori atlikti savo kūrybos dainas, yra ir patriotinių kūrinių.

Pavyzdžiui, mane sujaudino pirmoje laidoje pasirodęs duetas. Mama gyvena Vokietijoje, sūnus – Lietuvoje. Sūnus su ašaromis prašo, kad mama grįžtų gyventi į Lietuvą. Šioje laidoje bus visko“, – pasakojo M.Levickis.

Ne viename populiariame TV šou spindėjusi J.Jurkutė-Širvaitė šiuo metu džiaugiasi motinyste.

Prieš metus su vyru Ryčiu dukters Kornelijos susilaukusi moteris neslėpė – sutiko vesti naują laidą todėl, kad jos idėja suvirpino širdį.

„Tai intuicijos reikalas. Supratau, kad ši laida bus jauki ir šeimyniška. Kadangi pati esu mama, tai labai sudomino. Per pirmą filmavimą įsitikinau, kad neklydau, – dirbti šioje laidoje bus smagu ir gera“, – pasakojo Jurgita.

Iš vėžių jos neišmušė ir tai, kad pirmoje laidoje neišvengė ne itin malonios staigmenos.

„Mums abiem su Martynu tai buvo iššūkis. Martynas debiutavo kaip vedėjas, tad natūralu, kad buvo daug jaudulio. O man dingo balsas – buvau po ligos, prasidėjo komplikacijos. Tiek metų dirbusi eteryje pirmąkart sužinojau, kas yra balso stygų uždegimas. Bet nieko, susitvarkėme“, – šypsojosi J.Jurkutė-Širvaitė.

Akordeonistas M.Levickis Lietuvos pramogų pasaulyje sukasi jau kone dešimtmetį, tačiau tai pirmas sykis, kai priėmė pasiūlymą vesti TV laidą.

Garsus muzikantas neslepia: žiūrėdamas televizorių vis susimąstydavo, kad būtų smagu kurti gerą muzikinę laidą, kurioje aprėpiama ir klasika, ir popmuzika.

„Gavęs pasiūlymą pamaniau, kad gal tai geras žingsnelis arčiau šios idėjos. Iš tiesų man tai avantiūra. Nesijaučiu komforto zonoje, bet tuo pat metu įdomu pasižiūrėti, kaip susitvarkysiu.

Tai mano nuolatinis konfliktas su savimi. Noriu priimti visus pasiūlymus, bet tada pažiūriu į kalendorių, repertuarą, kurį reikia išmokti per kelis mėnesius, ir darosi baisu.

Scenoje aš pripratęs jaustis gerai, bet čia naujas vaidmuo, daug ko reikia išmokti. Tikrai dar nesijaučiu kaip žuvis vandenyje“, – kuklinosi M.Levickis.

„Viskas bus gerai. Martynas – žavus natūralumu ir tikrumu. Jis – perfekcionistas, tai matyti iš jo muzikinės karjeros. Manau, jam pačiam šis iššūkis labai įdomus“, – svarstė Jurgita.

„Jei viskas bus labai blogai, Jurgita išgelbės, ji juk patyrusi.

Kalbėti nebijau, moku išdėstyti mintį, bet kai atsiduri greta komisijoje dirbančio Arūno Valinsko, kurį matei nuo dvejų metų amžiaus, darosi neramu. Kai supranti, kad turi vienu lygiu su juo bendrauti, gal net pasiginčyti.

Man prireiks laiko, kad suvokčiau, jog esu lygiavertis žaidimo dalyvis. Juk turiu galvoti ir apie taisyklingą žodžių tarimą, judesius, mimikas.

Po pirmos laidos filmavimo jaučiausi blogai, buvau nusivylęs, svarsčiau, kodėl aš čia ėjau. O paskui pažiūrėjau įrašą ir supratau, kad ne viskas taip blogai.

Prodiuseriai paragino imtis iniciatyvos, drąsiau kurti laidos kryptį. Bandysime“, – nusijuokė M.Levickis.

Pirmos laidos filmavime abiem vedėjams teko ne tik kalbinti dalyvius bei komisiją, bet ir padainuoti.

Eksperimentas, kuris abiem nėra naujiena, – M.Levickis kartais dainuoja grodamas, o J.Jurkutė-Širvaitė yra įrašiusi dainą su Marijumi Mikutavičiumi.

Vis dėlto nė vienas jų neplanuoja siekti dainininko karjeros.

„Esu šiek tiek dainuojantis. Toje pirmoje laidoje prisidės ir komisijos nariai. Jei jau ryžausi tokiam avantiūriškam sprendimui vesti laidą, tai ir padainuoti nėra baisu.

Bet ne, mano pagrindinis instrumentas – akordeonas“, – šyptelėjo Martynas.

„O man muzika – lyg terapija. Į ją žiūriu kaip į galimybę namuose ne svaidytis pagalvėmis ar trankytis lėkštėmis, bet, pavyzdžiui, išdainuoti emocijas.

Šiuo metu dažniau dainuoju lopšines dukrai – norėčiau išmokti kuo daugiau žemaitiškų“, – pasakojo Jurgita.

Kas bus, jei šou sumanytojai paprašys jų pačių sukurti duetą su giminaičiu? „Reikėtų pagalvoti. Mano vyras turbūt nedainuotų, jis – verslininkas. Bet jo mama daugybę metų dainavo. Mūsų namuose yra akordeonas, mylime muziką.

Sako, genai persiduoda trečiai kartai, tad žiūrėsime – gal močiutės akordeonas, kuris yra brangi ir saugoma relikvija, pravers dukrai“, – kalbėjo Jurgita.

„Mano giminės žmonės nėra labai muzikalūs, bet per pobūvius mėgsta padainuoti. Gal, jei labai reikėtų, būtų galima kokį duetą sukonstruoti“, – juokėsi M.Levickis.

Kai susitiko aptarti būsimo šou, Jurgita ir Martynas linksmai nustebo supratę, kad jau seniai yra draugai feisbuke, nors susidūrę akis į akį persimesdavo tik pora sakinių. Dabar teks bendrauti dažniau, ir nė vienas dėl to nesiskundžia.

„Jurgitos dalyvavimas buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl sutikau. Esu jos gerbėjas, man smagu, kad eteryje turiu tokią stiprią partnerę, iš kurios galiu mokytis“, – pabrėžė M.Levickis.

Martynas apie ateitį televizijoje kol kas negalvoja – pirmiausia nori kuo geriau vesti dvylika „Du balsai – viena širdis“ laidų. Be to, šįmet jo laukia daug koncertų.

Jurgita – daugelio TV kanalų pageidaujama laidų vedėja, tačiau vėl stačia galva nerti į televizijos pasaulį neskuba.

„Žmonės būna arba maratonininkai, arba sprinteriai. Aš – sprinterė, galvoju apie trumpas distancijas.

Jei rimtai, aš mėgaujuosi motinystės atostogomis. Nors ir džiaugiuosi šiuo projektu, kurį man pasiūlė vesti, tikrai neskubėsiu daryti sprendimų dėl ilgalaikių įsipareigojimų dirbti ekrane“, – sakė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.