Gianni Versace nužudymą ėmė narplioti TV serialo kūrėjai

Kodėl daugiau kaip prieš 20 metų buvo nužudytas dizaineris Gianni Versace? Nusikaltimas, kurio motyvai taip ir liko neatskleisti, perkeltas į TV ekranus.

G.Versace veikla leido prabanga mėgautis ir jo seseriai Donatellai.<br>„ViDA Press“ nuotr.
G.Versace veikla leido prabanga mėgautis ir jo seseriai Donatellai.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Cunananas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Cunananas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Parengė Ona KACĖNAITĖ

2018-03-21 14:14

Italijos drabužių kūrėjo G.Versace bičiuliai ir artimieji skirtingai įvertino serialo „Amerikietiško nusikaltimo istorija“ kūrėjų bandymą pavaizduoti jo žūtį.

Antras serialo sezonas pavadintas „Gianni Versace žmogžudystė“.

1997 metų liepos 15-ąją G.Versace išėjo iš savo pasakiško grožio vilos Majamyje (JAV) į netoliese esančią kavinę „News Cafe“ nusipirkti žurnalų.

Prieš pat devintą valandą ryto grįžtančio kūrėjo jau tykojo žudikas, užsimaukšlinęs juodą beisbolo kepuraitę ir su pistoletu „Taurus PT100“ rankoje.

Kai dizaineris rakino geležinius kiemo vartus, Andrew Cunananas šovė jam į veidą ir sprandą, o tada neskubėdamas pasišalino.

Liudininkų teigimu, žingsniavo krypuodamas kaip ančiukas Donaldas.

Vienas viešbučio „Astor“ darbuotojų pakeliui į darbą išgirdo šūvius ir išvydo ant krauju pasruvusių laiptelių gulintį G.Versace. Šalia mėtėsi jo sandalai, akiniai nuo saulės ir gulėjo negyvas baltas balandis.

„Ėmiau dairytis filmavimo kamerų, nes visa tai atrodė kaip inscenizacija“, – prisiminė liudininkas.

Žiauri 50-mečio dizainerio žmogžudystė buvo vadinama amžiaus nusikaltimu ir suteikė puikios medžiagos filmo kūrėjams.

Vien ko verti antraeiliai vaidmenys: šviesiaplaukė G.Versace sesuo ir dviejų vaikų motina Donatella Versace; jos vyras Paulas Beckas, buvęs modelis ir jos brolio numylėtinis; brolis Santo, šeimos finansinių reikalų tvarkytojas.

Teigiama, kad būtent jis buvo uždaręs brolių ir seserų banko sąskaitas, nes bodėjosi pompastišku jų gyvenimo būdu.

Dar reikėtų paminėti ilgametį G.Versace meilužį Antonio D’Amico ir galiausiai žudiką A.Cunananą. Jį Federalinis tyrimų biuras buvo įtraukęs į ieškomiausių nusikaltėlių sąrašą.

Šis homoseksualas, turėjęs intymių santykių su prastos reputacijos asmenimis, per tris mėnesius įvairiose JAV vietose nužudė keturis vyrus, o galiausiai pats nusižudė.

Tarp jo aukų buvo ir vokiečių klubo savininkas, ir mokėti mokesčius vengęs vadinamasis Leipcigo alaus karalius Torstenas Reineckas.

Dizainerio žūtis pakurstė įvairius gandus. Kalbėta, kad Versace šeima buvo įsipainiojusi į mafijos veiklą ir skendėjo skolose. Baltas negyvas balandis, rastas šalia G.Versace kūno, esą buvo pinigų plovėjo atsikračiusio klano žinutė. Tiesa, tyrėjai nustatė, kad paukštis tapo rikošeto auka.

Buvo netgi iškelta versija, kad A.Cunananas vykdė prabangių prekių ženklų klastotojų užsakymą.

Dar kalbėta, kad G.Versace ir A.Cunananas buvo meilužiai. Esą dizaineris partnerį užkrėtė AIDS, todėl šis atsikeršijo.

Šią žmogžudystės istoriją ekrane atgaivino TV režisierius ir prodiuseris Ryanas Murphy. Scenarijų sukūrė bestselerių autorius Tomas Robas Smithas.

G.Versace įkūnijo iš Venesuelos kilęs aktorius Edgaras Ramirezas, o jo seserį Donatellą – ispanė Penelope Cruz. Iš Puerto Riko kilusi popmuzikos žvaigždė Ricky Martinas tapo dizainerio draugu A.D’Amico.

Donatella apsidžiaugė, kad ją įkūnijo būtent P.Cruz, o A.D’Amico užsipuolė serialo kūrėjus – esą siužetas neturi nieko bendra su realybe.

TV seriale yra epizodas, kuriame A.D’Amico tarsi Švč.Mergelė Marija laiko ant rankų mirštantį G.Versace. „Tai juokinga Michelangelo „Pietos“ parodija“, – niršo velionio bičiulis.

Prieš premjerą G.Versace šeima oficialiai pareiškė nesanti kaip nors susijusi su serialu, kuriame daug kas išgalvota.

Pagrindinis serialo veikėjas – ne dizaineris, o jo žudikas A.Cunananas. Kūrinyje daug dėmesio skiriama jo gyvenimui San Diego gėjų bendruomenėje.

Seriale 27-erių A.Cunananas – intelektualus, bet nepataisomas melagis. Jis giriasi pergalėmis meilės fronte ir pasakoja esąs labai turtingos šeimos palikuonis.

Savimylą A.Cunananą erzino G.Versace sėkmė. Vaikinas visiems pasakodavo, kad G.Versace yra blogiausias visų laikų dizaineris, tačiau apsisukęs vadindavo jį draugu ir svajojo tapti jo modeliu.

G.Versace buvo prabangų gyvenimą mėgstantis išlaidūnas. Tuo metu jo žudikas mito greituoju maistu ir iš savo apšiurusio viešbučio kambario išeidavo tik naktį, kad pasinertų į prostitučių, sutenerių ir narkotikų pardavėjų pasaulį.

G.Versace mėgo didžiuotis prabangia Palm Bičo vila, kurią puošė bizantietiško stiliaus mozaikos, biustai, Pablo Picasso ir Raoulo Dufy paveikslai.

Jam nė į galvą nešovė, kad demonstruodamas prabangą taps pakvaišėlio taikiniu.

Žmogžudystės byla buvo užversta 1997-ųjų gruodį. Iki šiol ne iki galo aišku, kodėl A.Cunananas nužudė garsųjį dizainerį. Neaišku net ir tai, ar iki nusikaltimo jie buvo kada nors susitikę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.