Neabejingi žmonės Nojaus gydymui jau suaukojo 15 tūks. eurų

„Lietuvos ryto“ televizijos laidų vedėja Rūta Janutienė imasi asmeninės iniciatyvos, kad padėtų mažajam Nojui, kuris, prieš dvejus metus perėjoje partrenktas automobilio iki šiol nepabudo iš komos.

 D. Umbraso nuotr.
 D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2018, 1:40 PM

„Norint pabudinti berniuką iš komos reikia kuo greičiau važiuoti konsultuotis pas užsienio specialistus, kurie taiko naujausius gydymo metodus. O Lietuvoje tik palaikoma Nojaus vegetacinė būsena, juolab kad jį visą parą prižiūri mama, kuri neturi medicininio išsilavinimo. Net valstybinėje ligoninėje nuolatinė slauga kainuoja tūkstantį eurų per mėnesį, o šeimai tai yra per dideli pinigai“, – sakė R. Janutienė.

Užsienio specialistais žurnalistė labiau pasitiki, remdamasi asmenine patirtimi. Kai R. Janutienei buvo diagnozuotas krūties vėžys, Lietuvoje jai buvo parengtas senas gydymo planas. Tačiau išvykusi konsultacijai į Vokietiją ji gavo informacijos apie inovatyvius gydymo metodus, kuriuos pritaikius ligą pavyko įveikti.

Šią savaitę „Nuogoje tiesoje“ buvo siekiama surinkti lėšų Nojaus gydymui. Po laidos parlamentaras Remigijus Žemaitaitis susitiko su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga ir išgavo pažadą, kad berniukas į užsienį reabilitacijai vyktų už Ligonių kasų lėšas. Tačiau su juo kartu turėtų važiuoti vienas iš tėvų, o lydinčiojo asmens išlaidų valstybė nekompensuoja.

Antradienį buvo žinoma, kad neabejingi žmonės Nojui suaukojo 15 tūkst. eurų. Tačiau ši suma yra nepakankama, juolab kad tėvai iš savo kišenės ne tik turi pirkti visus reikalingus vaistus, bet ir samdytis advokatus, kad avarijos kaltininkė sulauktų adekvačios bausmės. Tačiau teismų karuselė dar tik įsisuko, nes berniuką partenkusi moteris apskundė pirmosios instancijos teismo sprendimą, pripažinusį ją kalta ir priteisusi veislinio šuns vertės dydžio neturtinę žalą tėvams. „Ji siekia, kad avarijos kaltininku būtų pripažintas pats berniukas ir savo teisę partenkti vaikus perėjose ketina ginti net Strasbūro teisme“, – ironizavo R. Janutienė.

Jeigu norite padėti berniuko šeimai, tai galite padaryti šiuo būdu:

Inga Matulienė

Sąskaitos nr: LT984010051001353043

Paskirtis: parama Nojui

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“