Arūnas Valinskas – apie tai, kas laukia TV žiūrovų „Auksiniuose svogūnuose“

„Politikai kvailysčių daro tiek, kad „Auksinius svogūnus“ galėtume rengti kas du mėnesius“, – nusijuokė tradicinės ceremonijos, kurią šį sekmadienį parodys TV3, vedėjas Arūnas Valinskas (51 m.).

Šventę ves A.Valinskas ir J.Jankevičius, o prizus dalys G.Mikalauskytė.<br>TV3 nuotr.
Šventę ves A.Valinskas ir J.Jankevičius, o prizus dalys G.Mikalauskytė.<br>TV3 nuotr.
Arūnas Valinskas. <br>TV3 nuotr.
Arūnas Valinskas. <br>TV3 nuotr.
D.Norvilas ir R.Vyšniauskas. <br>TV3 nuotr.
D.Norvilas ir R.Vyšniauskas. <br>TV3 nuotr.
D.Norvilas. <br>TV3 nuotr.
D.Norvilas. <br>TV3 nuotr.
Šventę ves A.Valinskas ir J.Jankevičius. <br>TV3 nuotr.
Šventę ves A.Valinskas ir J.Jankevičius. <br>TV3 nuotr.
Prizus dalys G.Mikalauskytė. <br>TV3 nuotr.
Prizus dalys G.Mikalauskytė. <br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 31, 2018, 9:43 PM

Įprotis Melagių dienos proga pašiepti keisčiausius, juokingiausius ir kvailiausius politikų pomėgius Lietuvoje atsirado prieš dvidešimt metų.

Jubiliejus įpareigoja, tad šį sekmadienį TV žiūrovai per „Auksinius svogūnus“ ne tik pamatys politikų apdovanojimą už per metus nuveiktus darbus, bet ir turės progą prisiminti kai kuriuos geriausius per 20 metų šiam renginiui sukurtus humoristinius numerius.

Pirmieji „Auksiniai svogūnai“ vyko Vilniuje, tuo metu prestižiniame restorane „Geležinis vilkas“. Televizija rodė tik jų santrumpą.

„Dalijome svogūnus prie Lukiškių kalėjimo – kai pagalvoji, tai visai simboliška.

Pamenu, kad tada susirinko visas politikos žvaigždynas, o ryškiausios metų politikės titulą pelnė aktorė Nijolė Oželytė.

Jai tada įteikėme nenaują, bet dar važiuojančią baltą volgą, kurią nusipirkome iš buvusio kolūkio pirmininko“, – šypsodamasis prisiminė A.Valinskas.

Laikai pasikeitė – dabar „Auksinių svogūnų“ transliacijai televizija kasmet skiria kelias valandas eterio, o ir nufilmuota ji šią savaitę ne restorane, o didžiausioje Lietuvoje Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Visa kita išliko taip pat: ceremonijoje rodomos politikų parodijos, linksmi muzikiniai numeriai, atspindintys mūsų šalies valdžios sprendimus ir skandalus.

„Tai vienas seniausiai rodomų pramoginių renginių Lietuvoje. Manau, jis pergyvens savo kūrėjus – gal ir po 50 metų bus transliuojamas televizijos ar internetu.

Juk norą pasišaipyti iš valdžios žmonija turi dar nuo antikinių komedijų laikų. Bent jau dabar Balandžio 1-oji be „Auksinių svogūnų“ man neįsivaizduojama.

Humoristas Michailas Žvaneckis yra genialiai pasakęs: arba valdžia bus tokia, kad visi turėsime juoktis ir aš turėsiu iš ko gyventi, arba tokia, kad neturėsiu iš ko juoktis, bet visi gyvensime geriau.

Man atrodo, kad ir kaip mūsų valdžia stengtųsi, Lietuvos žmonės gyvena geriau ir geriau. Tad dabar – proga ne dūsauti, o pasijuokti, pasišaipyti, ironiškai pasižiūrėti į valdžią. Ir į save, nes patys ją išrenkame“, – svarstė A.Valinskas.

Politikų požiūris į „Auksinius svogūnus“ yra skirtingas. Vieni pyksta, kai negauna kvietimų į renginį, kitų ir su lazda į jį neatvarysi.

„Mūsų renginyje lankėsi ir ministrų, ir vyriausybių vadovų, ir tuometis prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas – jis ant kelių laikė Džordaną Butkutę.

Šįmet vėl išsiuntėme kvietimus visiems į Svogūnus pretenduojantiems politikams. Asmeniškai skambinome. Man pasirodė, kad geriausią humoro jausmą turi iškart pažadėjęs atvykti Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Jis ir pernai buvo, po ceremonijos padėkojo, sakė: na, mums labiausiai kliuvo. Atsakiau: bet jūs labiausiai ir nusipelnėte“, – juokėsi A.Valinskas.

Viską, ką sugalvojo šventės rengėjai, bus galima pamatyti per televizorių, bet iš anksto aišku – linksmų akimirkų filmuojant buvo daug.

Dainininkas Radžis į ceremoniją atvyko su puokšte magnolijų – pasiryžęs pasipiršti šalies prezidentei Daliai Grybauskaitei.

„Svajonių jaunikis nusprendė iš anksto užsiimti eilę ir pasipiršti svajonių nuotakai, kuri po metų bus laisva nuo pareigų valstybei. Kaip jis dainavo – dėl jos pasiruošęs tapti ir karatistu, ir ministru, ir komunistu“, – paaiškino A.Valinskas.

Grupė „Rondo“ vieną populiariausių savo dainų pavertė himnu sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai, o „Auksinių svogūnų“ proga po ilgos pertraukos į sceną grįžo grupė „Mokinukės“.

„Ji iširo maždaug prieš penkerius metus. Pasirodo, kaip tik tuo metu buvo Mykolo Majausko reikalai su mokinukėmis.

„Mokinukės“ ir padainavo tikrąją istoriją, kaip ten viskas su juo buvo“, – šypsodamasis sakė Arūnas.

„Auksiniuose svogūnuose“, džiaugėsi rengėjai, į Edmundo Jakilaičio laidą pagaliau atėjo Ramūnas Karbauskis, o Aušra Maldeikienė su Agne Širinskiene galiausiai gavo progą išsiaiškinti, kuri yra arčiau idioto.

Kai kuriose nominacijose virė karšta kova. Pavyzdžiui, Metų dvikovos kategorijoje rungėsi senieji ir naujieji socialdemokratai, R.Karbauskis ir E.Jakilaitis bei Andrius Tapinas su Andriumi Kubiliumi.

Vieno Svogūno laimėtoją buvo leista išrinkti arenoje susirinkusiems žiūrovams.

„Nusprendėme, kad jie keldami triukšmą geriausiai gali išrinkti „mylimiausią“ profesionalų Vyriausybės ministrą – iš Sauliaus Skvernelio, Mildos Vainiutės ir A.Verygos“, – pasakojo A.Valinskas.

Ceremonijos žiūrovai pamatys ir atnaujintą numerį, per beveik 20 metų tapusį Auksinių svogūnų dalybų klasika – scenoje kartu dainuos Deivis ir Inga Valinskienė.

Jų bendras pasirodymas taip patiko žiūrovams, kad, kaip tik dabar prasitarė dainininkai, jie rimtai svarstė galimybę kartu dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje.

Deivis jau net buvo parašęs dainos juodraštį – su anglišku tekstu „mano mylimoji didelė kaip butas“, tačiau galiausiai dėl įvairių priežasčių į atranką taip ir nenuėjo.

Ceremoniją kartu su Justinu Jankevičiumi jau ne pirmą sykį vesiantis A.Valinskas neslepia – jaunesnį kolegą laiko vienu talentingiausių komikų ir laidų vedėjų Lietuvoje.

„Ryškėja jo branda – ne tik kaip humoristo, bet ir kaip rimtesnio turinio pokalbių vedėjo. Jis yra skaitęs daug knygų ir tai jaučiama.

Ar matau jį kaip įpėdinį? Gali būti dar įdomiau. Šįmet ceremonijoje Justinas dirbs su savo mylimąja Greta – ji teiks prizus.

Ką gali žinoti, gal po kokių 25 metų jis ceremoniją ves su savo sūnumi“, – juokėsi A.Valinskas.

Juokelius apie politikus laidantis ekrano veteranas prieš porą savaičių iškrėtė ir visai kitokį pokštą – dalyvavo LRT generalinio direktoriaus rinkimuose, tačiau paskutinę akimirką atsiėmė kandidatūrą.

„Ne, tai nebuvo pokštas. Aš rimtai pretendavau, bet likus porai dienų jau nujaučiau, kuo baigsis rinkimai.

Pamaniau – mano pavardė kandidatų sąraše pagal abėcėlę paskutinė, tad gal nevarginsiu savęs ir LRT tarybos.

Po rinkimų pasižiūrėjau laimėtojos (buvusios portalo delfi.lt vyriausiosios redaktorės Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės. – Red.) programą. Maniškė tikrai nebuvo prastesnė. Buvau gerai pasiruošęs“, – sakė A.Valinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.