Rasą Juknevičienę pasivijo klausimai apie brolio verslą Rusijoje

„Mano brolis niekada neturėjo verslo Rusijoje“, – tvirtino pralamentarė Rasa Juknevičienė ir du kartus pabėgo nuo klausimų: vieną kartą į liftą, antrąkart ji prieglobsčio ieškojo svetimame kabinete.

 Rasą Juknevičienę pasivijo klausimai apie brolio verslą Rusijoje.
 Rasą Juknevičienę pasivijo klausimai apie brolio verslą Rusijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2018, 1:53 PM, atnaujinta Apr 9, 2018, 4:44 PM

Kodėl Seimo narė vengia pasiaiškinti ir grasina prokuratūra bei teismais net tuomet, jei bus paviešinta jos brolio pavardė ir įmonės pavadinimas?

„Patriotai“ skelbė tyrimą, kaip brolio interesai Rusijoje galimai darė įtaką R.Juknevičienės politinei veiklai.

Paaiškėjo, kad politikės privačių interesų deklaracija prieštarauja darėjos tvirtinimams apie brolio verslo interesus Rusijoje.

R Juknevičienė kaip potencialaus interesų konflikto židinį deklaruoja savo brolio Gintaro verslą: automobilių transportavimą į posovietines Azijos šalis (Kazachstaną, Azerbaidžaną, Uzbekiją ir pan.) Rusijos geležinkeliais.

Valstybės saugumo departamentui įspėjus verslininkus dėl Rusijos kėslų juos verbuoti, R. Juknevičienė kreipėsi į kolegas pralamentarus atsisakyti bet kokio verslo Rusijoje.

Seimas jau tiria Artūro Skardžiaus žmonos verslą Baltarusijoje. Ramūnas Karbauskis turi atsakyti į nemalonius klausimus apie jo verslo sąsajas su Rusijos trąšų gigantais.

Tuo metu R.Juknevičienės brolio verslo, kuriam būtinas glaudus bendradarbiavimas su Rusijos geležinkeliais, niekas netiria. Kodėl?

„R.Juknevičienės brolio verslas suklestėjo tuo metu, kai ji buvo ministrė. Tam verslui reikalingi geri ryšiai su valdžios struktūromis“, – pažėrė kolegei A.Skardžius, kuris pats neigia Rusijos įtaką savo politikai.

„Prie R.Juknevičienės kariuomenė buvo palaužta moraliai ir finansiškai“, – liudijo politikas iš Šiaulių Gintautas Lukošaitis.

Kaip aiškins kolegės problemą Laurynas Kasčiūnas ir Vytautas Bakas? „Patriotai“ – antradieniais 21.30 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.