Aiškėja, kas sieja R. Juknevičienės brolį ir Lietuvą dergiantį veikėją

Rasa Juknevičienė melavo, kai „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „Patriotai“ sakė, kad jos brolis neturi interesų Rusijoje.

 Rasa Juknevičienė.
 Rasa Juknevičienė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2018, 2:25 PM

Verslininkai pasakojo, kad valdant Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionims demokratams valdžios institucijos leido Rusijos ir jos satelitinių Azijos valstybių bendrovėms dempingu privesti prie bankroto geležinkeliais automobilius gabenančias Lietuvos bendroves.

„Jis buvo kitoje barikadų pusėje. Su tais rusais“, – liudijo žurnalistams Rasos Juknevičienės brolio Gintaro Urbono konkurentai, kurie smarkiai nukentėjo per ekonominę krizę.

R. Juknevičienės brolio verslas, jai einant Krašto apsaugos ministrės pareigas, tuo metu priešingai – augo kartais, o ministrės brolio partneriai buvo ir tebėra valstybinės Rusijos geležinkelių antrinės bendrovės ir uzbekų ofšorinės bendrovės bendra įmonė.

Pervežimų verslo rinkos dalyvių duomenimis, R. Juknevičienės brolis ir jo partneriai Lietuvai nedraugiškose šalyse dabar yra didžiausi Lietuvos rinkoje.

Tačiau kaip užmezgami tokie tvirti ryšiai Rytuose? Savo versiją turi Lietuvos nepriklausomybę nuolat dergiatis prieštaringas veikėjas Jurijus Subotinas. Šis veikėjas teigia asmeniškai pažįstantis R. Urboną ir padėjęs jam užmegzti ryšius su Rusijos valstybiniais geležinkeliais per Rusijos komunistų partijos veikėjus.

Kas gali sieti įtakingos politikės brolį ir Lietuvos valstybingumą nuolat dergiantį veikėją?

R. Juknevičienei ir jos broliui pateikus klausimus apie bankrotus pervežimų rinkoje krizės metais šalį valdant konservatoriams ir dėl tariamų ryšių su J. Subotinu, šįkar politikė ėmėsi kitos taktikos. Nebuvo įžeidaus atsikirtinėjimo socialiniuose tinkluose, tačiau taip jau sutapo, kad prasidėjo represijos prieš vieną iš „Patriotams“ liudijusių žmonių – Šiaulių politiką Gintautą Lukošaitį, kuris laidoje papasakos, kaip tuo metu, kai politikės brolis, anot jo kolegų, su rusais „periminėjo“ Lietuvos rinką, ji pati niokojo Krašto apsaugą.

„Patriotai“ antradienį 21.30 per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.