Įsiutęs Žilvinas Žvagulis rėžė, kodėl nebebus kraujo donoru

Visa Lietuva buvo sukrėsta, kai paaiškėjo, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė Nacionalinio kraujo centro direktorę Joaną Bikulčienę. Moteris, kaip įtariama, su bendrininkais galimai norėjo monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą Lietuvoje. Tokia žinia supykdė daugybę kraujo donorų, tarp kurių buvo ir garsenybės.

 Žilvinas Žvagulis.<br> T.Bauro nuotr.
 Žilvinas Žvagulis.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2018, 12:11 PM, atnaujinta Apr 18, 2018, 12:47 PM

„Anksčiau eidavau nuolat duoti kraujo. Dar mokiausi, bet jau žinojau, ką reiškia būti kraujo donoru. Tuomet dar, prisimenu, duodavau kraujo ir nereikėdavo eiti į paskaitas. Šiais laikais irgi esu davęs kraujo neatlygintinai ir ne kartą, bet ta visa prekyba krauju mane supurtė“, – laidoje „Ant bangos“ piktinosi dainininkas Žilvinas Žvagulis (52 m.).

STT išplatintame pranešime teigiama, kad „turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad Nacionalinio kraujo centro direktorė J.Bikulčienė galėjo susitarti su vienos privačios bendrovės, veikiančios asmens sveikatos priežiūros, vaistinių žaliavų surinkimo ir vaistinių preparatų gamybos, farmacijos prekių platinimo srityse, vieninteliu akcininku ir šios bendrovės direktore, kad sudarys išimtines sąlygas bendrovei veikti savo veiklos srityje.

Pasak Ž. Žvagulio, tokia žinia ne tik supykdė kraujo donorus, bet ir atgrasė toliau daryti gerą darbą: „Kodėl aš turiu duoti kraują, kuriuo paskui prekiaujama? Aš geranoriškai atiduodu kažkam, kam jo reikia Lietuvoje, o jį parduoda. Aš dabar donoru nebūsiu tol, kol neateis kažkas sąžiningas. Tiesiog nenormalu, nejauku. Pardavinėja mano kraują, kad sau nusipirktų kažkokias padangas naujas? Baisu.“

Karšta diskusija laidoje „Ant bangos“ trečiadienį 21.30 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.