Nepatikėsite, kokias profesijas jaunystėje rinkosi ekrano įžymybės

Atrodo, jie gimę, kad spindėtų ekrane ir ant raudonojo kilimo. Todėl sunku patikėti, jog kai kurios ekrano įžymybės kadaise buvo pasirinkusios kur kas žemiškesnes specialybes, rašo "Lietuvos ryto" žurnalas "TV antena".

 H.Berry.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 H.Berry.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
JFranco.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
JFranco.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 G.Butleris.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 G.Butleris.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 J.Leto.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 J.Leto.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 J.Lopez.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 J.Lopez.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 J.Roberts.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 J.Roberts.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 M.McConaughey.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 M.McConaughey.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 N.Portman.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 N.Portman.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 S.Buscemi.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 S.Buscemi.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

May 2, 2017, 11:13 AM

Agento 007 mergina („Pasveikink mirtį kitą dieną“, 2002 m.), konkurso „Mis Amerika“ pirmoji vicemis (1986 m.) Halle Berry (50 m.) visada žinojo, kad norint pelnyti pripažinimą būtina daug dirbti.

Baigusi vidurinę mokyklą ji koledže pradėjo studijuoti žurnalistiką ir tuo pat metu dirbo pardavėja.

TV reportere tapti svajojusi mergina dažnai dalyvaudavo televizijos atrankose. Per vieną jų gražuolei buvo pasiūlyta tapti modeliu, o vėliau – aktore.

Teisės pasaulis kadaise prarado Jennifer Lopez (47 m.).

Populiari aktorė, prodiuserė ir viena daugiausia uždirbančių dainininkių nuo vaikystės šoko, dainavo, bėgiojo maratonus ir buvo mokyklos mažojo beisbolo rinktinės narė.

Baigusi vidurinę mokyklą Jennifer įstojo į koledžą, įgijo advokato padėjėjo specialybę, tačiau po kelių mėnesių praktikos suprato, kad jos svajonėms per ankšta tarp keturių teisinės kontoros sienų.

„Oskaro“ ir trijų Auksinių gaublių laureatė Julia Roberts (49 m.) vaikystėje svajojo apie veterinariją.

„Maniau, gyvūnėliai pasveiksta, jei juos glostai ir myli, bet kai supratau, kad reikės daryti operacijas, svajonė sudužo“, – prisiminė aktorė.

Baigusi vidurinę mokyklą Julia įstojo į Džordžijos universitetą studijuoti žurnalistikos.

Tapti aktore ją paskatino brolio Erico (61 m.) sėkmė. Jis prasimušė į televizijos serialą „Kitas pasaulis“, po metų nusifilmavo dramoje „Čigonų karalius“ (1978 m.), o už vaidmenį nuotykių dramoje „Pabėgęs traukinys“ (1985 m.) buvo nominuotas Auksiniam gaubliui.

Fantastinio nuotykių filmo „300“ ir romantinės dramos „Operos fantomas“ žvaigždė Gerardas Butleris (47 m.) jaunystėje ateities su kinu nesiejo.

Jis baigė Teisės fakultetą Glazgo universitete, paskui dirbo advokatu Kanadoje.

Kartą stažuodamasis Edinburge Gerardas pateko į filmo „Ant adatos“ premjerą – būtent tada jis galutinai nusprendė, kad išsirinko ne tą profesiją, ir ėmė siekti aktoriaus karjeros.

„Oskaro“ ir dviejų Auksinių gaublių laimėtoja Natalie Portman (35 m.) yra pasakiusi: „Moteryje seksualiausia protas.“ Mokykloje dėl polinkio į gamtos mokslus Natalie buvo gavusi Botanikės pravardę.

Vėliau N.Portman įstojo į Harvardo universitetą studijuoti psichologijos.

Bijodama, kad nenukentėtų mokslai, paauglystėje ji net atsisakė pagrindinių vaidmenų romantinėse dramose „Lolita“ (rež. Adrianas Lyne’as) ir „Romeo ir Džuljeta“ (rež. Bazas Luhrmannas).

Vieno aukštojo mokslo diplomo Natalie buvo mažai – universitete Izraelyje ji studijavo kalbas. Aktorė laisvai kalba hebrajų, prancūzų, vokiečių, japonų, arabų ir anglų kalbomis.

Biografinės dramos „Dalaso klubas“ žvaigždė, „Oskaro“ ir Auksinio gaublio laureatas Matthew McConaughey (47 m.) taip pat buvo užsidegęs tapti advokatu.

Jis studijavo Teksaso universitete ir buvo išvykęs į Australiją stažuotis, kad išbandytų jėgas teismo salėje, bet greitai nusivylė pasirinkta profesija.

„Netapau teisininku, nes supratau: daugelis advokatų puikiausiai žino, kad jų ginamasis yra kaltas“, – apsisprendimą mesti taisę aiškino aktorius.

Už vaidybą „Dalaso klube“ Auksiniu gaubliu ir „Oskaru“ apdovanotas Jaredas Leto (45 m.) jaunystėje svajojo tapti dailininku ir Filadelfijos menų universitete studijavo tapybą.

Vėliau persikėlęs į Niujorką jis įgijo režisieriaus specialybę.

Vaikinas saulėta šypsena – taip biografinės dramos „127 valandos“ žvaigždė Jamesas Franco (39 m.) buvo vadinamas mokykloje.

Tai buvo ne vienintelis jo pranašumas. J.Franco taip pat išsiskyrė aštriu protu ir visada buvo geriausias klasės mokinys.

Baigęs mokyklą jis įstojo į Kalifornijos universitetą ir įgijo anglų literatūros bakalauro laipsnį.

Vėliau Jamesas persikėlė į Niujorką ir ten tapo Kolumbijos universiteto literatūros magistru. Šiuo metu Auksinio gaublio laureatas ne tik vaidina, bet ir dėsto kino meną.

Auksiniu gaubliu už vaidmenį seriale „Sausasis įstatymas: mafijos gimimas“ apdovanotas aktorius Steve’as Buscemi (59 m.) išaugo vargingoje šeimoje, todėl dažnai uždarbiaudavo užkandinėse.

Jis buvo įstojęs į menų koledžą, tačiau baigti studijų negalėjo – trūko pinigų.

Tuomet tėvas pasiūlė sūnui tapti ugniagesiu. Tik perėjęs ugnį ir vandenį tikrąja šių žodžių prasme Steve’as persikraustė į Manhataną ir įstojo į Teatro institutą.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.