Gabrieliaus Landsbergio uošvis spruko nuo TV laidos kamerų

„Lietuvos ryto“ televizijai paskelbus, kad Gabrieliaus Landsbergio mamos ir kitų artimųjų reikalavimu, Telšių raj. Getautės kaimas liko be kelio namo, sunerimę Širvintų rajono žemių savininkai kreipėsi į laidą „Patriotai“. Jie teigia, kad kelią į jų nuosavybę panaikino G.Landsbergio uošvis Evaldas Čijauskas.

Evaldas Čijauskas.
Evaldas Čijauskas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2018, 1:26 PM

„Ten nebuvo kelio. Jeigu būtų kelias, jis mažintų mano žemės vertę“, – pareiškė „Patriotams“ E.Čijauskas. Jo 3 ha sklypas prie vaizdingo ežero yra įsiterpęs tarp kitų savininkų valdų, todėl kaimynai į savo valdas kelio neturi.

G. Landsbergio uošvis tebedirba Žemės ūkio informacijos ir verslo centro generalinio direktoriaus patarėju už specialiai jam skirtą padidintą apie 2000 eurų „į rankas“ algą, nors G. Landsbergis viešai skelbia, kad uošvis išėjo iš darbo savo noru.

E.Čijauskas metė žurnalistams iššūkį – surasti tą kelią. Pakėlę mestą pirštinę, žurnalistai iš pradžių pasiklydo ir atvyko į E.Čijausko sodybą miškuose prie Lavoriškių, kurioje, pasak kaimyno, jis daržininkauja ir darbo laiku. „Vakar mačiau, ėjo į daržą po pietų“, – papasakojo kaimynas.

Galiausiai suradę už Širvintų antrąjį sklypą, žurnalistai nesunkiai rado ir tą kelią , „kurio nėra“.

Ministro pirmininko patarėjas Skirmantas Malinauskas E.Čijausko veiklą valstybės tarnyboje įvardijo kaip tipišką „ūsuoto bebro“ poziciją: „Jis ten buvo įdarbintas dėl savo giminystės ryšių“.

Išskirtiniame interviu „Patriotams“ G. Landsbergio uošvis taip pat papasakojo, kaip jis stengėsi išsaugoti valdišką tarnybą, ministro Broniaus Markausko paprašydamas įsteigti jam atskirą departamentą mainais į tarpininkavimą su Seimo Tėvynės sąjungos frakcija.

Tačiau išgirdęs vieną klausimą, E.Čijauskas spruko nuo filmavimo kameros. Koks tai buvo klausimas ir kodėl ant G.Landsbergio uošvio kabineto durų parašyta „generalinio direktoriaus pavaduotojas“, nors jis tėra patarėjas, sužinosite antradienį, 21.30 val., laidoje „Patriotai“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.