„Auksinio proto“ nugalėtoja atskleidė, kodėl laidose sutrikdavo

Atsakymas į klausimą apie lietuvių dainininkes Janiną Miščiukaitę ir Nijolę Ščiukaitę buvo lemtingas klaipėdietei gydytojai gastroenterologei Editai Kregždienei (41 m.) – moteris laimėjo intelektinį žaidimą „Auksinis protas“.

„Auksinio proto“ nugalėtoja E.Kregždienė vyks į Peru.
„Auksinio proto“ nugalėtoja E.Kregždienė vyks į Peru.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2018, 12:28 PM

Vėlų trečiadienio vakarą po dviejų valandų transliacijos paaiškėjo ketvirtasis intelektinio LRT televizijos žaidimo „Auksinis protas“ nugalėtojas – tai gastroenterologė E.Kregždienė.

Studijoje buvo išties karšta, bet ne nuo apšvietimo lempų. Įtampos buvo tiek, kad ne vienam drebėjo kojos, balsas, o žinoti atsakymai kažkur išgaruodavo.

Išgirdusi pergalės fanfaras Edita sunkiai patikėjo pergale ir atsisakė iškovotos kelionės po 7 naujuosius pasaulio stebuklus.

Keliauti vienai per skirtingas šalis ir žemynus, kai suplanuota daugiau nei 20 skrydžių, jai pasirodė per didelis iššūkis.

E.Kregždienė pasirinko vieną iš stebuklų – Prarastuoju inkų civilizacijos miestu vadinamą Maču Pikču, esantį Pietų Amerikoje, Peru. Į šią kelionę „Auksinis protas“ laimėtoją siunčia drauge su vyru Ramūnu, pora išvyks birželio 11-ąją.

– Edita, į „Auksinio proto“ traukinį įšokote sezono pabaigoje, prieš pat finalus. Kur taip ilgai užtrukote?

– Gyvuose žaidimuose Klaipėdoje dalyvauju jau dvejus metus. Mūsų „Transformerių“ komanda laimėjo kvietimą į TV filmavimą ir nubalsavo už mane. Tiesą pasakius, iki paskutinės minutės dvejojau, ar važiuoti, – nelabai norėjau viešumos.

– Kas buvo sunkiausia per visą maratoną? Juk dalyvavote trijose laidose.

– Didelių sunkumų gal ir nebuvo, bet TV studijoje sutrinki – kai perskaito klausimą, galvoje sukasi daug variantų. Svarstai, ar klausimas tiesioginis, ar suktas.

Pradedi savimi abejoti ir netgi į klausimą, kuris tau nesudėtingas, sugebi atsakyti neteisingai.

Pavyzdžiui, žuvis fugu. Puikiai ją žinau, bet tą minutę niekaip negalėjau prisiminti. Arba Šarūno Saukos portretas – atrodo, pažįstu kaip nuluptą, o negalėjau prisiminti nei vardo, nei pavardės.

– Ar konkurentai jus pasveikino?

– Pasveikino, ranką paspaudė, nors ką iš tikrųjų jautė, nežinau.

– Finale buvote vienintelė moteris tarp penkių vyrų. Ar Arūnas Valinskas neprisiminė savo garsiosios frazės apie lapę, įleistą į vištidę?

– Atrodo, kad ne. Aš mūvėjau kelnes ir buvau rimtai nusiteikusi – turbūt nedrįso.

– Ar kaip nors specialiai rengėtės superfinalui, ar kliovėtės tuo, ką žinote, vadovaudamasi posakiu, kad neprivalgęs neprilaižysi?

– Kadangi stebėjau laidas ir pati dalyvauju „Protų mūšio“ žaidimuose, specialiai nesiruošiau. Gal tik kai kada panaršydavau po „Google“ ir galvodavau, kokių temų žaidime dar nebuvo, – valstybės, kino filmai ir panašiai. Šokinėdama nuo vienos temos prie kitos kai ką paskaitydavau.

– Kokios tematikos klausimai yra jūsų stiprybė?

– Iš tos tematikos, kurią gerai išmanau, net nebuvo klausimų. Labiausiai nenorėjau sporto.

Matematiniai, šiuolaikinės politikos klausimai irgi nėra mano stiprybė.

Superfinale, kaip man atrodo, pasirodžiau silpniausiai iš trijų žaidėjų, bet, matyt, šiek tiek lėmė ir sėkmė.

– Ar esate azartiška? Mėgstate viktorinas, konkursus, loterijas?

– Nesu azartiška. Čia toks pirmas mano netipiškas viešas poelgis. O šiaip protų kovas mėgstu, žiūriu laidas, kurios susijusios su intelektu: „Kas, kur, kodėl“ per Rusijos TV, „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“.

– Kaip manote, kokios asmeninės savybės padėjo laimėti?

– Kai laidos jau buvo nufilmuotos, buvo įdomu žiūrėti į save iš šalies. Galbūt padėjo tiesioginis mediko darbas – įprotis greitai mąstyti ir priimti sprendimus. Ir gal truputį ištvermė.

Be to, visada reikia įvertinti varžovą. Negali atsipalaiduoti, nes vos užsimerksi ant laurų, viskas gali apvirsti aukštyn kojomis. Varžovus vertinau kaip stipresnius už save.

– Ko palinkėtumėte kito sezono žaidėjams ir galimam laimėtojui?

– Prieš važiuodama į laidą perskaičiau labai gražią mintį: „Jeigu nori turėti gyvenime tai, ko niekada neturėjai, turi pradėti daryti tai, ko niekada nedarei.“

To ir palinkėčiau.

Dovanoja ketvirtą kelionę

* Keturis sezonus intelektinių žaidimų gerbėjus visoje Lietuvoje vienijantis „Auksinis protas“ nugalėtojui dovanoja kelionę.

* Pirmo sezono laimėtojas Laurynas Rimševičius keliavo aplink pasaulį, antrojo čempionas Česlovas Šimkevičius aplankė septynias Europos valstybes, o trečio sezono nugalėtoja Birutė Nefaitė vyko į savo svajonių šalį Ispaniją.

* Šių metų nugalėtoja E.Kregždienė laimėjo atrankinį žaidimą, tuomet vieną iš šešių finalų ir superfinale susirungė su penkiais geriausiais viso sezono žaidėjais: IT specialistu Andrejumi Bagdonu iš Gargždų, medicinos studentu Ignu Badaru iš Vilniaus, diplomatu iš Vilniaus Roku Danilevičiumi, Vilniaus universiteto dėstytoju Laurynu Jonavičiumi ir taip pat sostinėje gyvenančiu vadybininku Eugenijumi Maslausku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.