Nerijus Kesminas jau 15 metų nevartoja vieno žiūrovams įkyrėjusio pasakymo

Netrukus prasidėsiančio pasaulio futbolo čempionato kovas komentuos ir vienas geriausių futbolo komentatorių Lietuvoje Nerijus Kesminas (46 m.). Tai bus jau šeštas pasaulio čempionatas jo, kaip komentatoriaus, karjeroje. Ko galbūt nesate girdėję apie šį žurnalistą?

N.Kesminas. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
N.Kesminas. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
N.Kesminas. <br>T.Bauro nuotr.
N.Kesminas. <br>T.Bauro nuotr.
N.Kesminas. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
N.Kesminas. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
N.Kesminas. <br>T.Bauro nuotr.
N.Kesminas. <br>T.Bauro nuotr.
N.Kesminas. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
N.Kesminas. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 11, 2018, 5:30 PM, atnaujinta Jun 18, 2018, 9:30 PM

1. Žurnalisto karjerą pradėjo nuo publikacijų apie nusikaltimus – atlikdamas praktiką „Vakarų eksprese“ buvo paskirtas į kriminalų skyrių ir ten rengė šios tematikos žinutes spaudai.

2. Yra ėmęs interviu iš švedų puolėjo Henriko Larssono, italų puolėjo Gianfranco Zolo, keletą metų būdamas geriausio FIFA žaidėjo rinkimų komisijos narys akis į akį susidūrė su Christiano Ronaldo, Lioneliu Messi, Andresu Iniesta.

3. Pastaruosius 15 metų nė karto eteryje neištarė frazės „Na, ką gi...“ Kadaise ją kartodavo taip dažnai, kad prilipo ir tapo tarsi pravarde. Net dabar pro šalį eidami paaugliai kartais žurnalistą palydi žodžiais „Na, ką gi“, nors jis jau seniai jos atsikratė.

4. Yra komentavęs ne tik futbolo, bet ir dar dviejų dešimčių sporto šakų varžybas, tarp jų – akmenslydžio, buriavimo. Niekada nesiimtų komentuoti dailiojo čiuožimo ir gimnastikos: „Galiu komentuoti tik tai, kas turi objektyvius kriterijus, o tokios sporto šakos, kai salėje sėdi penki tūstančiai žiūrovų, bet kas vyksta, supranta tik šeši, skiriantys balus, – ne man.“

5. Keiksmažodis tiesioginiame eteryje, kaip kadaise legendiniam rusų komentatoriui Nikolajui Ozerovui „Gol! Chuj, štanga!“, niekada neišsprūdo, bet kitokių nuotykių būta.

Kartą su Vytaru Radzevičiumi komentavo „Chelsea“ ir „Liverpool“ rungtynes. Į transliaciją vėluojantis Nerijus paprašė pradėti be jo. Kai atbėgo, jam pamiršo įjungti mikrofono garsą, todėl žiūrovai girdėjo tik Vytarą. Kokią dešimtą minutę – įvartis. Pusantros minutės komentuoja, rėkia, o klausytojai girdi tylą ir staiga Vytaras sako: „Taip, iš tikrųjų gražus įvartis.“

6. Nuo vaikystės mėgsta skaityti knygas. Tarp mėgstamiausių kūrinių – Michailo Bulgakovo „Meistras ir Margarita“, Kurto Vonegguto, Fiodoro Dostojevskio kūriniai, Gabrielio Garcios Marquezo „Šimtas metų vienatvės“, Jaroslavo Hašeko „Šauniojo kareivio Šveiko nuotykiai“, Iljos Ilfo ir Jevgenijaus Petrovo „Dvylika kėdžių“. Šiuo metu dar sykį skaito „Brolius Karamazovus“.

„Nesu tas žmogus, kuris domėjimąsi sportu paverstų visu gyvenimu. Yra ir kitų įdomių dalykų“, – teigė N.Kesminas.

7. Laisvalaikiu dalyvauja protmūšiuose bent penkiose komandose, žaidžia futbolą, ledo ritulį. Tiesa, pastarąjį žaidė senokai, bet pačiūžas ir visą aprangą turi ir tikisi dar užsivilkti.

8. Jaunystėje buvo aistringas grupės „Depeche Mode“ gerbėjas. Iki šiol yra roko mėgėjas, patinka „U2“, „R.E.M.“ muzika.

9. Turi tris vaikus: sūnų, kuriam jau 24 metai, ir dvi dukras. Nė viena atžala neina tėvo pėdomis – sportu nesidomi.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.