9 įdomūs faktai apie aktorę Eglę Gabrėnaitę

Aktorė Eglė Gabrėnaitė (66 m.) scenoje ir kine sukūrė daugiau kaip 50 vaidmenų ir yra pelniusi daugybę apdovanojimų, bet brangiausias įvertinimas – 2009 metais LRT televizijos suteiktas Lietuvos šviesuolės titulas, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. O ko nežinome apie ją?

Aktorė Eglė Gabrėnaitė <br>T.Bauro nuotr.
Aktorė Eglė Gabrėnaitė <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2017, 11:10 AM

1. Gimė Maskvoje, pirmuosius gyvenimo mėnesius praleido Maskvos valstybinio A.Lunačiarskio teatro meno instituto (GITIS) bendrabutyje, kur gyveno jos tėvai Antanas Gabrėnas ir Genovaitė Tolkutė.

2. Kai jai buvo maždaug metai, senelė, tėvo motina, atvyko į Maskvą traukiniu ir išsivežė Eglę į Lietuvą. Penkerius metus ji gyveno Tytuvėnuose pas senelius. Po to persikėlė į Kauną.

3. Tytuvėnai aktorei taip ir liko stebuklų šalis. Nors išsikėlusi į Kauną ten nebuvo nuvykusi 48 metus, sapne vis regėdavo Tytuvėnų bažnyčią ir senelių namus šalia jos. Nuvykusi į Tytuvėnus vėl pasijuto maža mergaite su žemuogėmis, suvertomis ant smilgos.

4. „Mano gyvenimas pilnas paradoksų: esu namisėda, nemėgstu kelionių, viešbučių, bet visą gyvenimą keliauju. Bijau skristi lėktuvu, bet skraidau. Esu aplankiusi 31 šalį“, – pasakojo aktorė.

5. Prieš tris dešimtmečius filmavosi Kaspijos jūros negyvenamoje saloje. Į tą vietą E.Gabrėnaitė kartu su kūrybine komanda 4 mėnesius buvo skraidinama sraigtasparniu. „Toje saloje supratau, kas yra laisvė ir kokia vieta gali būti vadinama svajonių“, – sakė ji.

6. Daugybę metų bent akies krašteliu Prancūziją išvysti troškusi aktorė šįmet 9 kartus pasirodė Paryžiaus, tiek pat Avinjono ir 8 kartus Liono teatro scenoje.

7. Ji – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Vilniaus kolegijos docentė. Didžiuojasi, kad tarp jos mokinių – režisierius Mindaugas Karbauskis, aktoriai Gabija Jereminaitė-Ryškuvienė, Aleksas Kazanavičius.

8. Jos sūnus Rokas Ramanauskas – režisierius, tačiau aktorę džiugina, kad vaikaitis Dominykas pasirinko kitą kelią ir rengiasi studijuoti verslą bei diplomatiją.

9. „Gyvenime būtini noras ir pamišimas, – įsitikinusi aktorė. – Tuomet pasieksi net to, kas atrodo neįmanoma.

Pirmame kurse nuomojausi kambarį antrame aukšte. Kartą, kai grįžau, šeimininkas buvo užmigęs ir man prireikė 3,5 val., kad užsiropščiau iki lango, per jį įkiščiau galvą ir jį prižadinčiau. Visa nusibalnojau, bet tikslą pasiekiau.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.