Su žmona besiskiriantis humoristas J. Petrosianas kaunasi dėl įspūdingų turtų

„Visas turtas, dėl kurio kaunasi šie pseudohumoristai, turi būti konfiskuotas ir atiduotas rusų socialinėms reikmėms“, – toks reikalavimas pasigirdo per humoristo Jevgenijaus Petrosiano (72 m.) ir jo žmonos bei scenos partnerės Jelenos Stepanenko (65 m.) skyrybų procesą.

Humoristų J.Petrosiano ir J.Stepanenko santuoka truko 30 metų.<br>„Scanpix“ nuotr.
Humoristų J.Petrosiano ir J.Stepanenko santuoka truko 30 metų.<br>„Scanpix“ nuotr.
J.Petrosiano gerbėjai pastebi, kad jo asistentė T.Bruchunova (nuotr.) panaši į J.Stepanenko jaunystėje. 
J.Petrosiano gerbėjai pastebi, kad jo asistentė T.Bruchunova (nuotr.) panaši į J.Stepanenko jaunystėje. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 12, 2018, 11:50 AM

Pirmadienį Maskvoje prasidėjusį vieno populiariausių rusų humoristų J.Petrosiano ir J.Stepanenko skyrybų procesą stebi visa Rusija. Šįkart publikai įdomi ne jų profesinė veikla ir netgi ne asmeniniai santykiai, o turtiniai reikalai.

Mat per 54 metus scenoje J.Petrosianas pripokštavo beveik už tris milijardus rublių (41 mln. eurų).

Pora turi mažiausiai 5 butus brangiausiuose Maskvos rajonuose, užmiesčio namą, kelis automobilius ir jų stovėjimo vietas, kurių vertė – per milijardą rublių (13,7 mln. eurų).

J.Petrosianas investavo pinigus ne tik į nekilnojamąjį turtą, bet ir į antikvarines vertybes – renka XIX a. rusų tapybą, humoristinius žurnalus ir anekdotų rinkinius, turi lėlių klounų, senovinių knygų apie baletą, teatro tematikos porceliano ir bronzinių skulptūrų kolekcijas.

Viso šio humoristo turto vertė – apie 2 mlrd. rublių (27 mln. eurų).

Scenos senbuvis buvo linkęs skirtis tyliai ir turtą pasidalyti perpus, nors su žmona kartu negyvena jau 15 metų. Tačiau J.Stepanenko pareikalavo dalybų santykiu 80 prie 20 procentų. Ji užsimojusi buvusiam vyrui palikti tik vieną butą ir vieną automobilį.

J.Petrosiano ir jo žmonos pajamos išmušė iš pusiausvyros rusus. Visuomeninės organizacijos „Peterburgo ir Leningrado srities komunistai“ vadovas deputatas Sergejus Malinkovičius rėžė: „Į mus kreipėsi daugybė žmonių, pasipiktinusių cinišku performansu, kuriuo skyrybų procesą pavertė ši porelė. Jų turtas vertinamas milijardu, o darbo žmonės gyvena vis prasčiau.

Vargu ar humoristų šeimynėlės fantastiškas turtas užgyventas pragarišku darbu. Jų banalybės nevertos nė kapeikos! J.Petrosianas ir J.Stepanenko ne kartą koncertavo turčių, oligarchų, neaiškios reputacijos valdininkų vakarėliuose ir taip prasigyveno.“

Rusijos valstybinės statistikos tarnybos duomenimis, vidutinis darbo užmokestis šalyje – 36 tūkst. rublių (500 eurų) per mėnesį. Kaip apskaičiavo žiniasklaida, paprastam žmogui, kad uždirbtų kaip J.Petrosianas ir J.Stepanenko 1,5 mlrd. rublių, reikėtų dirbti 3,5 tūkst. metų, t.y. pradėti taupyti dar Egipto faraonų laikais.

Aktorė J.Stepanenko – ketvirta J.Petrosiano žmona. Jie susipažino 1979 metais, kai jauna Valstybinio teatro meno instituto auklėtinė atėjo į J.Petrosiano vadovaujamo miniatiūrų teatro aktorių atranką – spektakliui „Katei irgi patinka, kai ją glosto“ jis tuomet ieškojo aktorės, kuri gebėtų ne tik vaidinti, bet ir dainuoti.

Romantiški santykiai užsimezgė ne iš karto, juolab kad abu tuo metu buvo susituokę. Prireikė 6 metų, kol suprato: juos sieja ne tik profesiniai santykiai.

Vaikų pora nesusilaukė, užtat atsirado daug bendrų numerių. Vyro pastangomis Jelena tapo garsia aktore.

Šnekama, kad skyrybų priežastis – iš Tulos kilusi humoristo asistentė Tatjana Bruchunova (29 m.), beje, gana panaši į Jeleną jaunystėje.

Meno vadybos specialistė savo pašaukimą rado dirbdama su humoristinio žanro aktoriais. Iš pradžių ji administravo J.Stepanenko interneto svetainę, o paskui persimetė prie jos vyro – tapo asmenine padėjėja ir, kaip šnekama, laukiasi jo kūdikio.

Humoras kainuoja brangiai

- J.Petrosianas – scenos senbuvis. Karjerą jis pradėjo dar 1964 metais kaip Leonido Utiosovo vadovaujamo valstybinio orkestro konferansjė. Vėliau „Moskoncerte“ rengė solines programas.

- Humoras – skonio dalykas, tačiau reikia atiduoti pagarbos duoklę artistui: jo gerbėjų armija nuolat didėjo, ypač nuo to laiko, kai jo programas „Smechopanorama“ („Juoko panorama“), „Krivoje zerkalo“ („Kreivas veidrodis“), „Petrosiano šou“ pradėjo transliuoti centriniai televizijos kanalai.

- J.Petrosianas ne tik gauna solidžius honorarus už TV laidas, bet ir daug koncertuoja. Jo uždarbis už solinį pasirodymą – 8 tūkst. dolerių (7 tūkst. eurų) – nekinta jau daug metų, privatūs renginiai kainuoja iki 20 tūkst. dolerių (17 tūkst. eurų).

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.