Paaiškėjo, ką dabar veikia buvęs laidos „VRS kamera“ vedėjas Dainius Martinaitis

„Žiūrėk, VRS kamera eina“, – šiuos žodžius iki šiol gatvėje dažnai išgirsta buvęs televizijos laidų vedėjas Dainius Martinaitis (49 m.).

D.Martinaitis veda įvairius renginius.  <br>T.Bauro nuotr.
D.Martinaitis veda įvairius renginius.  <br>T.Bauro nuotr.
D.Martinaitis „VRS kamerą“ su pertraukomis vedė nuo 1997 iki 2014 m. 
D.Martinaitis „VRS kamerą“ su pertraukomis vedė nuo 1997 iki 2014 m. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 14, 2018, 8:39 AM

Televizijos profesionalu laikytas D.Martinaitis pastarąjį kartą ekrane pasirodė prieš ketverius metus, kai į eterį pusmečiui buvo sugrįžusi laida „VRS kamera“.

Dingęs iš ekranų D.Martinaitis gyvenimu nesiskundžia, mat turi daug veiklos. Iškalbus vyras Lietuvoje ir užsienyje veda įvairius renginius – nuo asmeninių švenčių iki didelių įmonių vakarėlių ar iškilmingų atidarymų.

Sodrų vilniečio balsą dažnai galima išgirsti televizijos, radijo ir interneto reklamose, jis taip pat yra įgarsinęs ne vieną vaidybinį ir animacinį filmą.

„Renginius pradėjau vesti dar būdamas studentas. Juose sukuosi daugiau nei 25 metus. Į televiziją buvau pakviestas 1997-aisiais. „VRS kamera“ buvo pirma laida, kurią vedžiau“, – pasakojo D.Martinaitis.

Laidą, kurioje buvo rodomi į komiškas situacijas įtraukti žmonės, Dainius su pertraukomis kūrė ir vedė 17 metų. Ją jis iki šiol vadina nepakartojamu gyvenimo nuotykiu. D.Martinaitis prisiminė, kad filmuojant Lietuvos miestų gatvėse netrūko ne tik juoko, bet ir pykčių.

„Neįsivaizduojate, kiek buvo grasinimų teismais. Keliuose teismuose net teko dalyvauti. Visus laimėjome. O mus papirkti bandydavo šakočiais, tortais, alkoholiu, dešromis ir kitokiomis dovanomis.

Pasimovę ant mūsų kabliuko kai kurie žmonės pykdavo ir reikalaudavo jų nerodyti ekrane, tačiau galiu drąsiai pasakyti, kad lietuviai po truputį išmoko pasijuokti iš savęs, daugiau šypsotis.

Neabejotinai prie to prisidėjo ir „VRS kamera“, – džiaugėsi pašnekovas.

Humoro jausmo nestokojantis D.Martinaitis kartais net rimtai kalbėdamas sulaukia nepatiklių žvilgsnių ir klausimų. Netgi bičiuliai ne visada supranta, kada jis juokauja.

„Kartais esu vadinamas melagiu, bet pats sakau, kad aš ne meluoju, o gudrauju. Tai skirtingi dalykai. Pasakęs ar padaręs ką nors linksmo netrukus prisipažįstu“, – pasakojo vyras.

D.Martinaitis sakė, kad kai kurie žiūrovai jau spėjo primiršti jo vardą ir pavardę, tačiau puikiai prisimena laidą, kurią jis vedė.

„Kai kuriems renginių užsakovams, besitariantiems su organizatoriais, mano vardas ir pavardė būna lyg ir girdėti, tačiau veido jie neprisimena.

Kai jiems pasako stebuklingą žodžių junginį „VRS kamera“, viskas akimirksniu tampa aišku“, – šypsojosi buvęs laidų vedėjas.

Tai, kad nebeveda TV laidų, D.Martinaitis vadina ir pranašumu, ir trūkumu.

Jis džiaugiasi sulaukiantis mažiau žvilgsnių ir rečiau užkalbinamas gatvėje ar parduotuvėje.

„Galiu ramiau ir greičiau nusipirkti duonos. Anksčiau parduotuvėje sulaukdavau daugybės nepažįstamų žmonių klausimų. Kai kurie norėdavo tiesiog pakalbėti“, – prisiminė D.Martinaitis.

O mažu minusu vyras vadina kartais užplūstantį darbo televizijoje ilgesį.

D.Martinaitį ne sykį yra kvietę įvairių laidų prodiuseriai, tačiau širdžiai mielo pasiūlymo pastaraisiais metais jis nesulaukė.

Vyras prisipažino, kad niekada nenorėjo tapti kriminalinių laidų vedėju, nors pasiūlymų būta.

„Vienintelė laida, kurią norėčiau vesti su didžiausiu malonumu, – „VRS kamera“, – sakė D.Martinaitis.

D.Martinaičio vestos TV laidos:

* „VRS kamera“ – su pertraukomis nuo

1997 iki 2014 m. (BTV).

* „Teleloto“ – 2006 m. (LNK).

* „Dėmesio! Į ekraną!“ – 2010 m. („Lietuvos ryto“ TV).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.