Laura ir Šarūnas Mazalai prakalbo apie šeimą užklupusius sunkumus

Žurnalistų Lauros ir Šarūno Mazalų šeimos pavydėtų ne vienas lietuvis – dvi dukros, erdvus butas prestižinėje sostinės vietoje ant Neries kranto, ne vienos solidžios pareigos – iš televizijos ekranų tautiečiams pažįstamas sporto žurnalistas šiuo metu yra Lietuvos krepšinio lygos komunikacijos vadovas, Laura – socialinio projekto „Mamų radijas” įkūrėja. Kartu jie yra įkūrę jaukų šeimynišką restoraną „Vaflių namai”. Iki santuokos pora išmaišė pusę pasaulio ir patikina išties gyvenę svajonių gyvenimą. Tačiau jų pirmagimės Deimilės gimimas šią idilę apvertė aukštyn kojomis.

 Laura ir Šarūnas Mazalai.
 Laura ir Šarūnas Mazalai.
 Laura ir Šarūnas Mazalai.
 Laura ir Šarūnas Mazalai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 19, 2018, 11:54 AM

„Kaip ir visi žmonės, turėjau susikūrusi kažkokią savo gyvenimo pasaką. Galvojau, aš čia pasibaigsiu mokslus, gausiu darbą, susirasiu antrą pusę, ištekėsiu, gyvensiu laimingai ir visos bėdos mane aplenks“, – šį trečiadienio vakarą 20 val. LNK gyvenimo būdo laidjo „Nuo... Iki...” prabilo Laura. – Ir kai gimė Deimilė, mes sužinojome apie tą jos ligą”.

Kai mergytei buvo trys mėnesiai, tėvai pastebėjo, kad viena jos akytė kitokia. Gydytojai iškart pasakė, kad tai labai rimta. Deimilei buvo nustatyta įgimta dešinės akies katarakta – itin sunki liga. Netrukus buvo pašalintas akies lęšis, ką reiškia, kad viena akimi vaikas beveik nemato.

„Šarūnas vyriškai laikėsi, mane guodė, o aš tikriausiai buvau šiek tiek kažkur išėjusi iš savęs, nes man buvo sunku. Aš moteriškai viską išgooglinau ir buvo dvi opcijos: arba tai yra akies vėžys, arba įgimta katarakta. Ir tas, ir tas man skambėjo labai baisiai, nes tai realiai lemia vaiko aklumą. Kai susiduri su tuo pirmą kartą gyvenime ir ant tavo rankų yra 3 mėnesių kūdikis, nesupranti, kaip čia dabar reikės gyventi”, – sako Laura.

Nuo tada prasidėjo didieji Mazalų vargai – jie deda visas pastangas, kad Deimilė matytų. Jie ilgai negalėjo išeiti į lauką kada panorėję – po akies operacijų reikėjo lašinti vaistus, saugoti akį nuo saulės. Pora neslepia – jie ne kartą kaltino save, kad jų vaikas turi tokių didelių sveikatos problemų.

Laura sako, kad sergančių vaikų tėvai visiškai pamiršta save. Tačiau jie į depresiją nepaniro – šiandien Mazalai atvirai prisipažįsta, kad būtent šeima tapo jų stiprybe, kuriai atsiradus jie įkūrė ne vieną nuosavą verslą ir tapo visuomenėje žinomais žmonėmis.

Socialiniuose tinkluose kone kasdien gali išvysti idiliškai pozuojančią Mazalų šeimą – trisdešimtmetis Šarūnas ir trejais metais jaunesnė Laura gyvena išties aktyviai – organizuoja socialines akcijas ir nevengia apsilankyti pramogų pasaulio žvaigždžių vakarėliuose. Į akis krinta tik vienas išskirtinumas – Mazalai niekada neslepia Deimilės negalios ir visur leidžia jai pozuoti su spalvotais pleistriukais, nors ne vienas artimasis yra juos dėl to pasmerkęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.