Po pokalbių su rajonų gyventojais Robertas Dargis atsisakė kandidatuoti į prezidentus

Artėjant Prezidento rinkimams, vis garsiau kalbama apie galimus kandidatus į šį postą. Kaip vienas iš jų buvo minimas ir verslininkas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

Robertas Dargis. <br>LR archyvo nuotr. 
Robertas Dargis. <br>LR archyvo nuotr. 
Robertas Dargis. <br>LR archyvo nuotr. 
Robertas Dargis. <br>LR archyvo nuotr. 
Robertas Dargis. <br>LR archyvo nuotr. 
Robertas Dargis. <br>LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 4, 2018, 1:44 PM

Tačiau jis neslepia – į aukščiausią valstybės postą bent kol kas nekandidatuos: „Pavažinėjau po regionus, pasiklausiau žmonių požiūrio – Dargis yra verslo žmogus, jis yra pramonininkų vadas, jis yra kapitalistas, jis yra kraugerys, jis tik galvoja kaip vergų privežti į Lietuvą, kad pigiai jam dirbtų, jis nesidalina niekuo, – tiesiog neverta. Dirbtinai sukurtos klišės, ir jos toliau palaikomos.”

Robertas Dargis – vienas iš trijų laidos „Gimę tą pačią dieną“ herojų. Kviečiame žiūrėti laidą šį vakarą 21.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.LT.

„Seneliai ir tėvai mane kaip žmogų formavo krikščioniškų vertybių pagrindu: tad arba turi tas vertybes ir gyveni jomis grįsdamas sau gyvenimą, arba neturi. Ir tada koks skirtumas, ar tu turi 10 milijonų ar 100-tą, ar milijardą eurų – skiriasi tik skaičiai. Aš visada žiūrėjau į pinigus kaip į galimybę kažką sukurti, – savo gyvenimo filosofiją dėsto R. Dargis. – Pinigai yra energijos mato vienetas, žmogaus energijos. Tad jeigu sugebi ta energija pasidalinti, tai esi laimingiausias žmogus. Tikrai esu patyręs, kad davimo džiaugsmas yra dešimteriopai didesnis negu gavimo džiaugsmas, deja, tik nedidelė dalis visuomenės yra patyrusi tai pati”.

Vienu įtakingiausiu Lietuvos žmonių vadinamas Robertas Dargis savaip mato ir visuomenės elitą: „Aš esu įsitikinęs vienu labai paprastu dalyku: jeigu mes kiekvienas nedėsime pastangų bendrajam gėriui, jo tiesiog nebus. Mes visi esame egoistai, rūpinamės savimi – tai visiškai natūralu. Bet mes turime ir šio to bendro – juk valstybė mūsų bendra, todėl aš manau, kad kiekvienas turime jausti pareigą prisidėti prie jos kūrimo. Kas yra elitas valstybėje?

Ar jau tas, kuris pakliuvo į blizgų žurnalą ar uždirbo milijoną, – jau elitas? Vienas iš esminių požymių, kada žmogų galima vadinti elitu, arba dar geresnis žodis – aristokratu, tai kuomet žmogus savo pastangas deda valstybės kūrimui. Ir visai nesvarbu kokia apimtimi: tai nereiškia, kad būtinai jis turi būti ministras ar vyriausybės vadovas, prezidentas ar Seimo narys – mes kiekvienas savo darbu kuriame valstybę. Požiūris į kaimyną, bendradarbį, kad ir sutarimas, kaip kieme nukasti sniegą su kaimynais, kad aikštelė būtų patogi visiems, bendro dalyko darymas – tai yra valstybės kūrimas”.

Kas suformavo tokias R. Dargio nuostatas? Kokį kelią jam teko nueiti, kol jis tapo tuo, kuo yra šiandien? Verslininko ir dar dviejų tą pačią dieną gimusių žmonių gyvenimo istorijos šį vakarą 21:30 val. dokumentinėje apybraižoje „Gimę tą pačią dieną” per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.LT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.