Nomedos Kazlaus pokalbis su smuiko virtuozu Nigelu Kennedy

Šį sekmadienį jau ketvirtąjį sezoną pradės laidų ciklas „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“. Pirmoje laidoje spalio 7 d. 21 val. per LRT PLIUS – operos solistės Nomedos Kazlaus pokalbis su milijonieriumi smuiko virtuozu, daugelio chuliganu vadinamu Nigelu Kennedy, įrašytu į Gineso knygą už trijų milijonų Vivaldžio „Keturių metų laikų” albumo pardavimus.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 5, 2018, 4:21 PM, atnaujinta Oct 5, 2018, 5:02 PM

„Nigelas Kennedy – išskirtinis tiltas tarp klasikos ir populiariosios muzikos klausytojų, sulaužęs visus įmanomus klasikos atlikėjo kanonus, – pasakoja laidos autorė ir vedėja N. Kazlaus. – Pokalbyje jis atskleis, kodėl Catherine Deneuve – kaip Stradivarijus, o Gvarneris – kaip Sophia Loren. Arba – kodėl Muhammadas Ali ar Mike‘as Tysonas galėtų būti prezidentu!“

„Niujorko Džuliardas (Juilliard School) – tai vidutinybių mokykla. Labai bloga vieta, siaubinga mokykla! Ten žmonėms rūpi tik sušikti pinigai ir karjera. Jehudžio Menuhino mokykloje visi buvo dvasingi ir mylėjo muziką. O Džiuliarde visi kalbėjo tik apie karjerą, profesines galimybes, o ne apie muziką”, – laidoje atvirai pasakoja Nigelas Kennedy.

Pasak Nomedos Kazlaus, šį sezoną LRT PLIUS žiūrovų laukia pažintis su labai plačiu pašnekovų spektru – nuo populiariųjų „The Gipsy Kings“ iki džiazo genijaus Tordo Gustavseno, savo muzika panardinančio į gilią meditaciją. Taip pat – pokalbiai su garsiausiu pasaulyje klounu Slava Poluninu, „Metropolitan“ operos direktoriumi Johnu Fisheriu ir dar daugeliu kitų.

Laidos autorė pasakoja, kad po Šventojo Tėvo apsilankymo Lietuvoje ir kvietimo atsigręžti į senolius, semtis iš jų patirties ir išminties antroje laidoje spalio 14 d. jį pristatys pokalbį su armėnųduduko virtuozu Djivanu Gasparianu, kuris šiomis dienomis švenčia 90-ties metų jubiliejų ir tūkstantmetę Armėnijos istoriją kuria dabar.

Stingas, Peteris Gabrielis, legendinis filmas„Gladiatorius” – šie raktiniai žodžiai veda tiesiai į Dėdę Dživaną – taip jį vadina visas pasaulis – kuris, pasak N. Kazlaus, yra tikras žmonijos kultūros ir išminties paveldas, armėniškojo duduko melodijas išgarsinęs visame pasaulyje.

„Mūsų tikroji nuosavybė šioje žemėje – užsitarnautas vardas, kurio niekas negali atimti ar pasisavinti. Jis išlieka amžinai. Žmogaus nebėra – vardas lieka. Tai tikroji nuosavybė”, – išmintimi laidoje dalysis Djivanas Gasparianas.

Ankstesnėse laidų ciklo „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ buvo parodyti interviu su muzikos legendomis Sarah Brightman, Andrea Bocelli, Montserrat Cabbale, Jean Michel Jarre, pernai mirusiu Dmitrijumi Hvorostovskiu ir daugeliu kitų.

Išskirtiniai pokalbiai laidų cikle „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus” – nuo spalio 7 dienos kiekvieną sekmadienį 21 val. per LRT PLIUS

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.