Donatas Montvydas apie jo dalyvės patirtas patyčias: „Norisi nuvažiuoti į Mažeikius ir trenkti į galvą“

Jau šį sekmadienį „Lietuvos balse“ prasidės naujasis nokautų etapas, kuriame mokytojai savo komandos narius suskirstys į trejetus ir paruoš įspūdingus pasirodymus. Dramos, ašarų ir sudaužytų svajonių čia netrūks – iš kiekvieno trejeto mokytojai savo komandose galės pasilikti tik vieną.

 LR montažas.
 LR montažas.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 27, 2018, 5:50 PM, atnaujinta Oct 27, 2018, 5:53 PM

15-metė Alvydė Kniuipytė iš Mažeikių dar aklųjų perklausų etape įrodė, jog yra verta didžiosios scenos. Po merginos pasirodymo jai iš savo vietų plojo ne tik žiūrovai arenoje, bet ir patys mokytojai. O įrodyti dalyvei savo galimybes buvo priežastis – šį sekmadienį vyksiančioje pirmoje nokautų etapo laidoje ji prisipažins – mokykloje patyrė patyčias, dėl kurių pasitikėjimas savimi labai sumažėjo. Tačiau labiausiai šokiruojantis faktas, jog šias patyčias mergina patyrė ne iš klasės draugų, o iš pačių mokytojų.

„Anksčiau dainuodavau duete su kita mergaite. Mano mikrofoną, kai aš dainuodavau, tiesiog išjungdavo. Pati tai mačiau ir man tai buvo labai didelė vaikystės trauma“, – pasakojo dalyvė. Merginos istorija šokiravo – mikrofono išjungimas tikrai ne vienintelis būdas, kuriuo mokytojai iš jos bandė atimti pasitikėjimą savimi.

„Man sakydavo, kad aš blogesnė, kad nieko neišmoksiu. Kai žmonės tave labai dažnai žemina, tu ir pats pradedi tikėti tuo, ką girdi“, – nevaldydama ašarų pripažino dalyvė. Tokia merginos istorija įsiutino jos mokytoją Donatą Montvydą.

„Neįsivaizduoju, koks liurbis gali pasakyti tokius dalykus. Man labai buvo skaudu tai girdėti. Realiai norisi paimti ir trenkti į galvą. Negaliu pakęsti, kai žmonės sako kažką iš šalies, kad tu negali dainuoti. Ji turi balsą, ji labai gražiai atrodo. Nereikia žmogui piršti nuomonės, koks jis yra blogas. Nes po to tai jį persekioja scenoje ir jis nebegali pasitikėti savimi“, – pykčio neslėpė Donatas Montvydas. Po merginos pasirodymo, mokytojas Alvydei turėjo dar konkretesnį pažadą.

„Kai tu man pasakei, kad ten, iš kur tu atėjai, tavo ratas sako, kad tu nemoki dainuoti, negali dainuoti ir niekada nebūsi scenoje, tai mane ant tiek jaudina iki gilumų, kad aš nesuprantu, kas jie tokie, kad tau taip sakytų. Tai aš tau noriu pasakyti – jei jie tau dar kartą kažką panašaus pasakys, paskambink man, aš atvažiuosiu į Mažeikius..“, – apginti merginą buvo pasiruošęs Donatas Montvydas.

„Į projektą ir atėjau tam, kad išgyvenčiau visa tai, kas buvo“, – tvirtai žino Alvydė, kuri šį sekmadienį scenoje varžysis kartu su vaikų „Eurovizijoje“ trečią vietą užėmusia ir į muzikos pasaulį sugrįžtančia Egle Jurgaityte bei darbą Norvegijoje dėl projekto iškeitusiu Justu Ašmantu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.