Skaudžias skyrybas išgyvenanti Aurelija Tamulytė prakalbo apie sunkią ligą

Ką jaučia žmogus, išgyvenantis depresiją?

 Aurelija Tamulytė.<br> Laidos kūrėjų nuotr. 
 Aurelija Tamulytė.<br> Laidos kūrėjų nuotr. 
 Vaidotas Valiukevičius.<br> Laidos kūrėjų nuotr. 
 Vaidotas Valiukevičius.<br> Laidos kūrėjų nuotr. 
Ieva Zasimauskaitė. <br> Laidos kūrėjų nuotr. 
Ieva Zasimauskaitė. <br> Laidos kūrėjų nuotr. 
 Simona Burbaitė.<br> Laidos kūrėjų nuotr. 
 Simona Burbaitė.<br> Laidos kūrėjų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 29, 2018, 12:04 PM

Patyrusieji lygina šią ligą su juoda duobe. Ji gali užklupti kiekvieną: jauną ir seną, turtingą ir vargšą, niekieno nepastebimą ir visų matomą žmogų.

Žinomi žmonės, išgyvenę depresiją, tikina, jog kalbėti apie ją mūsų visuomenėje yra savotiškas tabu: daugelis nesupranta, numoja ranka, net išjuokia ar pažemina. Tačiau jie visgi ryžtasi kalbėti – kad likimo draugams palengvintų tą kelią, kurį patiems teko nueiti.

TV3 televizijos ir gyvenimo būdo žurnalo „Žmonės“ laidos „Visi mes žmonės“ herojai papasakos, kas juos privedė iki depresijos, kaip jie jautėsi juodžiausią gyvenimo minutę ir kas jiems padėjo ištrūkti iš ligos gniaužtų.

Muzikos grupės „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius šiųmetėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvavo su daina „Yes, I Do“. Daina tapo labai populiari, tačiau ji pasakojo visai ne apie meilę, kaip buvo galima pamanyti: kūrinys kalbėjo apie depresiją ir viltį iš jos ištrūkti. Vaidotui tai asmeniškai pažįstama – jis pats tai patyrė.

Tinklaraštininkė Simona Burbaitė visą gyvenimą prisimins 2017-ųjų sausio 1-ąją, kai žmonės džiugiai pasitiko Naujuosius metus, o ji pabudo su nepakeliama našta ant širdies.

Psichiatrai tituluotai gražuolei nustatė sunkios formos depresiją. „Nebemokėjau bendrauti su žmonėmis, suregzti sakinių, kamavo tik juodos mintys“, – prisiminė mergina, išbandžiusi įvairius ligos gydymo būdus.

Dainininkė Ieva Zasimauskaitė sceną pamilo dar paauglystėje: jai tebuvo penkiolika, kai dalyvavo populiariame televizijos projekte „Chorų karai“.

Tačiau kai užgeso prožektoriai ir teko sugrįžti į žemiškąjį gyvenimą – mergina nebesugebėjo tame matyti prasmės. Negelbėjo nei alkoholis, nei cigaretės: Ievai teko ieškoti profesionalios pagalbos ir iš esmės keisti savo gyvenimo būdą.

„Jaučiuosi taip, lyg slysčiau žemyn ledkalniu ir neturėčiau kur įsikibti“, – prisipažino aktorė Aurelija Tamulytė. Šis etapas gražiajai aktorei ypač sudėtingas: ji išgyvena sunkias skyrybas su vyru, darbo teatre šiuo metu irgi nėra, tad sunku atsikratyti juodų minčių. „Tačiau Dievas žmogui neduoda daugiau, nei tas gali pakelti“, – įsitikinusi Aurelija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.