Goda Alijeva atvirai – apie šeimos dramą, išsikraustymą iš namų ir naujus santykius

Dainininkė Goda Alijeva neseniai išgyveno skaudžias skyrybas su verslininku Rolandu. Iki šiol nekalbėjusi apie šeimos dramą moteris pagaliau ryžosi atviram interviu TV3 laidai „Raudonas kilimas“.

 Goda Alijeva su buvusiu vyru Rolandu.<br> LR archyvo nuotr.
 Goda Alijeva su buvusiu vyru Rolandu.<br> LR archyvo nuotr.
 Goda Alijeva su buvusiu vyru Rolandu.<br> LR archyvo nuotr.
 Goda Alijeva su buvusiu vyru Rolandu.<br> LR archyvo nuotr.
 Goda Alijeva su buvusiu vyru Rolandu.<br> LR archyvo nuotr.
 Goda Alijeva su buvusiu vyru Rolandu.<br> LR archyvo nuotr.
 Goda Alijeva.<br> LR archyvo nuotr.
 Goda Alijeva.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 19, 2018, 5:24 PM, atnaujinta Nov 19, 2018, 6:04 PM

Goda atvirai papasakojo, ką išgyveno pastaruoju laiku, kai po devynerių metų griuvo jos santuoka, ir kaip jai pavyko atsitiesti.

G.Alijeva sakė, kad sprendimas skirtis buvo gerai apgalvotas.

„Širdis galbūt nepagijo, bet galiu pasakyti, kad man buvo tikrai lengviau. Pirmą kartą suvokiau, kad skyrybos įvyks beveik prieš ketverius metus. Aš visas tas emocijas esu išgyvenusi. Be jokios abejonės, skyrybos pereina įvairiausias stadijas. Labai sunku prognozuoti, kokios jos bus. Tu gali šnekėtis su žmogumi ir įsivaizduoti, kad bus taip, tačiau kai tai atsitinka, įvyksta nenumatytų faktų“, – sakė Goda.

Kaip ir visos moterys, tekėdama Goda manė, kad meilė truks visą gyvenimą. Ir kai suprato, kad šeima griūva, G.Alijeva neslepia – širdis dužo į šipulius.

„Tai išgyventi, suvokti ir su savimi susikalbėti nėra paprasta. Praėjus pusmečiui po oficialių skyrybų aš jau galiu ramiai kalbėti, nebeašaroju, man viskas gerai. Jaučiuosi stipri: turiu savo vaikus, turiu tikslą, tad einu jo link.

Galų gale jaučiuosi visiškai rami, išsilavinusi moteris ir man tai suteikia pasitikėjimo. Pradžioje buvo sunku, nes visuomenės požiūris buvo, kad tu tikriausiai esi nesveika, kažkas tau negerai, kad tau taip atsitiko. Bet juk gyvenimas yra toks – tu negali nuspėti“, – laidoje kalbėjo ji.

Moteris tvirtina padariusi viską, kad tik skyrybos neįvyktų, tačiau net ir nuoširdžiausių pastangų išsaugoti šeimą kartais nepakanka.

„Aš apie santuokos griūtį pradėjau galvoti prieš daug metų. Nėra taip, kad išsiskyrė mūsų gyvenimo supratimas, charakteriai ar dar kažkas. Tai būtų banalu, jei taip sakyčiau. Ne. Buvo daug problemų...

Aš tame gyvenau daug metų, bandžiau suklijuoti, bet tiesiog nepavyko. Dėl vaikų tikrai stengiausi ir galvojau, bet supratusi, kad tai nepavyks, aš tas pagrindines emocijas jau buvau išgyvenusi. Tad liko tik viską į stalčiukus sudėlioti: pripažinti ir paleisti. Nepavyko“, – pasakojo dainininkė.

Neretai po skyrybų buvę mylimieji tampa aršiausiais priešais ir aštrių žodžių vienas kitam negaili. Tačiau G.Alijeva gerbia buvusį vyrą ir į Rolando pusę žaibų nesvaido. Juk jis – jos vaikų tėtis.

„Būtų negražu ne tik jo atžvilgiu, jei aš neščiau visą šeimos purvą į viešumą, bet ir vaikų atžvilgiu. Mano vaikai labai jį myli, jis yra tobulas tėtis, kuris vaikais be galo rūpinasi. Aš absoliučiai jokių kliūčių nesudarau jam  būti su jais. Esu už tai, kad tėtis būtų nesavaitgalinis tėtis“, – sakė ji.

9-erių metų dukra ir penkiametis sūnus – brangiausias Godos turtas. O jos ryšys su vaikais – itin stiprus.

„Vaikai – pats brangiausias dalykas gyvenime. Tai yra tavo džiaugsmas, motyvacija eiti į priekį. Tai yra natūralu – mamos meilė begalinė.

Tėvų skyrybos paliks tam tikrą pėdsaką vaikų gyvenime, bet kai jie pradės matyti mamą ir tėtį laimingus, tai juos džiugins“, – patikino ji.

Rolando sprendimu judviejų bendrus namus su vaikais paliko Goda. Tačiau iššūkiams ji pasiruošusi ir padarys viską, kad jos vaikams nieko nestigtų.

„Esu iš tų moterų, kurios turi gana stiprų ego. Aš niekada neprašysiu. Džiaugiuosi, kad turiu darbą, pajamas, kad esu ta moteris, kuri visiškai išsilaiko save ir vaikus. Netgi alimentai nėra nuolatinės pajamos, nes vieną dieną jų gali nebūti. Moteris, nesvarbu su kokiu vyru ji būtų, privalo savimi pasirūpinti. Mes juk gimdome vaikus ne vyrui, o sau. Turiu pagalvoti ir apskaičiuoti, kas būtų, jeigu būtų... Nes šiandien tai ir atsitiko – „jeigu būtų“, – sakė ji.

Goda šiuo metu koncertuoja net su dviem grupėmis – YVA ir „69 danguje“. Kodėl ji buvo atsitraukusi nuo muzikinės veiklos?

„Gimė pirmas vaikas, ir aš buvau iš tų mamiškų mamų. Kai reikėjo rinktis, ar koncertas, ar vaikai, aš pasirinkau vaikus. Aš jauna ir vėl įšokau į darbo traukinį. Bet man tai labai padėjo – supratau, kad galiu gyventi be pramogų pasaulio ir viešumo.

Rolandas mane sutiko, kai dirbau tokį darbą, ir jis niekada manęs neribojo. Skatino daryti tai, ką mėgstu. Po vaikų gimimo gana anksti grįžau į darbą, nes reikėjo kažkaip gyventi. Tų pajamų, kurias uždirbo vyras, buvo negana. O poreikiai augo – juk yra vaikai“, – kalbėjo Goda.

Akivaizdu, kad darbo žinoma moteris nebijo, jau kelerius metus ji užsiima ne tik koncertine veikla, bet ir drabužių kūryba.

„Mano vyras turėjo siuvyklą ir skatino pradėti ką nors daryti. Pradėjau nuo glaustinukių, ir tai tapo mano vizitine kortele. Prasidėjo viskas labai paprastai, bet man padėjo tai, kad esu žinoma Lietuvoje. Viskas taip išpopuliarėjo, kad verslas tapo vos ne pagrindiniu pragyvenimo šaltiniu. Niekas gyvenime ant lėkštutės nieko neduoda“, – sako ji.

Dainininkei šiuo metu 32-eji, o ji atrodo tarsi mokinukė. Ji tvirtina, kad ignoruoti laikos tėkmės šiukštu negalima, o rūpintis savimi privaloma kiekvienai moteriai.

„Su metais į tai atkreipi dėmesį. Turiu tam tikrų odos problemų – ji labai sausa, tad turiu natūraliai drėkinti. Pasirinkti šiais laikais labai sudėtinga, nes yra didelė pasiūla. Pats geriausias dalykas yra rekomendacijos“, – kalbėjo ji.

Goda atvirauja, kad gerbėjų dėmesio jai netrūksta, tačiau nerti į naujus santykius moteris dar nepasiruošusi.

„Sulaukiu begalės komplimentų, žinučių, bandymo užkalbinti, bandymo patraukti mano dėmesį. Tačiau į tai žiūriu gana skeptiškai – juk ką tik išsiskyriau, pradėjau stotis ant kojų. Ir vėl nerti į naujus santykius būtų neatsakinga ne tik prieš save, bet ir prieš vaikus“, – tarstelėji Goda.

Ji neslepia, kad būna dienų, kai rankos nusvyra.

„Apsiskaičiuoji savo galimybes ir galvoji – kas dabar bus. Bet jeigu gyvenimas uždaro duris, atidaro langą. Gyvenime pakilimai įvyksta po kokių nors nuosmukių. Vėl iš naujo pradėjau žiūrėti į gyvenimą. Aš nenoriu, kad mane smukdytų blogi dalykai – tai yra mano praeitis“, – sako ji.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.