Vokietijoje gyvenantis lietuvis papasakojo apie svajonių darbą: per savaitę uždirba 300 eurų

Lietuvos internautai turi dar vieną žvaigždę – Vokietijoje gyvenantis Povilas Dabužinskas savo „Facebook“ gerbėjus džiugina kasdienėmis tiesioginėmis transliacijomis, kurių metu dalinasi įspūdžiais apie darbą užsienyje bei gyvenimą.

 Interneto žvaigždė Povilas Dabužinskas.
 Interneto žvaigždė Povilas Dabužinskas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2018, 4:19 PM

Pirmadienio LNK laidoje KK2 šį pirmadienio vakarą 19.30 val. P. Dabužinskas sakė, kad šiuo metu Vokietijoje jis slaugo senelius ir uždirba po 300 eurų per savaitę.

Vyras pasakojo, kad gyvenimas svečioje šalyje jam beveik nekainuoja – nei maistas, nei butas. Viską Povilui duoda jo prižiūrimas senukas.

„Atlyginimą aš gaunu kas savaitę ir man sočiai per akis“, – kalbės interneto herojus.

Lietuvoje Povilas daug vargo – dirbo Palangos greitosios pagalbos slaugytoju, bet alga buvo labai maža – vos 560 eurų. O ir pats gyvenimas Povilo niekada nelepino – vaikinas matė, kokiais gražiais rūbais pasidabinę vaikšto jo klasiokai ir kaip gerai jie gyvena, o Povilas neturėjo nieko, nes augo vaikų namuose.

„Kai augome vaikų namuose, tai keikėme, kad viskas blogai, kad viskas netinka, bet auklėtojos mums sakydavo, kad išėję suprasite, kas kaip buvo tuose vaikų namuose“, – sakę P. Dabužinskas.

Vyras pasakojo, kad iki pilnametystės jis niekada neturėjo nuolatinių globėjų, šeimos jį pasiimdavo savaitgaliui ar vasarai:

„Aš labai daug globėjų turėjau. Vieni tik vasarai imdavo, kiti atostogom. Teko net gi būti pas tokius globėjus, kur tikrai geriantys buvo. Teko ir lauke nakvoti“.

Vos tik suėjus pilnametystei, Povilas tapo benamiu.

„Nežinau, kaip dabartiniai benamiai, bet tuo laiku aš buvau gatvėje ir suradau benamių, kurie priglaudė ir dalindavosi viskuo“, – sakė P. Dabužinskas.

Tačiau Povilas visą gyvenimą norėjo padėti žmonėms, todėl tapo slaugytoju Palangos greitojoje pagalboje.

„Aš esu bendrosios praktikos slaugytojas. 2007-aisiais baigiau mokslus ir išvažiavau į Palangą, ten dirbau penkerius metus“, – kalbėjo P. Dabužinskas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.