Paaiškėjo, kuo dabar užsiima grupės „Balius“ narys Klarkas

Grupės „Balius“ solistas ir humoristas Gintautas Kirkila-Klarkas (56 m.) norėdamas ir ateityje turėti iš ko valgyti duoną ruošiasi įgyti dar vieną profesiją.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2018, 9:51 AM

Atėjo laikas rimtai pagalvoti apie ateitį. Taip nusprendė G.Kirkila-Klarkas. „Mano sceninis gyvenimas nuo gausaus pavasarinio žydėjimo nenumaldomai pereina į rudenį ir net žiemos pradžią“, – filosofiškai kalbėjo atlikėjas, ėmęsis mokytis šiais laikais vienos perspektyviausių specialybių – programavimo.

Vyras juokavo, kad muzikanto ir programuotojo darbas panašus – tenka spaudyti klavišus.

Kompiuteriai ir kompiuterinės programos jį domina seniai, tačiau lankyti programavimo kursus ryžosi maždaug prieš pusmetį.

Kol kas išskirtiniais pasiekimais muzikantas pasigirti negali, bet džiaugiasi, kad smarkiai iriasi į priekį.

Pradėjus mokytis programavimo ėmė keistis ir Klarko požiūris į šios profesijos žmones.

Humoro nestokojantis vyras anksčiau buvo įsitikinęs, kad programuotojai yra nykūs ir nuobodūs.

„Kursuose supratau, kad šios srities atstovai ir išradingi, ir labai kūrybingi. Juk yra daugybė kompiuterinių programų. Kam jų tiek daug? Dar nežinau. Juk muzikantai su kur kas mažiau natų sukuria nuostabią muziką“, – šmaikštavo vyras.

Nors ruošdamasis ateities darbui vis daugiau laiko praleidžia prie kompiuterio, daug metų svarbiausia buvusi muzika iš gyvenimo niekur nedingo. Tad Klarkas kur kas dažniau kuria dainas nei kompiuterines programas.

Kitąmet „Balius“ rengiasi išleisti naują albumą, todėl G.Kirkila-Klarkas su kitais grupės nariais intensyviai dirba.

Be to, 2019-aisiais numatytos „Baliaus“ koncertinės gastrolės ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

„Kitąmet ir turbūt artimiausioje ateityje iš muzikinio pasaulio niekur nedingsime. Žinoma, šiais laikais į „Baliaus“ koncertus nesirenka tiek žmonių, kiek ateidavo prieš penkiolika, dvidešimt ar net trisdešimt metų. Tuomet salės būdavo pilnos.

Sudėtinga kelis dešimtmečius laikytis ant bangos ir džiaugtis aukso amžiumi, bet ištikimų gerbėjų dar tikrai turime. Šįmet apvažiavome kone visą Lietuvą.

Netrūko gastrolių ir svetur, mat emigravę lietuviai atlikėjų iš gimtinės visada laukia. Todėl reguliariai vykstame į koncertus Airijoje, Norvegijoje, Didžiojoje Britanijoje“, – pasakojo atlikėjas.

Šie metai Klarkui nebuvo lengvi, nes rudenį sodyboje pjaudamas medį jis smarkiai susižalojo kairės rankos pirštą. Medikams net keturias valandas teko operuoti galūnę.

Plaštaka ne vieną mėnesį buvo sutvarstyta. Reabilitacija atliekama iki šiol. Laimė, trauma nesustabdė muzikanto koncertinės veiklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.