Komikas Rowanas Atkinsonas kirto britų karališkiesiems rūmams: iš jų daromos komedijos

„Mėgstu adrenaliną. Todėl mano silpnybė – greitis“, – sakė britų komikas Rowanas Atkinsonas (63 m.), jau trečiame filme įkūnijantis superagentą Džonį Inglišą.

R.Atkinsonas mėgsta greitį.  <br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
R.Atkinsonas mėgsta greitį.  <br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
R.Atkinsonas mėgsta greitį.  
R.Atkinsonas mėgsta greitį.  
R.Atkinsonas komedijoje „Super Džonis smogia“.
R.Atkinsonas komedijoje „Super Džonis smogia“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 2, 2019, 9:23 AM

Raudonos spalvos „Aston Martin V8 Vantage“, kuriuo važinėja Ponas Bynas, – nuosavas R.Atkinsono automobilis. 46 arklio galių, 100 kilometrų greitį pasiekiantis per 4,6 sek.

„Vairuoti tokį automobilį – menas. Įgūdžių reikia posūkyje, stabdant ir vėl spaudžiant greičio pedalą. Nesu asas, bet dar patobulėsiu“, – kuklinosi R.Atkinsonas.

Lėkdamas dideliu greičiu komikas ne kartą buvo patekęs į avariją. Viena skaudžiausių įvyko 1999-aisiais, kai jis nesuvaldęs automobilio rėžėsi į medį. Tuomet R.Atkinsonui lūžo peties kaulas.

Brito garaže stovi ir 1964-ųjų „Ford Falcon“, dešimtojo dešimtmečio „Mercedes“, ne vienas senovinis „Land Rover“ ir pora automobilių kasdienėms reikmėms.

Vargu ar reikėtų stebėtis šia kolekcija. Vaikas suaugusiojo kūne Ponas Bynas pavertė R.Atkinsoną viena turtingiausių ekrano žvaigždžių.

O neseniai kino ekranus pasiekė Davido Kerro režisuota nuotykių komedija „Super Džonis smogia“.

Tai jau trečias filmas, kuriame R.Atkinsonas įkūnija pašėlusį agentą Džonį – Anglijos slaptųjų tarnybų galvos skausmą ir pasididžiavimą.

Kultinis komikas su aktore Louise Ford (35 m.) jau ketveri metai gyvena tai sodyboje Oksfordšyre (Anglijos grafystė), tai Londone.

Su makiažo specialiste Sunetra Sastry jis išsiskyrė po 25 bendro gyvenimo metų. Iš pirmos santuokos aktorius turi sūnų Benjaminą (25 m.) ir dukterį Lily (23 m.).

O kas aktoriui kelia juoką realiame gyvenime? „Karalienė ir karališkieji rūmai – dėl valdžios ir statuso, kurį įkūnija. Tai visiškai neracionalu, – sakė R.Atkinsonas. – Demokratinėje valstybėje ši institucija neturi jokios prasmės.

Jos vertė tik emocinė, bet dėl didelio populiarumo ji turi teisę egzistuoti. Be to, tai suteikia nuostabios medžiagos komedijoms.“

Ar komikas nebijo, kad taip kalbėdamas užsitrauks karališkosios šeimos gerbėjų pyktį? „Ne. Aš esu kovotojas už nuomonės laisvę, kuriai kyla vis didesnė grėsmė“, – sakė aktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.