23-jų lietuvio operatoriaus užsakovai – „Netflix“, „National Geographic“ ir BBC

Jei internete jūsų akį patraukė Dubajaus vaizdai iš paukščio skrydžio – nemaža tikimybė, jog juos nufilmavo lietuvis, televizijos laidos „(Ne)emigrantai“ herojus Matas Jankauskas.

Matas Jankauskas.<br>LRT nuotr.
Matas Jankauskas.<br>LRT nuotr.
Matas Jankauskas.<br>LRT nuotr.
Matas Jankauskas.<br>LRT nuotr.
Matas Jankauskas.<br>LRT nuotr.
Matas Jankauskas.<br>LRT nuotr.
Matas Jankauskas.<br>LRT nuotr.
Matas Jankauskas.<br>LRT nuotr.
Matas Jankauskas.<br>LRT nuotr.
Matas Jankauskas.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 8, 2019, 4:28 PM

23-jų jaunuolis – tikras bepilotės skraidyklės profesionalas, prieš keletą mėnesių gavęs ypatingą pasiūlymą – persikelti gyventi ir dirbti į Dubajų.

Mato užfiksuoti vaizdai keliauja į muzikinius klipus, komercines reklamas, filmus ir serialus. Taip patraukliai parodyti Dubajų iš paukščio skrydžio sugeba ne kiekvienas, ir lietuvis čia jaučiasi gerbiamas ir reikalingas.

„Mano darbas yra valdyti bepilotį orlaivį, ant kurio dažniausiai yra prikabinta kino kamera“, – šį vakarą laidoje sakys Matas, savo veiklą praminęs „ateities darbu ateities mieste“.

Bepiločių skraidyklių pilotu šis vaikinas tapo visiškai atsitiktinai. Savo svajonių profesiją atrado dar būdamas 15-os, tiesiog žaisdamas: „Man tėtis padovanojo nuotolinių bangų lėktuvėlį. Ir tuo metu buvo jau išėjęs pirmasis „Go Pro“ kameros modelis. Aš uždėjau kamerą ant to lėktuvėlio, mes paskraidėm ir paskui pasižiūrėjom medžiagą.“

Pamatęs vaizdus, Mato tėtis pasiūlė sūnui iš šio įrenginio užsidirbti.

Floridoje tuo metu gyvenęs vaikinas pradėjo iš dangaus fotografuoti parduodamus nekilnojamo turto objektus ir už nedidelį mokestį jų nuotraukas pardavinėti agentūroms.

Nors galėjo sėkmingai tęsti karjerą Amerikoje, vis dėl to Matas pasirinko grįžti dirbti į Lietuvą.

Sako pajutęs, kad čia daugiau galimybių parodyti savo sugebėjimus. Kelis metus padirbėjęs Vilniuje, jis tapo žinomas kino ir reklamos srityje.

Matas Jankauskas šiandien gali pasigirti įspūdingu klientų sąrašu: „Esame dirbę su „Netflix“, NBC, HBO, „National Geographic“. Mūsų darbai jau buvo prarodyti per BBC, – pasididžiavimo laidoje „(Ne)emigrantai“ neslėps Matas. – Galiu sakyti, kad mūsų standartas pagaliau pakilo.“

Visa M.Jankausko istorija, kaip sėkmingai Lietuvoje pradėti tarptautinę karjerą – jau šį vakarą 19:30 val. per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.