Paaiškėjo, ką dabar veikia TV šou išgarsėjusi Joana Bartaškienė

Nenustygstanti vietoje, visada besišypsanti, pasitempusi ir energinga. Daugkartinė Lietuvos sportinės gimnastikos čempionė, aerobikos trenerė Joana Bartaškienė (68 m.) ir dabar skleidžia aktyvaus gyvenimo užkratą.

J.Bartaškienė: „Kasdien sportuoju, vedu treniruotes.“<br>JurArt’s nuotr.
J.Bartaškienė: „Kasdien sportuoju, vedu treniruotes.“<br>JurArt’s nuotr.
J.Bartaškienė: „Kasdien sportuoju, vedu treniruotes.“<br>JurArt’s nuotr.
J.Bartaškienė: „Kasdien sportuoju, vedu treniruotes.“<br>JurArt’s nuotr.
J.Bartaškienė: „Kasdien sportuoju, vedu treniruotes.“<br>JurArt’s nuotr.
J.Bartaškienė: „Kasdien sportuoju, vedu treniruotes.“<br>JurArt’s nuotr.
J.Bartaškienė: „Kasdien sportuoju, vedu treniruotes.“
J.Bartaškienė: „Kasdien sportuoju, vedu treniruotes.“
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-01-12 13:19

Prieš 12 metų J.Bartaškienė su šokėju Deividu Meškausku (31 m.) nugalėjo LRT televizijos konkurse „Lietuvos šokių dešimtukas“. 2015-aisiais ji rungėsi TV3 konkurse „Šuolis“.

J.Bartaškienė yra dalyvavusi ne tik sportiniuose TV šou. Ji vedė LNK laidą „Pašėlusios močiutės“, buvo priėmusi BTV laidos „Išgyvenk, jeigu gali“ iššūkį.

„Aš filmavimo kamerų nebijau, o minčių ir idėjų turiu daug. Manau, dar bus progų vesti su aktyviu gyvenimo būdu susijusią laidą“, – planais dalijosi moteris.

Nors pastaruoju metu TV ekranuose kaunietę matome rečiau, veiklos jai netrūksta. Priešingai, vos spėja suktis.

„Maniau, kad išėjus į pensiją (J.Bartaškienė 36 metus tuometėje Lietuvos veterinarijos akademijoje dirbo lektore) veiklos bus mažiau. Klydau. Dabar esu užsiėmusi labiau nei anksčiau. Tai labai gerai. Jeigu sėdėčiau namie, būtų beprotiškai liūdna“, – energingai pasakojo J.Bartaškienė.

Aerobikos pradininke Lietuvoje laikoma moteris kelis kartus per savaitę veda treniruotes klube „Joana“, taip pat yra Trečiojo amžiaus universiteto Sveikos gyvensenos fakulteto lektorė, tad dažnai važinėja į įvairius Lietuvos miestus ir miestelius mokyti žmonių, kaip net sulaukus vyresnio amžiaus gyventi sveikai.

J.Bartaškienė ne tik skaito paskaitas tema „Judėjimas – tai gyvenimas. Rask laiko sau“, bet ir pati veda mankštas.

Prieš tris savaites kaunietė ketvirtą kartą išrinkta Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidente. Šias pareigas ji eis dar trejus metus.

„Kasdien sportuoju, vedu treniruotes, o idėjų ir naujų sumanymų yra tiek, kad ir trejų metų neužteks.

Tikiuosi aktyviu gyvenimo būdu užkrėsti kuo daugiau merginų ir moterų“, – kalbėjo J.Bartaškienė, kurios vadovaujama asociacija vienija per pusšimtį Lietuvos moterų sporto klubų, sveikatingumo grupių, jos veikloje dalyvauja apie 5 tūkst. narių iš įvairių šalies miestų ir rajonų.

Kitų metų vasarį J.Bartaškienė švęs 70 metų jubiliejų. O jos vyrui Albinui sukaks 80 metų. Pora taip pat rengiasi švęsti vedybų trisdešimtmetį. Visiems jubiliejams sporto entuziastė kuria scenarijus.

„Noriu surinkti ir per jubiliejų parodyti filmuotas akimirkas iš savo gyvenimo. Pirmąkart Lietuvos televizijoje pasirodžiau 1959 metais su Kauno baleto studija – buvo filmuojamas spektaklis „Stebuklingas Aladino žibintas“.

Jaunystėje ne vienus metus šokau baletą, tačiau vėliau supratau, kad sportinė gimnastika man mielesnė.

1982-aisiais televizijoje vedžiau aerobikos pamokas, vėliau buvau laidos „Sveikatos ritmai“ vedėja. Žinau, kad archyvuose šį tą iš šių laidų tikrai pavyks surasti“, – įsitikinusi J.Bartaškienė.

Moteris nusiteikusi per jubiliejų raudonuoju kilimu žengti tik su bikiniu. Ji taip sieks įrodyti, kad sportas dailų ir tvirtą kūną padeda išsaugoti net sulaukus garbaus amžiaus.

Kaunietė tvirtino, kad pagrindiniai jos energijos šaltiniai – ne tik sportas, bet ir subalansuota mityba, pozityvus mąstymas.

„Jeigu ryte atsikeliate iš lovos su mintimis, kad skauda petį, nugarą arba klubą, tai, žiūrėk, ir nuotaikos nėra. Tokią dieną nieko nenuveiksite, o pamažu ir depresiją įsivarysite, – aiškino J.Bartaškienė. – Bet jei rytas prasidės mintimis apie tai, kaip save mylite ir kiek daug šiandien galime nuveikti, tai ir pasaulis atrodys šviesesnis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.