Saulius Urbonavičius-Samas – apie „X Faktoriaus“ favoritus: „Tokių per daug metų sunkiai randame“

Muzikiniame projekte „X Faktorius“ liko vos trys dalyviai, iš kurių jau sekmadienį po superfinalo vienas džiaugsis nugalėtojų laurais ir 15 tūkst. eurų prizu.

Saulius Urbonavičius-Samas.<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Urbonavičius-Samas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2019, 7:50 PM

Į didžiausią Lietuvoje „Žalgirio“ areną savaitgalio pabaigoje suplauksianti minia išvys trijų likusių projekto dalyvių kovą. O ji šioje, jau penkto šio muzikinio šou sezono atomazgoje, žada būti įtempta.

Apie tai kalba ir vienas iš projekto teisėjų Saulius Urbonavičius-Samas.

„Mano, seno rokerio širdis linksta prie „Good Time Boys“, bet visi finalistai yra tiek verti vienas kito, kad tai bus žūtbūtinė kova“, – žadėjo S.Urbonavičius-Samas.

Jis savo komandos nario finale neturės, tad turės palaikyti kitų trijų griežto verdikto nevengusių teisėjų auklėtinius.

Praėjusį savaitgalį vykusiame „X Faktoriaus“ finale iškrito vienas iš Marijono Mikutavičiaus mokinių ir publikos numylėtinis Lukas Zažeckis, tačiau į superfinalą iškopė taip pat šio muzikanto didžiosioms kovoms ruoštas Rimvydas Matukynas-Antturi.

Šis 22-ejų metų vaikinas Vilniuje studijuoja džiazo vokalą, tad ne veltui projekto teisėjus ir žiūrovus užbūrė būtent savo vokaliniais sugebėjimais.

„Antturi tiesiog užaugo ant mūsų scenos. Atėjo baikštus bernelis, jautrus, poetiškas, bet sutvirtėjo ir nugalėjo visas savo fobijas.

Pačioje projekto pabaigoje pradėjo rodyti stebuklingus rezultatus ir tapo rimtu konkurentu visiems“, – tvirtina pašnekovas.

Tačiau konkurencijos savo gimtajame Kaune vyksiančiame superfinale jaunuolis, lažybų ekspertų manymu, gali neatlaikyti – jo šansai nugalėti vertinami vos 13 procentų.

Didesnes galimybes triumfuoti ir pasiimti 15 tūkst. eurų čekį turi projekto teisėjos Justės Arlauskaitės-Jazzu komandos narė Kristina Jurevičiūtė.

Būtent ši 28-erių vilnietė „X Faktoriaus“ finale dėl išlikimo susikovė su Luku Začeckiu bei triumfavo po teisėjų verdikto.

„Kristina yra supervokalistė, kuri verta karjeros ant scenos. Ką čia bepridursi – vien tai, kad ji yra su patirtimi“, – atlikėjos pasirodymą išskyrė S.Urbonavičius-Samas.

Praėjusių metų finalininkės Augustės dalyvio anketą užpildyti paraginta mergina pati tapo viena sėkmingiausių šio sezono personų, tačiau, anot lažybų ekspertų, ryškiausia jo žvaigžde netaps.

Įvairiais muzikos žanrais atliktomis dainomis publiką pavergusios merginos šansai vertinami 20 proc., t.y. vos kiek geriau nei R.Matukyno-Antturi

Laurus nuskinti superfinale gali Sauliaus Prūsaičio komandos atstovai „Good Time Boys“.

Iš Kelmės ir Šilutės kilusių ir Vilniuje gyvenančių vaikinų sudaryta grupė projekto metu ovacijų susilaukė ne tik dėl įsimintino ir stipraus pagrindinio solisto balso, bet ir kitų grupės narių gebėjimų elgtis vis su skirtingais muzikiniais instrumentais.

„Jie yra aukso grynuolis, o Gabrielius yra vokalistas, iš kurio pradžioje nesitikėjome, jog jis turi tokias galimybes ir tokią vokalinę dovaną.

Tokių vokalistų per daug metų sunkiai randame. Tai kažkas unikalaus“, – susižavėjimo neslėpė vienas iš projekto teisėjų.

Ne veltui jie laikomi šio muzikinio šou favoritais – lažybų ekspertai prognozuoja, kad yra net 77 proc. tikimybė, jog „Good Time Boys“ nugalės šiemet ir aukso raidėmis įsirašys į šio muzikinio šou šlovės alėją.

Tačiau, kad ir kas laimėtų sekmadienį, S.Urbonavičius-Samas teigia, jog visi šie trys į sceną priešais milžinišką auditoriją įžengsiantys atlikėjai yra verti nugalėtojų laurų.

„Tai yra ilgo kelio pabaiga, tad visi trys jau yra nugalėtojai. Kiekvienas jų Lietuvoje gali pradėti solinę karjerą, nes jau turi susikūrę ir sirgalių bazę.

Reikia tik noro, užsispyrimo ir darbštumo, kurio kartais pritrūksta. Dėl to ne visi yra žvaigždės. (…)

Šiemet šis superfinalas yra didelė dovana jiems, nes mes išeiname į didelę sceną – muzikos grandų siekiamybė yra surengti koncertą „Žalgirio“ arenoje, pasirodyti prieš tiek žmonių“, – superfinalo nuotaikomis gyveno pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.