Algirdas Kaušpėdas į sceną grįžta su nauja grupe

Prieš trejus metus atsisveikinusios grupės „Antis“ vokalistas Algirdas Kaušpėdas (65 m.) scenos reikalų neišsižadėjo. Į muzikos pasaulį jis grįžta su nauja grupe „KAnDIs“, kuri netrukus išleis debiutinį albumą.

A.Kaušpėdas pradeda naują muzikinės karjeros etapą.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Kaušpėdas pradeda naują muzikinės karjeros etapą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-05 11:13

Pernai spalį grupė, kurią žinomas roko vokalistas ir architektas subūrė su „Skamp“ nariu Viktoru Diawara, pirmąsyk pasirodė šalies arenose – kino chuligano Emilio Vėlyvio šou „Zero Live Show“.

A.Kaušpėdas į sceną žengė su nauja šukuosena, grimu ir sportiniu kostiumu – noras stebinti nedingo.

E.Vėlyvis režisuoja ir grupės klipą, kuris bus pristatytas kovą. O radijo stočių eteryje jau skamba prieš kelias savaites pristatytas grupės kūrinys „Už poliarinio rato“.

Beje, taip vadinsis ir grupės pirmasis albumas, kuris bus išleistas vasario 21-ąją.

Pirmąsyk A.Kaušpėdo ir V.Diawaros keliai susikirto prieš penkerius metus – kuriant paskutinį „Anties“ albumą „Baisiai džiugu“.

V.Diawara tapo jo prodiuseriu ir suteikė „Anties“ muzikai kiek netikėto, aštresnio skambesio.

„Kai kūrėme „Anties“ albumą, atradome vienas kitą.

Galima sakyti, tada visiškai taip ir nepasitenkinome – kai baigėme tą diską, ir jam buvo likę muzikinių eskizų, ir man tekstų. Taip ir išsiskyrėme, o dabar vėl dirbame kartu“, – šypsojosi A.Kaušpėdas.

Iki šiol įvyko tik keli grupės pasirodymai – pirmąsyk ji koncertavo uždarame vakarėlyje, skirtame V.Diawaros keturiasdešimtmečiui.

Dabar Algirdas ir Viktoras jau mąsto, kad balandį reikėtų surengti albumo pristatymo koncertą ir apsispręsti, kaip savo muziką pateikti scenoje.

Gal tai bus neįprastas reginys, kuriame dainas papildys specialios vaizdo projekcijos, meniniai sprendimai.

Užkulisiuose net juokaujama, kad netikėtomis idėjomis garsėjantis A.Kaušpėdas su V.Diawara galėtų dalyvauti jaunų, karjerą tik pradedančių atlikėjų konkursuose. Juk jų duetas debiutavo visai neseniai.

Naujos grupės pavadinimą sugalvojo Algirdas. Kaip ir beveik viskas, prie ko jis prisiliečia, „KAnDIs“ – kiek ironiškas sumanymas.

„Grupės pavadinime užkoduotos mano ir Viktoro pavardžių pirmos raidės. „KAnDIs“ – tai „Kaušpėdas ir Diawara“.

Kita vertus, tam tikra bambagyslė nuo „Anties“ nenutrūko. Ir antis, ir kandis turi sparnus. Bet muzika bus kitokia. Tikiu, kad žmonėms patiks“, – pasakojo A.Kaušpėdas.

„Iš esmės tai yra elektroninė muzika su daug sunkiai skambančių gitarų“, – pritarė V.Diawara.

Beje, porą albumo kūrinių prodiusavo kitas žinomas Lietuvos muzikantas – elektroninės muzikos kūrėjas Leonas Somovas.

Gal šis sugrįžimas reiškia, kad A.Kaušpėdas negali be muzikos? Buvęs „Anties“ lyderis purto galvą ir tvirtina, kad tai jam nėra būtinybė.

„Jei būčiau labai norėjęs, būčiau nuo scenos ir nenulipęs. Tiesiog atsiduodu gyvenimo tėkmei. Kūrybinė galia tai atsiranda, tai prigęsta.

Pasinėręs į architektūrą, per šiuos porą metų kiek nutolau nuo muzikos. Mūsų su žmona vadovaujamoje įmonėje dirba 20 architektų, spaudžia darbai, tad ne visada atsiranda laiko ir muzikai“, – sakė susitikimų su klausytojais laukiantis A.Kaušpėdas.

Artimiausias iš jų įvyks Vilniaus knygų mugėje vasarį – ten bus surengtas albumo pristatymas.

„Girdėjau visas jo dainas. Galiu drąsiai pasakyti, kad tai bus vienas įdomiausių ir geriausių lietuviškos muzikos įrašų šįmet.

Vien Algirdo tekstai reiškia labai daug“, – sakė albumo leidėjas Vaidas Stackevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.