Dailius Dargis – apie nusikaltėlių moteris: „Jas puošia vogtais kailiniais ir briliantais“

Vasario 22 d. Lietuvos kino teatruose pasirodys kriminalinė drama „Pasmerkti. Kauno romanas“.

Dailius Dargis ir Agnė Šataitė.<br>Asmeninio albumo ir organizatorių nuotr.
Dailius Dargis ir Agnė Šataitė.<br>Asmeninio albumo ir organizatorių nuotr.
Dailius Dargis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Dailius Dargis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Agnė Šataitė.<br>Organizatorių nuotr.
Agnė Šataitė.<br>Organizatorių nuotr.
Agnė Šataitė.<br>Organizatorių nuotr.
Agnė Šataitė.<br>Organizatorių nuotr.
Agnė Šataitė.<br>Organizatorių nuotr.
Agnė Šataitė.<br>Organizatorių nuotr.
Agnė Šataitė.<br>Organizatorių nuotr.
Agnė Šataitė.<br>Organizatorių nuotr.
Agnė Šataitė.<br>Organizatorių nuotr.
Agnė Šataitė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 8, 2019, 3:55 PM

Tamsiąją Lietuvos praeitį savo bestselerių serijoje astkleidęs žurnalistas Dailius Dargis šio filmo scenarijuje pažino ne vieną paties aprašytą veikėją.

Ypatingas dėmesys juostoje skiriamas neeilinei moteriai. Rašytojas tvirtina, kad ji iš tiesų gyveno Kaune.

Jeigu yra drama – ieškok ir moters. Žiūrovų pasiilgta aktorė Agnė Šataitė filme „Pasmerkti. Kauno romanas“ įkūnyjo vieną tokių, kuri verta atskiro filmo.

Dar įdomiau – jos herojė, kalbama, yra reali, o tai, kas vyksta kino ekrane, vyko ir gyvenime – Lietuvoje, Kaune.

„Šis filmas paremtas tikrais įvykiais, kurie vyko Kauno kriminaliniame pasaulyje.

Natūralu, kad kine istorija kiek pagražinama ar „pritempiama“ meninėmis spalvomis bei išraiškomis.

Bet pagrindinės filmo herojės drama labai primena vieną tikrą istoriją, kurią esu aprašęs skaitytojų medžiojamoje savo knygoje „Juodosios mafijos našlės“, – sakė D.Dargis. – Tai yra kaunietė, kuri buvo ištekėjusi už vieno turtingiausių Lietuvos verslo veikėjų, bet jai taip norėjosi „ekstrymo“, kad užmezgė slaptą romaną su pakankamai aukštas pareigas ėjusiu Kauno Vilijampolės gaujos veikėju, kuris „karjerą“ pradėjo kaip profesionalus mašinvagis.

Jų meilės istorija baigėsi tragiškai. Po vienos audringos nakties jie išsiskyrė ir daugiau niekada nesimatė.

Jis, kaip teigiama oficialioje bylos medžiagoje, buvo nužudytas saviškių ir kažkur paslėptas pakaunės miškuose ar upeliuose.

Kūnas nesurastas iki šiol. Mano knygas apie kriminalinį pasaulį išstudijavę skaitytojai atspės, apie ką šneku.

Kita vertus, kiekvieno labiau viešumoje išgarsėjusio Kauno gangsterio ar mafiozo gyvenimo draugė, žmona, meilužė yra ėjusi labai panašiais keliais, kurie bus atvaizduoti šioje kriminalinėje dramoje.“

Bestselerių autorius sako, kad besigilinant į savo knygų realių veikėjų gyvenimo peripetijas, jį dažnai apimdavo Holivudo ilgesys, nes kiekvienos aprašomos moters istorija buvo verta filmo.

„Kai gyvai išgirsti tuos pasakojimus, supranti, kad mūsiškių moterų istorijos kai kuriais kampais yra netgi žymiai šiurpesnės už tas amerikiečių, britų ar kitų šalių veikėjų išgyventas kriminalines istorijas, apie kurias jau seniai susukti ne tik vaidybiniai, bet ir dokumentiniai filmai ar net serialai, – kalbėjo D.Dargis. – Aš labai džiaugiuosi, kad štai pagaliau kino kūrėjų, prodiuserių kolektyvas ėmėsi tikrai ambicingo bei drąsaus projekto – sukurti pirmą vaidybinę kriminalinę dramą. Lietuvos kinui seniai reikėjo tikro, gero, lietuviško trilerio su žulikais ir jų moterimis.“

D. Dargis vienaip ar kitaip yra bendravęs su kone visomis Lietuvos kriminalinio pasaulio garsenybių moterimis.

„Viena iš pagrindinių „našlių“ knygos herojų, kurios vyras jau 25 metus yra dingęs be žinios, pasakojo: „Būdama su juo buvau aprūpinta viskuo.

Bet gyvenau ypač suvaržytą gyvenimą: net sporto klube mane persekiojo vyro pasiųsti bičiuliai.

Vis dažniau pradėjau galvoti: geriau ubagiška laimė nei paukštelio gyvenimas auksiniame narvelyje.

Toks gyvenimas mane vedė į degradaciją.“ Tačiau yra nemažai istorijų, įrodančių, kad ne vyrai kalti, nes moterų nepaleido.

Jos pačios vardan turtų ir kitų patogumų, nenoro dirbti už lietuvišką mėnesinį atlyginimą, sutikdavo išgyventi neištikimybę, nežinomybę ar net žiaurų fizinį smurtą, – teigė D.Dargis. – Buvęs pareigūnas, akylai stebėjęs Panevėžio banditų gaujas, man pasakojo apie tai, kaip nusikaltėliai baudė savo žmonas: jos buvo žiauriai sumušamos, žalojamos ar netgi luošinamos.

Po to jų vaikai būdavo vedami į konsultacijas pas brangiai apmokamus psichologus. Vėliau investuojami didžiuliai pinigai, kad būtų atstatyta moterų sveikata ir grožis.“

Tačiau, anot Dailiaus, didesnė grėsmė dailiajai lyčiai kilo 1990-aisiais, kai grupuočių nariai pasirinktas moteris daugmaž laikydavo savo nuosavybe.

Šiais laikais poros skiriasi bendru sutarimu, neretai iš auksinio narvelio ištrūkusios moterys užmezga tvirtus santykius su visiškomis priešingybėmis.

Yra tikrų atvejų, kai pabaigusios santykius su nusikaltėliais jos pasirinko radikaliai priešingą tipažą – teisėtvarkos atstovus.

„Mane vis dar stebina toks žinomas „persivertimo“ momentas: po vieno Panevėžio gangsterio nužudymo, jo našlė nutarė gyvenimą pasukti visiškai netikėtu rakursu – įsidarbino prižiūrėtoja Panevėžio pataisos namuose“, – pasakojo rašytojas.

Filmo „Pasmerkti. Kauno romanas“ herojė Dovilė (akt. A. Šataitė), kurios lovoje randa vietos ir vieni, ir kiti, gyvena įspūdingame dvare. Svetainę gaubia mįslinga blausa.

Ko gero, langinės niekuomet nebuvo atvertos dėl konspiracijos, nors durys gali būti ir neužrakintos: į gangsterių vadeivos namus niekas atsitiktinai neužsuks.

D.Dargis pamini, kad ne tik prieš kelis dešimtmečius, bet ir dabar nusikaltėlių pasaulio autoritetai gyvena taip, kaip jų prototipai kino juostose.

Jie savo damoms kelia milžiniškas puotas ne Lietuvos paplūdimio restoranuose, vyksta į egzotines keliones, rengia iš užsienio parduotuvių pavogtais kailiniais ar įsiteikia nugvelbtais brangiais žiedais su deimantais.

Joms dovanojami naujausi „Mercedes-Benz“ automobiliai. Moterys džiaugiasi tokiu vyrų dėmesiu, bet tuo pačiu visą laiką turi paisyti suvaržymo, nesirodo drauge viešumoje, neretai kartu su išrinktuoju gyvena arba baimėje, arba pogrindyje.

Filme „Pasmerkti. Kauno romanas“ dailioji lytis parodoma ir nemalonioje, paniekinamoje situacijoje: pusnuogės merginos dalyvauja gangsterių susitikime, kaip dekoracijos, interjero detalės. Pozuoja, tiesiog yra šalia, jei prireiktų.

D.Dargiui teko girdėti realių pasakojimų apie nusikaltėlių organizuotas kelias paras trukusias orgijas, svingerių vakarėlius su pačiomis dailiausiomis merginomis ir kalnais kokaino.

„Kai kurios tų merginų specifinėse pozose būdavo nufilmuotos mobiliaisiais telefonais, todėl vėliau nebegalėdavo išvengti dalyvavimo panašiose pramogose“, – sakė rašytojas.

Jo nuomone, kriminalinė drama „Pasmerkti. Kauno romanas“ bus gera pažintinė medžiaga jaunoms moterims.

Pasižiūrėjusios filmą jos galutinai suvoks, ar verta rinktis gyvenimą šalia nusikalstamo pasaulio atstovo, klausytis kaukiančių policijos sirenų ar aidinčių šūvių, žvėriškų klyksmų.

„O labiausiai šita juosta sudomins tuos, kurie žavisi tikrais faktais paremtomis kriminalinėmis istorijomis.

Remdamasis savo 7 knygų pardavimo rodikliais, pastebiu, kad tokių žmonių auditorija kasmet plečiasi, ir ne vien Lietuvoje, bet ir užsienyje gyvenančių lietuvių bendruomenėse.

Todėl tikiu, kad ir tokios tematikos filmai turi savo auditoriją. Manau, kad tai visų pirma filmas apie tikrą ir nepagražintą gyvenimą, nes kone kiekvienoje šiuolaikinėje Lietuvos šeimoje yra asmuo, turėjęs reikalų su policija ar bent trumpam buvęs už grotų.

Taigi, kiekvienas, šį filmą peržiūrėjęs, atras bent dalelę savo nugyvento gyvenimo epizodų ir potyrių“, – įsitikinęs D.Dargis.

Kriminalinės dramos „Pasmerkti. Kauno romanas“ premjera – vasario 22 d. Filmo režisierius – Ramūnas Rudokas. Vaidina: Šarūnas Datenis, Agnė Šataitė, Simonas Storpirštis, Ramūnas Rudokas, Aleksas Kazanavičius, Algirdas Dainavičius ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu