Emocinį pragarą išgyvenusi Jazzu: „Aš visą laiką buvau maištingos prigimties“

„Nuolatinė virsmo būsena yra antras mano vardas. Labai noriu, kad mano svajonės išsipildytų, noriu ir toliau dovanoti muziką, suvokti save kaip pasaulio dalį. O pasaulis yra gražus ir noriu jį padaryti dar gražesnį“, – sakė viena ryškiausių Lietuvos dainininkių Justė Arlauskaitė-Jazzu (30 m.).

Santykius su mylimuoju Donatu Justė apibūdina savo dainos žodžiais: „Kūnai du, o siela – viena.“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Santykius su mylimuoju Donatu Justė apibūdina savo dainos žodžiais: „Kūnai du, o siela – viena.“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jazzu: „Noriu ir toliau dovanoti muziką.“<br>G.Bitvinsko nuotr.  
Jazzu: „Noriu ir toliau dovanoti muziką.“<br>G.Bitvinsko nuotr.  
Jazzu: „Noriu ir toliau dovanoti muziką.“<br>D.Umbraso nuotr. 
Jazzu: „Noriu ir toliau dovanoti muziką.“<br>D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 28, 2019, 2:50 PM

Pastarieji metai – J.Arlauskaitės-Jazzu aukso amžius. Ji ne tik džiaugiasi populiarumu ir solidžiais honorarais Lietuvoje, bet ir skinasi kelią į tarptautinį pripažinimą – neseniai pristatė savo naujausią dainą „Wild“ ir jai sukurtą pasaulinio lygio klipą.

Maža to, prieš kelis mėnesius su mylimuoju ir draugais atidarė naują restoraną Anykščiuose ir jis jau spėjo išpopuliarėti. Vis dėlto kur kas labiau nei karjeros laimėjimais Justė džiaugiasi didžiausia gyvenimo dovana – meile, kurią puoselėja verslininkui Donatui Ivanauskui.

Prieš mėnesį apdovanojimuose M.A.M.A. geriausia atlikėja paskelbta Justė pastaruoju metu išgyveno tikrą emocinį pragarą. Ji ne iš tų, kuriems populiarumas – tik būdas paglostyti savimeilę. Savo poziciją ji nori išreikšti ir diskutuodama visuomenei svarbiomis temomis.

Neretai į diskusiją įsitraukia ir tie, kurie, atrodo, visai neįsigilinę į tematiką puola drabstytis purvais ir pagieža. Nors Justę tai skaudina, ji neketina tylėti.

„Užuot kūrusi dainas, dovanojusi gėrį, mėnesį kratausi ir bijau išeiti į gatvę. Bet kodėl aš turėčiau bijoti?

Nesirengiu keistis, mano pareiškimai ir toliau bus aštrūs, neketinu vynioti žodžių į vatą“, – užtikrino dainininkė TV3 laidoje „Raudonas kilimas“.

Išsiskyrusi su ilgamečiu scenos partneriu Leonu Somovu J.Arlauskaitė-Jazzu verčia naują muzikinės karjeros puslapį. Šis virsmas atspindi ir atlikėjos pokyčius.

Juk Jazzu kuriamos dainos – jos sielos veidrodis. Dainininkė teigia pagaliau pajutusi laisvę gyventi ir kurti.

„Aš niekada nelindėjau savame kiaute, visada mačiau žmones ir kūriau dėl jų, niekada negyvenau tik dėl savęs. Tačiau kai tapau labai populiari, kažkas pasikeitė – pajutau, kad laikas šnekėtis su žmonėmis iš esmės, o ne tik būti glamūrine diva ant žurnalo viršelio.

Aš to nenoriu, tokia niekada nebuvau. Aš visą laiką buvau maištingos prigimties, turėjau kovotojos sielą ir tai pradėjo rastis dainose“, – kalbėjo Jazzu.

Neseniai pasaulinio lygio klipą pristačiusi, bene garsiausioje Londono studijoje dainas įrašinėjanti ir su žinomais prodiuseriais bei kitais savo srities profesionalais dirbanti Justė užtikrintai žengia į tarptautinę rinką ir, svarbiausia, nebijo svajoti.

„Tos dainos skambėdavo pasaulyje jau seniai, dar tais laikais, kai kūrėme su Vidžiu ir Mario Basanov. Mes koncertuodavome Maskvoje, Ciuriche, Berlyne – buvome žvaigždės. Bet ta kūryba labai nišinė, man tai netinka.

Noriu daugiau, nors gal ir ne tiek daug – noriu dainuoti ir kad mane girdėtų pasaulis. Tai mano siekis. Ir aš nebūčiau aš, jei nesvajočiau taip plačiai“, – sakė ambicijų nestokojanti dainininkė.

Apdovanojimai, koncertai didžiausiose šalies arenose, būrys ištikimų gerbėjų, mylintis vyras šalia ir prieš kelis mėnesius kartu su juo ir draugais atidarytas restoranas Anykščiuose „Basi Basi“ – atrodo, kad visos Justės svajonės išsipildė.

Tačiau moteris atvira – reikėjo labai pasistengti, kad visa tai taptų tikrove.

„Tai neatsitiko per dieną ar per naktį. Tai atsitiko per patirtį, kartais skaudžią. Bet gyveni ir mokaisi. Išmokau nemažai, esu dėkinga gyvenimui už kiekvieną patirtį ir nieko nekeisčiau“, – sakė J.Arlauskaitė-Jazzu.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.