Įtakingiausia pasaulio paaugle negali atsistebėti net Holivudo grandai

Milijonai mergaičių kopijuoja jos elgesį ir aprangos stilių. Keturiolikmetę Millie Bobby Brown kritikai ir kolegos vadina naująja Meryl Streep, o žurnalas „Time“ ją įtraukė į šimto įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą.

Millie Bobby Brown. <br>„Scanpix“ nuotr.
Millie Bobby Brown. <br>„Scanpix“ nuotr.
Millie Bobby Brown. <br>„Scanpix“ nuotr.
Millie Bobby Brown. <br>„Scanpix“ nuotr.
Millie Bobby Brown. <br>„Scanpix“ nuotr.
Millie Bobby Brown. <br>„Scanpix“ nuotr.
Millie Bobby Brown. 
Millie Bobby Brown. 
Millie Bobby Brown. 
Millie Bobby Brown. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 12, 2019, 6:32 AM

Stebuklinga mergaitė. Mados deivė. Neprilygstamas talentas. Tokie epitetai M.B.Brown lydi nuo ankstyvos vaikystės.

Interneto transliuotojo „Netflix“ žvaigždė praėjusiais metais tapo jauniausiu žmogumi planetoje, kuriam buvo suteiktas UNICEF geros valios ambasadoriaus titulas.

„Aš noriu tapti viso pasaulio vaikų balsu“, – iškilmingoje ceremonijoje Jungtinių Tautų būstinėje sakė elegantišku švarku ir raginiais akiniais, suteikiančiais solidumo, pasipuošusi mergaitė.

Jaunosios aktorės veide švytėjo solidžios diplomatės šypsena.

M.B.Brown buvo vos 13 metų, kai filmavosi nuotykių dramoje „Godzila – monstrų karalius“. Kai juosta atkeliaus į didžiuosius ekranus, paauglių deivei bus penkiolika.

Žiūrėdama šį filmą Millie, ko gero, ir vėl nervinsis, nes jau yra pripažinusi, jog nemėgsta savęs ekrane ir negaili savikritikos dėl vaidybinių sugebėjimų.

Mergaitė išgarsėjo beveik prieš trejus su puse metų, kai „Netflix“ pradėjo rodyti mokslinės fantastikos serialą „Keisti dalykai“ (Stranger Things), kuriame jos herojė kovoja su monstrais.

Pasipylė tokių mados namų kaip „Calvin Klein“ ir „Converse“ reklamos sutartys, mažąją aktorę ėmė kviesti į pokalbių laidas ir Holivudo premjeras.

2017-aisiais už vaidmenį „Keistuose dalykuose“ M.B.Brown pelnė pirmąją „Emmy“ nominaciją, pernai – antrą.

„Ji gali viską. Kaip dainininkė, kuriai paklūsta bet kokia nata. Jos gabumai neįtikėtini“, – pagyras jaunajai aktorei žarstė vienas „Keistų dalykų“ kūrėjų Mattas Dufferis.

„Dar niekada nesame matę taip savimi pasitikinčio vaiko“, – jam pritarė TV serialo „Kartą stebuklų šalyje“ (Once Upon A Time In Wonderland), kuriame M.B.Brown 2013-aisiais buvo gavusi nedidelį vaidmenį, kūrėjai. Tai buvo pirmas mergaitės vaidmuo TV seriale.

Didžiausi M.B.Brown gerbėjai – jos tėvai. Kelly ir Robertas Brownai, stengdamiesi išpildyti dukters troškimą, ne tik apkeliavo pusę Žemės rutulio, bet ir rizikavo bankrutuoti.

Tapti aktore Millie nusprendė būdama aštuonerių. Tuomet jai pasitaikė proga nusifilmuoti JAV prekybos tinklo „Publix“ reklamoje. Aukštai iškėlusi porą keksiukų mergaitė klausė: „Mamyte, ar galiu juos turėti?“

„Jūsų dukra tikrai ypatinga“, – tuomet tėvams sakė klipo kūrėjai.

Būsima ekrano žvaigždė gimė 2004-ųjų vasario 19 dieną Marbeljoje. Šiame Ispanijos pajūrio kurorte jos seneliai iš tėvo pusės turėjo restoraną.

Kai Millie buvo ketveri, šeima grįžo į Didžiąją Britaniją. Jos tėvas dirbo nekilnojamojo turto makleriu, motina rūpinosi vaikais: Millie, Paige (24 m.), Charlie (21 m.) ir Ava (6 m.).

Paige šiuo metu rūpinasi įžymiąja seserimi – lydi keliaujant ir prižiūri jos tinklalapį.

2011-aisiais šeima patraukė į Floridą ir ten pradėjo dantų balinimo verslą.

Vietoje nenustygstanti Millie savaitgaliais lankė vaidybos pamokas. Netrukus mergaitę pastebėjo viena Holivudo talentų ieškotoja ir įtikino tėvus, kad jos vieta – šiame kino olimpe.

Tuomet šeima susipakavo daiktus ir automobiliu patraukė į Kaliforniją. M.B.Brown buvo pristatyta vaikų aktorių agentūroms, pasirodė situacijų komedijoje „Moderni šeima“ ir seriale „Grėj anatomija“.

Gyvenimas Los Andžele brangus. „Vyresnioji sesuo grįžo į Angliją. Ji negalėjo ir nenorėjo ilgiau čia gyventi. Mes išliejome tiek daug ašarų. Tai buvo sunkus laikotarpis“, – prisiminė M.B.Brown.

2015-ųjų vasarą į Didžiąją Britaniją grįžo visa šeima. M.B.Brown prisipažino nusivylusi Amerika.

Kartą aktorių atrankos agentė tuomet vienuolikmetei Millie išrėžė, esą ji atrodo pernelyg suaugusi.

Po šio pokalbio mergaitei reikėjo nusifilmuoti siužete, skirtame vieno serialo kūrėjams.

Pagrindinė jos užduotis buvo apsiverkti prieš filmavimo kamerą.

„Pasikalbėjusi su agente jaučiausi tokia sutrikusi, kad iškart įsijaučiau į situaciją“, – prisiminė jaunoji aktorė.

Nusileisk ant žemės. Būk kukli. Tokius patarimus Millie girdi dažniausiai, bet linkusi vadovautis kitokiu. „Privalai mėgti tai, ką darai, tuomet viskas bus gerai“, – būtent taip kartą pasakė vienas kolega, ir M.B.Brown šiuos žodžius įsidėjo į galvą.

Šeimos nariai norėtų, kad ji mažiau dirbtų, bet jaunoji aktorė turi savų argumentų: „Jeigu nesifilmuoju ar nesu užsiėmusi, nuobodžiauju. Juk taip puiku kasdien eiti į darbą.“

Dėl jauno amžiaus M.B.Brown negali keliauti viena, tad į fotosesijas ją dažniausiai lydi tėvas.

Vienas didžiausių akibrokštų tėvams buvo tai, kad nepilnametė dukra pateko į seksualiausių TV žvaigždžių sąrašą.

Kaip supermodelis besirengiančią, bet brandžiai kalbančią paauglę per Niujorko mados savaitės renginius galima išvysti pirmose eilėse šalia įtakingosios žurnalo „Vogue“ redaktorės Annos Wintour ir aktorės Paris Jackson.

Jaunoji aktorė už vieną trečio sezono „Keistų dalykų“ seriją susižeria mažiausiai 300 tūkst. dolerių ir jau turi nuosavą kino filmų gamybos bendrovę.

Ji – pati jauniausia šimto įtakingiausių pasaulio žmonių sąraše, kurį sudarė „Time“.

„Visam pasauliui Millie atrodo įtakinga, tačiau tik mes matome, kokia trapi ir drovi ji būna namuose“, – pasakojo M.B.Brown tėvas.

Jaunoji aktorė instagrame turi daugiau nei 18 milijonų sekėjų. Juos, žinoma, domina, kas ją sieja su pora mėnesių jaunesniu Noah Schnappu, su kuriuo filmuojasi „Keistuose dalykuose“.

„Esame artimos sielos“, – smalsuoliams atsakė M.B.Brown.

Vargu ar jie galėtų būti pora. Noah – dar vaikas, o šlovės palytėta Millie gyvena tarsi kitame pasaulyje.

Mergina neslepia asmeninio gyvenimo. Pavyzdžiui, neseniai paskelbė, kad išsiskyrė su interneto garsenybe Jacobu Sartoriusu (15 m.).

„Sprendimą priėmėme abipusiu sutarimu. Esame laimingi ir liekame draugai“, – rašė M.B.Brown, kurios dar laukia reklaminė „Keistų dalykų“ kampanija ir pokalbių laidos.

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.