Arūnas Valinskas – apie Saulių Skvernelį: „Humoro jausmas jam padėtų“

Šalies aktualijas linksmai nušviečianti humoro ceremonija „Auksiniai svogūnai“ žengs koja kojon su karščiausiu Lietuvos metų įvykiu – prezidento rinkimais. Maža to, per „Auksinius svogūnus“ net bus išrinktas naujasis šalies vadovas!

Saulius Skvernelis ir Arūnas Valinskas.<br>J.Stacevičiaus ir organizatorių nuotr.
Saulius Skvernelis ir Arūnas Valinskas.<br>J.Stacevičiaus ir organizatorių nuotr.
„Auksinių svogūnų“ ceremonija skirta šalies prezidento rinkimams.<br>Organizatorių nuotr.
„Auksinių svogūnų“ ceremonija skirta šalies prezidento rinkimams.<br>Organizatorių nuotr.
„Mano mylimiausią politikę vaidins mano mylimiausia moteris“, – žadėjo A.Valinskas.<br>Organizatorių nuotr.
„Mano mylimiausią politikę vaidins mano mylimiausia moteris“, – žadėjo A.Valinskas.<br>Organizatorių nuotr.
Ceremoniją ves A.Valinskas ir J.Jankevičius.  <br>Organizatorių nuotr.
Ceremoniją ves A.Valinskas ir J.Jankevičius.  <br>Organizatorių nuotr.
Vienas ceremonijos vedėjų – J.Jankevičius.<br>Organizatorių nuotr.
Vienas ceremonijos vedėjų – J.Jankevičius.<br>Organizatorių nuotr.
Ceremonijoje pasirodys ir R.Cicinas.<br>Organizatorių nuotr.
Ceremonijoje pasirodys ir R.Cicinas.<br>Organizatorių nuotr.
Ceremonijoje pasirodys ir V.Mičiulienė.<br>Organizatorių nuotr.
Ceremonijoje pasirodys ir V.Mičiulienė.<br>Organizatorių nuotr.
Ceremonijoje pasirodys ir V.Šiškauskas.<br>Organizatorių nuotr.
Ceremonijoje pasirodys ir V.Šiškauskas.<br>Organizatorių nuotr.
Ceremonijoje pasirodys ir Č.Gabalis.<br>Organizatorių nuotr.
Ceremonijoje pasirodys ir Č.Gabalis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Mar 31, 2019, 12:30 PM

Šiųmetė Auksinių svogūnų teikimo ceremonija bus jau dvidešimt pirmoji. Temų ir herojų jai niekada nepritrūkdavo, nepritrūksta ir, ko gero, nepritrūks. Priešingai – daugėja beveik geometrine progresija.

Balandžio 1-ąją renginį transliuos TV3, o jo išvakarėse pasižvalgyti po užkulisius padėjo „Auksinių svogūnų“ sumanytojas ir vedėjas Arūnas Valinskas (52 m.).

– 2019-ųjų „Auksinių svogūnų“ ceremonija skirta šalies prezidento rinkimams, bet šie metai turbūt nešykštėjo ir kitų „svogūninių“ temų. Kokie įvykiai pakliuvo į jūsų akiratį?

– Įvykių daugiau, nei galima apžvelgti: nuo savivaldybių rinkimų iki tokių įdomių dvikovų kaip Remigijus Šimašius prieš Artūrą Zuoką, tokių karų kaip prezidentė prieš premjerą, Petro Gražulio muilo operų, Ramūno Karbauskio ir Agnės Širinskienės kovų su vėjo malūnais.

Kaip ceremonijos rengėjas labai džiaugiuosi, kad tokių įvykių buvo, bet kaip Lietuvos pilietis šiek tiek apgailestauju. Šiemet buvo galima surengti netgi ne vienus, o šešerius apdovanojimus kas porą mėnesių.

– Gal galėtumėte paminėti bent vieną kitą nominaciją?

– Kaip visuomet, bus Metų citata, šių metų naujiena – Metų aktorius.

Čia į visas nominacijas pretenduoja P.Gražulis, tik skirtingose kategorijose – komedijos, fantastinio filmo ir tragedijos.

Rinksime Metų dvikovą – jų buvo labai daug, Metų gėlę, o man labiausiai patinka Geriausias visų laikų politiko personažas.

Šiemet „Svogūnai“ švenčia 21 metų sukaktį ir nutarėme išrinkti, kas iš aktorių sukūrė geriausią politiko personažą.

Nominuoti aktoriai, kurie sukūrė Viktorą Agurkichą, Arūną Valinską ir Vytautą Šustauską.

– Bet juk galima įžvelgti aktoriaus Ramūno Šimukausko, kuriančio jūsų personažą, protegavimą!

– Ne, mūsų apdovanojimai ne tokie kaip visi – nereikia mokėti, kad į juos patektum, reikia sumokėti, kad nepatektum.

– Vadinasi, nesumokėjote? Vis dėlto, kaip suprantu, jūsų mėgstamiausias herojus Viktoras Uspaskichas, kuris, beje, sumaniai naudojasi tiek „Dviračio žiniomis“, tiek „Svogūnais“ savo reklamai.

– Manau, jau kelerius metus mūsų mylimiausias P.Gražulis – jis nominuojamas tankiausiai ir dažniausiai laimi. Viktoras konkuruoja su Petru, V.Šustausku ir pirmiausia su savimi.

Todėl šių metų ceremonijoje pasirodys originalas ir dvi kopijos, nes dabar V.Uspaskichas turėtų persiplėšti: vienas būti Briuselyje, antras – Kėdainiuose, o trečias turėjo būti Vilniaus meras.

– Ar jūs nesijaučiate jo politinės karjeros krikštatėviu? O gal V.Uspaskichas padėjo jūsų laidai populiarėti?

– Mes jau iki tol buvome populiarūs. Lygiai taip pat būtų galima pasvarstyti, ar mano apsisprendimas eiti į politiką nebuvo sąmoningas žingsnis, kad kolegoms iš „Dviračio žinių“ padėčiau rašyti scenarijus.

– Kokius Lietuvoje išskirtumėte gerą humoro jausmą turinčius viešus asmenis?

– Pabrėžčiau net ne asmenis, o tam tikrą tendenciją. Žmonės, kurie yra politikoje, vadinamieji visuomenės elito atstovai, kuo toliau, tuo palankiau žiūri į „Auksinius svogūnus“.

Anksčiau sakydavo, kad šioje ceremonijoje kažkas iš kažko šaiposi, kandžiai juokauja, netgi tyčiojasi, bet dabar, kai pasiskaito atsiliepimus apie save interneto portalų komentaruose, supranta, kad „Auksiniai svogūnai“ yra intelektualus ir aukšto lygio humoras, palyginti su tuo, ką parašo komentatoriai.

Deja, lietuviams, kaip ir kitoms tautoms, nesvetima nuostata, kad kuo labiau kitą apdergi, tuo pats švaresnis jautiesi.

– Kaip manote, ar premjerui Sauliui Skverneliui humoro jausmas labiau padeda, ar kenkia?

– Jeigu turėtų humoro jausmą, padėtų. Bet neturi.

– Kaip kilo mintis šių metų „Auksinių svogūnų“ šventėje Ingą Valinskienę perrengti Dalia Grybauskaite? Ar Inga irgi plieninė magnolija?

– Viskas labai paprasta – mano mylimiausią politikę vaidina mano mylimiausia moteris.

– Nebe pirmą kartą renginį vesite su humoristu Justinu Jankevičiumi – matyt, gerai susikukavote?

– Apie Justiną nėra ko šnekėti – viską liudija jo darbai. Kaip politikoje aukščiausio lygio politikai turėtų apsitarti, susiderinti, viską susirikiuoti ir jausti tam tikrą chemiją, aukščiausio lygio renginio vedėjai irgi turėtų būti susikukavę.

Kandidatai uždainuos

* „Auksinių svogūnų“ rinkimų scenoje susitiks visi ryškiausi kandidatai į sostą S.Daukanto aikštėje. Per ekonominių vertinimų kalnelį nesueinantys Gitanas Nausėda ir Aušra Maldeikienė pagaliau ne tik viešai susitiks paspausti vienas kitam rankos, bet ir uždainuos.

* Žiūrovai galės įvertinti, kaip Ryčiui Cicinui seksis įsikūnyti į premjerą S.Skvernelį, – repetuodamas naują vaidmenį estrados princas visais įmanomais būdais bandė paslėpti baltų dantų šypseną, mat Vyriausybės vadovas dantų niekada nerodo. „Auksinių svogūnų“ kūrėjai net kelia versiją, kad jų S.Skvernelis gal net neturi.

* Kontroversiškiausias kandidatas P.Gražulis su savo pajūrio Birute žiūrovams pateiks tikrą staigmeną – atliks susitaikymo sceną iš miuziklo „Rūkytų žuvų ašaros“.

* Ne mažiau staigmenų žada ir didžiausio šių laikų politikos Don Kichoto – R.Karbauskio ir jo Sančos Pansos – A.Širinskienės kovų su vėjo malūnais scena. Tiesa, ši programos dalis buvo pakibusi ant plono plauko, nes pernai unikaliai A.Širinskienę įkūnijęs humoristas Vitalijus Cololo labai sulieknėjo, o praradęs formą gali prarasti ir visą Lietuvą sužavėjusį personažą.

* Šventojo kandidatų reitingo viršūnių trejeto narę Ingridą Šimonytę patikėta vaidinti Česlovui Gabaliui, G.Nausėda taps šlagerių karalius Vytautas Šiškauskas, o A.Maldeikienės niekas geriau neįkūnytų už nepakartojamąją Violetą Mičiulienę.

* Pasirodymus taip pat rengia Marius Jampolskis, Deivis, Ineta Stasiulytė, Natalija Bunkė, Ištvanas Kvikas, grupės DAR, YVA, „Džentelmenai“, kiti pažįstami scenos veidai ir visas būrys šokėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.