Televizijos žvaigždės santuoka subyrėjo po 42 metų

Kartu praleisti dešimtmečiai, užauginti vaikai ir ūgtelėję anūkai neapsaugo nuo šeimos griūties. Tai patyrė garsus Vokietijos TV laidų vedėjas Thomas Gottschalkas (68 m.) ir jo sutuoktinė Thea (73 m.).

Th. ir Th.Gottschalkų santykiai pašlijo po gaisro, suniokojusio jų namus Malibu.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Th. ir Th.Gottschalkų santykiai pašlijo po gaisro, suniokojusio jų namus Malibu.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2019, 2:17 PM

Jau ir anksčiau sklandė gandas, kad Gottschalkų santuoka griūva. Puikiu humoro jausmu garsėjantis televizijos veidas į juos reaguodavo žaibiškai ir sąmojingai.

„Įvardijo kelias moteris, mažiausiai tris – klaidingai. Trys iš keturių ar dvi iš septynių – koks skirtumas? – prieš kurį laiką kalbas apie santuokos griūtį komentavo Th.Gottschalkas. – Joks žmogus negali tvirtinti, kad per 40 santuokos metų kiekviena diena būna giedra.

Neseniai sėdėdamas su žmona kavinėje pasakiau jai: „Jokioje pasaulio vietoje nenorėčiau būti su jokia kita moterimi.“

Koks tai buvo nuostabus ilgamečio Vokietijos televizijos laidų vedėjo prisipažinimas mylint. O prieš mėnesį daug dešimtmečių kartu praleidę Thomas ir Thea sunkia širdimi turėjo pripažinti, kad meilė išblėso.

To priežastis – Karina Mross (57 m.), televizijos kanalo SWR darbuotoja iš Baden Badeno.

Apie skyrybas sutuoktiniai jau pranešė sūnums Romanui (36 m.) ir Tristanui (29 m.). Kai kurie Vokietijos leidiniai jau ir anksčiau skelbė, kad visuomeninės televizijos kanalo ZDF iki 2011-ųjų rodytos populiarios laidos „Lažinkimės, kad?..“ (Wetten, dass?..) vedėjo santuoka braška.

Th.Gottschalkas jau kurį laiką slapta palaikė ryšius su K.Mross.

Iki šiol neištekėjusi, turinti 24 metų dukterį, atvira, simpatiška ir labai įdomi. Aukšta, liekna blondinė, iš pirmojo žvilgsnio panaši į Th.Gottschalk.

Veikiausiai dėl to niekam neužkliuvo, kad ir anksčiau Thomas su Karina nuolat būdavo kartu ir artimai bendraudavo viešumoje.

Pirmiausia Baden Badene, kur K.Mross gyvena prabangiame būste. Ji – viena iš nuolatinių vyninės ir restorano „Rizzi“ svečių, čia daug kartų su Th.Gottschalku buvo užsukusi pavalgyti.

Garsusis laidų vedėjas ir K.Mross susipažino per vieną gimtadienio šventę pernai rugpjūtį. Atsitiktinumas lėmė, kad šeimininkas juos prie stalo pasodino šalimais.

Thomas ir prie jo prigludusi Karina kartu šypsojosi į filmavimo kamerą. Buvo matyti, kad abiem miela tokia draugija. O gruodį jie jau kartu atvyko į renginį, skirtą paremti vėžiu sergantiems vaikams.

Žiniasklaidai pro akis nepraslydo ir tai, koks laimingas atrodė Th.Gottschalkas. O juk tik lapkričio viduryje išgyveno košmarą – liepsnos prarijo namus Amerikoje. Prieš gaisrą vyras išvyko į Vokietiją dirbti, o žmona liko prabangiame šeimos būste Malibu.

Tuomet eterio žvaigždė nė nenumanė, kad niekuomet negrįš į išpuoselėtą būstą.

Sutuoktiniai su sūnumis į Ameriką atvyko 1996-aisiais ir po dvejų metų už 2,4 milijono. eurų įsigijo 19 kambarių vilą. Prie jos priklausė šimtametis vėjo malūnas.

Jį Anglijoje išardė ir Malibu atstatė vienas britas.

Teigiama, kad vien žemė, ant kurios stovėjo vila ir malūnas, prieš gaisrą buvo verta 10 mln. eurų.

Po gaisro iš numylėtos Gottschalkų grožybės liko tik išorinių mūrinių sienų fragmentai ir aštuoniakampis malūno pamatas.

Ugnis sunaikino išskirtinį būsto interjerą – puošnias duris ir mados dievaitės Coco Chanel vonios kambario puošybą.

Liepsnos prarijo ir nuotraukas, laiškus, poros sūnų mokyklinius sąsiuvinius, kostiumus, kuriuos Th.Gottschalkas vilkėjo laidos „Lažinkimės, kad?..“ laikais.

„Šiurpią žinią išgirdau stovėdamas scenoje“, – pasakojo Th.Gottschalkas. Jo žmona spėjo laiku palikti vilą.

„Tokiomis akimirkomis nepuoli prie seifo pasiimti gimimo liudijimo.

Ji spėjo pasigriebti kates, jų ėdalą ir kraiko dėžę, – tuomet pasakojo Th.Gottschalkas. – Bet poeto Rainerio Marios Rilke ranka rašytas eilėraštis sudegė.“

Veikiausiai šis dramatiškas įvykis ir paskatino sutuoktinius permąstyti savo santykius. Neseniai Thomas ir Thea buvo pastebėti Miunchene – veikiausiai pradėjo tvarkyti skyrybų dokumentus.

Kai 1976 metų lapkritį Bavarijos radijo ir TV kompanijos „Bayerischer Rundfunk“ (BR) darbuotojas Th.Gottschalkas ir reklamos agentūros asistentė Thea įteisino civilinę santuoką, nebuvo sukaupę jokių turtų.

Visa, ką dabar turi, – jų darbo vaisius. Po 15 bendro gyvenimo metų pora sudarė vedybų sutartį.

Dabar Thomas ir Thea – milijonieriai ir neatrodo, kad skirdamiesi imtų rietis dėl pinigų. Bičiuliai teigia, kad jie ir toliau gerbia vienas kitą.

„Žinoma, mūsų santuoka patyrė krizių, bet mes visada laikėmės kartu. Taip sutaupiau ir pinigų, ir nervų“, – yra sakęs Th.Gottschalkas.

Prasideda naujas Th.Gottschalko gyvenimo etapas su gražiąja Karina. Pora neseniai buvo pastebėti Berlyne, kur garsusis laidų vedėjas turi butą.

Praeivių dėmesį patraukė išskirtinė Th.Gottschalko išvaizda: skrybėlė, militaristinio stiliaus kelnės, languoti marškiniai. Bet pirmiausia – šalia žengusi blondinė.

Siauri džinsai, balta tunika, tokios pat spalvos sportbačiai, per petį permesta didžiulė rankinė, į uodegą surišti plaukai – K.Mross atrodė sportiškai, bet elegantiškai. Juodu plačiai šypsojosi, kaip šypsosi įsimylėję žmonės.

Tai pirmas kartas, kai Th.Gottschalkas ir K.Mross buvo pastebėti vaikštinėjantys Vokietijos sostinės gatvėmis kaip įsimylėjėliai.

Daugelis gerbėjų nesmerkia Th.Gottschalko dėl skyrybų. Jų nuomone, vyras pasielgė garbingai ir sąžiningai su abiem moterimis. Esą nutraukdamas santuoką buvusiai žmonai suteikė galimybę pradėti naują gyvenimą.

Vis dėlto kai kas tvirtina, kad pasirinkdamas jaunesnę partnerę Th.Gottschalkas įskaudino į aštuntą dešimtį įkopusią Theą.

Kita vertus, svarbiausia tai, kad buvę sutuoktiniai garbingai elgiasi vienas kito atžvilgiu. Th.Gottschalkas apie buvusią sutuoktinę nėra pasakęs nė vieno blogo žodžio.

Be to, iš pagarbos Theai su Karina nesirodo jokiuose šventiniuose renginiuose.

Artimiausi Th.Gottschalk draugai teigia, kad ji ramiai priima naują gyvenimo situaciją.

„Ji nemėto lėkščių į Thomą, nebus jokio skandalo ar ginčų dėl pinigų“, – pasakojo bičiuliai.

Thea ir Thomas ir anksčiau daug laiko praleisdavo atskirai. Ji – Amerikoje, jis – Vokietijoje.

Juos visada siejo sūnūs ir du anūkai. Žinoma, taip bus ir ateityje.

Th.Gottschalko ir 11 metų jaunesnės K.Mross santykiai – rimti. Pastaruoju metu juodu ieško buto Baden Badene ir jau kelis apžiūrėjo.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.