Anastasija Voločkova dėl negrąžintų milijonų įskundė buvusį vyrą

„Dabar suprantu, kad mano buvusio sutuoktinio Igorio gyvenimo tikslas buvo nuolat imti iš manęs pinigus“, – guodėsi garsioji Rusijos balerina Anastasija Voločkova (43 m.).

A.Voločkova norėtų, kad I.Vdovinas atsidurtų už grotų.
A.Voločkova norėtų, kad I.Vdovinas atsidurtų už grotų.
A.Voločkova gyvena prabangiame name. 
A.Voločkova gyvena prabangiame name. 
A.Voločkova gyvena prabangiame name. 
A.Voločkova gyvena prabangiame name. 
A.Voločkova gyvena prabangiame name. 
A.Voločkova gyvena prabangiame name. 
A.Voločkova gyvena prabangiame name. 
A.Voločkova gyvena prabangiame name. 
A.Voločkova gyvena prabangiame name. 
A.Voločkova gyvena prabangiame name. 
A.Voločkova gyvena prabangiame name. 
A.Voločkova gyvena prabangiame name. 
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 29, 2019, 6:18 AM

Rusijos baleto žvaigždė A.Voločkova teigia pavargusi iš buvusio vyro Igorio Vdovino (56 m.) reikalauti 3 milijonų dolerių (apie 2,7 mln. eurų) skolos ir alimentų 13-metei dukrai Ariadnai išlaikyti.

Žinoma moteris laidos „Tiesioginis eteris“ („Rosija 1“) vedėjui Andrejui Malachovui papasakojo apie verslininko I.Vdovino machinacijas.

Balerina su būsimu vyru susipažino, kai šis buvo neturtingas žmogus, palikęs savo pirmą žmoną ir tris vaikus.

Užsimezgus romantiškiems santykiams Igoris apsigyveno pas A.Voločkovą. Balerinos jausmų neatšaldė net jo buvusios žmonos skambutis. Moteris perspėjo, kad buvęs sutuoktinis turi finansinių rūpesčių, tačiau A.Voločkova atšovė: „Prašau nesijaudinti. Mes kaip nors susitvarkysime.“

Vyras girdėjo šį pokalbį, o po kelių dienų paprašė mylimosios paskolinti 600 tūkst. dolerių (apie 540 tūkst. eurų). Šią sumą balerina paskolino be jokio dokumento.

Nors grąžinti skolą žadėjo po dviejų savaičių, Igoris žodį tesėjo tik po metų.

Vėliau verslininkui prireikė milijono JAV dolerių, jis skundėsi turįs finansinių bėdų.

Esą jei Anastasija nepadės, gresia kalėjimas. Balerina pasakojo, kad davė mylimajam ir šiuos pinigus. Juodu ką tik buvo susilaukę dukters Ariadnos, tad balerina bijojusi, kad mergaitei gali tekti augti be tėvo.

2007-aisiais Rusijos baleto garsenybė ir verslininkas Sankt Peterburge iškėlė prašmatnias vestuves.

„Nežinau, už kokius pinigus buvo puotaujama. Jis dar nebuvo grąžinęs man milijono. Tekėdama nemaniau, kad antspaudas pase kaip nors sutvirtins mūsų santykius. Ir buvau teisi“, – A.Malachovui guodėsi A.Voločkova.

Maždaug po metų pora nutarė pasukti skirtingais keliais, tačiau jų finansiniai reikalai nesibaigė.

I.Vdovinas grąžino A.Voločkovai skolą, o netrukus ėmė įkalbinėti investuoti į jo statybų verslą tris milijonus dolerių. Vyras sakė, kad šie pinigai bus naudojami ir statant namą Astrachanėje.

Tuo metu kaip tik įsisiautėjo pasaulinė finansų krizė. Verslininkas buvusią žmoną įtikinėjo, kad sunkmetis gali pasiglemžti visas santaupas, todėl esą geriau pelningai investuoti.

Jis žadėjo pinigus sugrąžinti po metų su 30 proc. palūkanomis.

Vienai investicijų bendrovei santaupas patikėjusi balerina planavo pirkti erdvų namą, o kol kas būstą nuomojosi. Anastasija suvedė vyrą su investicijų bendrovės vadybininku ir sandoris įvyko.

„Aiškinau Igoriui: jeigu jis negrąžins pinigų, liksiu be nieko. Jis nuramino, kad negalėtų apgauti savo dukters motinos, – sandorį prisiminė garsi balerina. – O dabar suprantu, kad jis į mano gyvenimą atėjo tik tam, kad nuolat imtų pinigus.

Kai Igoris suprato, kad esu gera, naivi ir patikli, nutarė pasipelnyti stambiu mastu.“

Kai po metų A.Voločkova ėmė reikalauti pinigų, I.Vdovinas pasiūlė vietoj jų 24 butus statomame name Astrachanėje. Moteris sutiko.

„Vėliau paaiškėjo, kad buvo pakeistas namo projektas ir man užrašyti butai neegzistuoja“, – guodėsi A.Voločkova. Tada ji pareikalavo skolos raštelio. Jame vyras parašė, kad Anastasija investavo į Astrachanėje statomą namą, o jis pasirengęs bet kada išpirkti butus.

„Kai po kurio laiko paprašiau, kad tai padarytų, I.Vdovinas pareiškė: „Aš tau nieko neprivalau duoti, o tas mano raštelis – viso labo literatūrinis laiškas, neturintis jokios juridinės galios“, – prisiminė balerina.

Atmosfera kaito, moteris ėmė svarstyti, ar nevertėtų kreiptis į teisėsaugos pareigūnus. „Pasakiau jam: „Nemanyk, kad esu idiotė.

Mano seifuose guli ir tavo vekseliai, ir rašteliai. Bet kuriuo metu galiu kreiptis į policiją.“

Netrukus mano nuomojami namai buvo apiplėšti. Vienas seifas su dokumentais, pinigais ir brangenybėmis buvo išneštas, o kitas atidarytas surinkus kodą, kurį žinojo tik Igoris.

Plėšikai sumušė ir surišo namų tvarkytoją ir jos vyrą.Tardytojui Igorį nurodžiau kaip vieną įtariamųjų.“

Kai po savaitės paaiškėjo, kad Astrachanėje daugiabutį stačiusi bendrovė bankrutavo, A.Voločkova policijai parašė pareiškimą.

Igoris ėmė maldauti, kad jį atsiimtų. Esą sėdęs į kalėjimą jis pinigų tikrai negalės grąžinti.

Moteris ir vėl patikėjo. Nuėjusi į policiją ji pasakė, kad dukters tėvas ketina grąžinti pinigus, ir paprašė sustabdyti tyrimą.

„Skolos jis taip ir negrąžino, – pasakojo Anastasija. – O aš per kelerius metus sugebėjau užsidirbti pinigų, šiek tiek pasiskolinau ir įsigijau namą. Igoris nedavė nė kapeikos.

Kartą užėjęs į mano namus jis žiūrėjo su tokiu pavydu... Jo žvilgsnis tarsi sakė: „Aš atėmiau iš tavęs pinigus, tave apvogė, o tu tokį prabangų namą įsigijai.“

Tada vėl pradėjau kalbėti apie skolą, tačiau nieko nepešiau.“

Beje, išsiskyręs su A.Voločkova I.Vdovinas susituokė su roko atlikėja Varia Demidova, bet ši santuoka taip pat nutrūko. Dabar verslininkas puoselėja romantiškus jausmus TV laidų vedėjai Jelenai Nikolajevai.

Dešimt metų skolą atgauti siekiančiai moteriai galiausiai trūko kantrybė. Neseniai ji kreipėsi į policiją ir paprašė ištirti buvusio sutuoktinio veiklą.

„Jau kitą dieną jis man parašė žinutę – skundėsi, kad ėmė skambinėti žurnalistai, – pasakojo A.Voločkova. – Pagalvojau: jeigu jis man negrąžins pinigų, tegul sėda į kalėjimą. Tegul jam bumerangu grįžta kančios, kurias patyriau. Jis turi būti nubaustas.“

Šiuo metu balerina gyvena su paslaptingu mylimuoju, su kuriuo susipažino prieš pusmetį. Jos santykiai su motina taip pat nesusiklostė. Anastasija skundėsi, kad motina stengėsi ją išskirti su visais vyrais ir manipuliuoja anūke.

„Kai tik Ariadna nuvyksta pas močiutę į Sankt Peterburgą, ši stengiasi įteigti, kad mergaitė niekam nereikalinga, tik jai. Ji sako: „Tavo mamai reikia tik vyrų, o tavo tėvui – tik moterų.“

Mano motina man labai pavydi. Ji pati nepadarė karjeros, neturi nei meilės, nei šeimos.“

Insultą patyręs A.Voločkovos tėvas yra prikaustytas prie lovos. Rudenį dukra jį įkurdino pensione, kuriame viena diena kainuoja 5000 rublių (apie 70 eurų).

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.