Holivudo legenda Barry Primusas trečiąjį kartą sugrįžta į Lietuvą

Birželio 10-12 dienomis į Lietuvą jau 3-ą kartą sugrįžta žymus JAV aktorius ir režisierius Barry Primusas, kurio mokymai sulaukė daug dėmesio iš Lietuvos aktorių, režisierių, scenaristų ir kitų kino bei teatro kūrėjų.

Barry Primusas.<br>Organizatorių nuotr.
Barry Primusas.<br>Organizatorių nuotr.
Barry Primusas.<br>Organizatorių nuotr.
Barry Primusas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 30, 2019, 2:24 PM

Idėja, kuri paskatino įkurti „Directors Lab“ gimė dar 2016 metais Los Andžele, kai Barry ir jo tuo metinė studentė režisierė Irma Pužauskaitė bendru sutarimu nusprendė gerąją Amerikos kino vaidybos patirtį atvežti į Lietuvą.

Prie mokymų su Barry Primusu „Get Great Performances Film & TV for Directors“ sutiko prisidėti jau ne pirmą sykį iniciatyvą palaikanti, audiovizualinių kūrinių kūrėjų ir prodiuserių teises ginanti ir administruojanti Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija „AVAKA“.

Mokymuose nemokamai turės galimybę dalyvauti net 6 asociacijos nariai.

„Mūsų bendruomenė nuolat didėja, o tai be abejonės įpareigoja nariams suteikti ne tik kokybiškas atlyginimo surinkimo ir išmokėjimo paslaugas, bet ir suteikti papildomą pridėtinę vertę.

Tai labai svarbu. Dėl to visuomet palaikome iniciatyvas, kurios ugdo profesinį meistriškumą ir plečia akiratį, bei patys aktyviai veikiame švietimo srityje.

Galiu paanonsuoti, kad šią vasarą AVAKA nariai sulauks dar vienos geros žinios – ruošiamės neeilinio svečio vizitui Lietuvoje, kuris pasidalins savo patirtimi su kino ir televizijos profesionalais. Sekite naujienas!“ – sakė AVAKA direktorius. 

Mokymuose režisierius Barry Primusas pristatys Lee Strasbourg, Sandy Maisner ir Stella Adler vaidybos technikas, naudojamas kine ir televizijoje.

Režisieriai ir scenaristai turės galimybę iš arčiau susipažinti su realiu režisavimu improvizacijų pavidalu.

Neišvengiamai bus mokomasi įsijausti į tikrą režisieriau rolę aktoriaus atžvilgiu – kaip komunikuoti, geriau suprasti vieni kitus.

Tai mokymai, kuriuose neapsieinama be ašarų, juoko ar kitų emocijų, padedančių įsijausti į vaidmenis.

Barry Primusas pradėjo aktoriaus karjerą su tokiais garsiais Amerikos režisieriais kaip Elia Kazan ir Harold Clurman.

Per 50 metų Barry suvaidino apie 50 filmų ir dirbo su Martin

Scorsese, Sydney Pollack, Mark Rydell, James Toback ir Roger Vadim. Barry yra vsiems gerai žinomo filmo „Meilužė“ (Mistress, 1992), kuriame vaidino Rober De Niro, režisierius ir scenarijaus bendraautorius.

Naujausias filmas, kuriame aktorius atliko vaidmenį kartu su Robertu De Niro ir Al Pacino – režisieriaus Martino Scorsese kriminalinėje dramoje „Airis“ (The Irishman,2019).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą