Paaiškėjo, ką dabar veikia buvusi „Tele bim-bam“ vedėja Neringa Čereškevičienė

Net 22 metus televizijos eteryje skambėjo vaikų muzikinė laida „Tele bim-bam“. Jau devynerius metus laidos nebėra, o „Tele bim-bam“ kūrėją Neringą Čereškevičienę (52 m.) dabar galima sutikti jos atidarytose vaikų ugdymo įstaigose.

Knygų rašymas – dar viena N.Čereškevičienės veikla, susijusi su vaikais.<br>T.Bauro nuotr.
Knygų rašymas – dar viena N.Čereškevičienės veikla, susijusi su vaikais.<br>T.Bauro nuotr.
N.Čereškevičienė: „Vaikai yra džiaugsmas: paima iš tavęs energijos, bet ir duoda.“<br>A.Barzdžiaus nuotr.
N.Čereškevičienė: „Vaikai yra džiaugsmas: paima iš tavęs energijos, bet ir duoda.“<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-06-03 06:16

Neringa savo kailiu patyrė, kad posakis „Kai uždarai vienas duris, atsidaro kitos“, yra visiškai teisingas, tik reikia tai daryti sąžiningai: jeigu tik vaidini, kad uždarai, ir palieki tarpelį dėl atsargos, būna visai kitaip.

„Prieštarauju nuomonei, kad jei tavęs nėra televizijoje, tai nėra ir gyvenime. Išėjus iš televizijos ir pusmetį pailsėjus, atsirado erdvės mano senai svajonei – vaikų darželiui su meniniu ir sustiprintu emociniu ugdymu.

Devinti metai sėkmingai vadovauju „Tele bim-bam“ vaikų darželiui, antrus metus vadovauju savo įsteigtai „Upės“ pradinei mokyklai, vis dar koncertuoju, šiemet 23-ią kartą rengiu „Tele bim-bam“ šeimų stovyklą – iš jos gyvenimo laidoje rodydavome daug reportažų.

Niekas nenutrūkę. Kaip sakau, visos arenos užkariautos, dabar norisi nerti ne į plotį, o į gylį. Gyvenu visavertį gyvenimą ir labai tuo džiaugiuosi“, – pakeliui į savo pradinės mokyklos mokslo metų baigimo šventę „Baltas debesėlis“ žvaliai pasakojo N.Čereškevičienė.

Dabartinis N.Čereškevičienės darbas – tąsa tos veiklos, kuria ji užsiėmė visą gyvenimą. Nors žengia kitu keliu, nuo vaikų nenutolo.

Paklausta, ar nepavargsta nuo vaikų, visą gyvenimą su jais dirbdama, moteris tvirtino: „Mažiau negu dirbčiau kitą darbą, tarkim, prie staklių. Vaikai yra džiaugsmas: paima iš tavęs energijos, bet ir duoda, tas apsikeitimas kaskart kitoks, nuostabus, nepakartojamas.

Džiaugiuosi būdama šalia jų, jaučiuosi jaunesnė, jie išblaško neigiamas mintis ir, tikiuosi, artimiausiu metu dar nesuvaikėti.“

N.Čereškevičienės darželis ir mokykla – sustiprinto vaikų kūrybinio meninio ugdymo įstaigos.

„Kuriu naujo tipo mokyklą Lietuvai, – didžiavosi moteris. – Mūsų šūkis skelbia: „Einu savuoju keliu!“ Kuriame įstaigą, kurioje vaikas galėtų praleisti visą dieną ir rasti patinkančios veiklos, kurioje suaugę žmonės jam būtų vyresni draugai.“

Su vaikais susijusi ir dar viena Neringos veikla – knygų rašymas. Išleistos dvi žaismingos knygelės „Tele bim-bam“ pasakos. O kas gi liko?“ ir „Namelio medyje istorijos. Kamino nepraeinamumas“. Tačiau vadovavimas dviem įstaigoms užima visą ne tik organizacinį, bet ir kūrybinį laiką, todėl rašymą Neringa kiek užmetusi. Nors, kaip sakoma, niekada nesakyk „niekada“.

Kartu su dukra Kotryna ji ketina išleisti dainų knygą vaikų ugdymo įstaigoms. Anot Neringos, šia prasme padėtis Lietuvoje yra tragiška, tad norisi ją pagerinti, paskleisti vaikams atlikti pritaikytų dainų.

Vis dar konceruojanti, kurianti ir įstaigoms vadovaujanti N.Čereškevičienė viena koja yra menininkė, kita – verslininkė.

Paklausta, kuria tvirčiau stovi, nusijuokė: „Visada tokia buvau. Dirbdama televizijoje turėjau ir verslą. Jau 22 metus veikia mano estetinio lavinimo mokyklėlė, dideli koncertai arenose – taip pat dalis kūrybos, dalis verslo. Žmonės turi kairįjį ir dešinįjį smegenų pusrutulius, o mano viena koja ten, kita – ten.“

Prieš 11 metų dainuojančių vaikų kolektyvas „Tele bim-bam“ aštuonioliktojo gimtadienio proga atšoko „Voro vestuves“ – pastatė roko operą pagal Justino Marcinkevičiaus eiles ir Alfredo Čereškevičiaus muziką.

Pakartoti tokio projekto Neringa nebeplanuoja, bet sausio 1 dieną bus „Tele bim-bam“ trisdešimtasis gimtadienis ir galbūt paskutinį kartą ką nors surengs. Tiesa, tai nebus nei miuziklas, nei roko opera, o senų draugų, dainininkų susibūrimas scenoje.

Juolab kad iš „Tele bim-bam“ išaugo ne vienas muzikos profesionalas: Stasė Žaltauskaitė – dirigentė, Gabrielė Malinauskaitė, kadaise vaidinusi mergaitę su degtukais, yra aktorė, „Tele bim-bam“ kultinės dainos „Mane barė“ atlikėja Eglė Gadeikytė ką tik grįžo iš „Eurovizijos“, kur buvo Jurijaus Veklenko pritariančioji vokalistė, Neringos duktė Kotryna, dirbanti muzikos mokytoja, turi grupę „Okata“, interpretuojančią liaudies dainas, Tomas Narkevičius garsėja soliniu elektroninės muzikos projektu „Fingalic“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.