Apie Michaelio Schumacherio būklę: neįgaliojo vežimėlyje sėdintis vyras dažnai verkia

„Pirmą kartą draugai, šeimos nariai ir net buvę varžovai papasakojo jo istoriją“, – teigia dokumentinio filmo apie „Formulės 1“ legendą Michaelį Schumacherį kūrėjai.

Michaelis Schumacheris. <br>Scanpix nuotr. 
Michaelis Schumacheris. <br>Scanpix nuotr. 
Michaelis Schumacheris. <br>Scanpix nuotr. 
Michaelis Schumacheris. <br>Scanpix nuotr. 
Michaelio Schumacherio žmona. <br>Scanpix nuotr. 
Michaelio Schumacherio žmona. <br>Scanpix nuotr. 
Michaelis Schumacheris su žmona. <br>Scanpix nuotr. 
Michaelis Schumacheris su žmona. <br>Scanpix nuotr. 
Michaelio Schumacherio žmona. <br>Scanpix nuotr. 
Michaelio Schumacherio žmona. <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 6, 2019, 3:26 PM, atnaujinta Jun 6, 2019, 3:32 PM

Kanų kino festivalyje pristatytos juostos „Schumacheris“ (Schumacher) žiūrovai patyrė akimirkų, kai kūnas eina pagaugais.

Skambant kultinės airių grupės „The Script“ hitui „Hall Of Fame“ ekrane pasakojama apie ryškiausius septyniskart „Formulės 1“ pasaulio čempiono M.Schumacherio (50 m.) laimėjimus ir skaudžiausias gyvenimo akimirkas.

Apie legendinio lenktynininko, kuris beveik prieš penkerius su puse metų patyrė sunkią galvos traumą, gyvenimą filme pasakoja žmona Corinna (50 m.), tėvas Rolfas Schumacheris (73 m.), dukra Gina (22 m.), sūnus Mickas (20 m.), vienas geriausių draugų verslininkas Peteris Kaiseris (50 m.).

„Michaelis jau vaikystėje žinojo, kuo taps ateityje. Jo išsiugdyti sugebėjimai buvo stebuklingi“, – juostoje, kuri dar nėra iki galo sumontuota, prisimena lenktynininko tėvas.

Filme pasakojama ir apie lemtingą 2013-ųjų gruodžio 29-ąją. Tądien M.Schumacheris slidinėdamas Prancūzijos Alpėse rėžėsi į uolą ir patyrė sunkią galvos traumą.

Nuo smūgio šalmas subyrėjo į šipulius, bet būtent jis išgelbėjo gyvybę vokiečiui.

M.Schumacheris buvo skubiai išskraidintas į Grenoblio (Prancūzija) ligoninę ir operuotas.

Ten buvo sukelta dirbtinė koma, iš kurios legendinis lenktynininkas pabudo beveik po septynių mėnesių – 2014 metų liepos 16-ąją.

Iš Grenoblio ligoninės M.Schumacheris buvo pervežtas į šeimos namus ant Ženevos ežero kranto Šveicarijoje.

Vyras buvo įkurdintas specialiai įrengtame kambaryje – jį nuolat prižiūri 15 medikų komanda. Teigiama, kad gydymas jau kainavo apie 20 mln. eurų.

„Jūs galite būti tikri, kad Michaelis šiuo metu yra gerose rankose. Darome viską, kad galėtume jam padėti“, – sako žmona.

Nors iki pasirodant filmui „Schumacheris“ Michaelio šeima ir buvo atsitvėrusi tylos siena, viešumoje sklandė daug skirtingų žinių apie jo sveikatos būklę.

Pavyzdžiui, buvo šnekama, kad jis ėmė kalbėti.

Esą prie neįgaliojo vežimėlio prikaustytas vyras dažnai negali suvaldyti ašarų.

Kai pasigirdo kalbos, esą M.Schumacheris pradėjo vaikščioti, šeimos advokatas atskleidė, kad jis be pagalbos negali net pastovėti.

Televizijos kanalo „Eurosport“ duomenimis, M.Schumacherio žmona planuoja išbandyti naują gydymo metodą Dalaso klinikoje JAV. Joje gydomos galvos smegenų traumos.

„Šiuo metu jo nėra su mumis, bet jei savijauta bus geresnė, jis atsakys į visus klausimus“, – filme „Schumacheris“ sako buvęs „Formulės 1“ vadovas Bernie Ecclestone’as (88 m.).

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.