„Auksinio proto“ laimėtojui pergalę lėmė paskutinę akimirką šovusi mintis

Paskutinę akimirką toptelėjusi mintis, ir rokiškėnas Andrius Burnickas (34 m.) jau galėjo džiaugtis būsima egzotiška kelione. Jis tapo „Auksinio proto“ nugalėtoju ir laimėjo pagrindinį prizą – kruizą po Karibų jūrą.

A.Burnickas pergale džiaugėsi kartu su žaidimo rengėjais.
A.Burnickas pergale džiaugėsi kartu su žaidimo rengėjais.
A.Burnickas: „Esu užsigrūdinęs, kelerius metus aktyviai dalyvauju protmūšiuose.“
A.Burnickas: „Esu užsigrūdinęs, kelerius metus aktyviai dalyvauju protmūšiuose.“
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-06-29 18:33

Verslo vadybininkas, Rokiškio savivaldybės administracijos direktorius A.Burnickas tapo penktuoju intelektinio TV žaidimo „Auksinis protas“ nugalėtoju.

Pergalę jam lėmė ir įvairių sričių žinios, ir paskutinę akimirką šovusi išganinga mintis.

„Kai išgirdau klausimą, kokioje žiemos sporto šakoje naudojamos ilgiausios slidės, spaudžiau mygtuką turėdamas galvoje vieną variantą, bet kai jau turėjau atsakyti, toptelėjo kitas ir supratau, kad kaip tik to ir reikia.

Pasakiau ne tą atsakymą, apie kurį galvojau spausdamas mygtuką, ir pataikiau, kad ilgiausios slidės naudojamos šuoliuose į tolį“, – daugiausia įtampos sukėlusią ir daugiausia džiaugsmo suteikusią žaidimo akimirką po pergalės prisiminė vyras.

A.Burnickas yra azartiškas žmogus: mėgsta varžytis ir sporto aikštelėje, ir proto mūšiuose, taip pat žaidžia stalo žaidimus. Kadaise yra žaidęs ir pokerį, bet pastaraisiais metais jį apleidęs.

Televizijos ekrane jis pasirodė irgi ne pirmą kartą – kadaise dalyvavo žaidime „Kas laimės milijoną?“

Tiesa, tuomet nelabai pasisekė – gana anksti iškrito, bet tūkstantį litų spėjo užsidirbti.

Į TV studiją A.Burnickas pateko iš gyvų proto mūšių žaidimų – Rokiškyje žaidžia „Perspektyvių“ komandoje, kuri gerai pasirodo kai kuriuose turuose ir gauna kvietimus į „Auksinį protą“. Kitą sezoną žais dar du „Perspektyvių“ nariai.

„Esu užsigrūdinęs, kelerius metus aktyviai dalyvauju protmūšiuose. Finale iš esmės nesijaudinau. Daugiausia įtampos kėlė pirmas filmavimas – nesinorėjo iškristi pačioje pradžioje, grįžti namo neatsakius nė į vieną klausimą. Jaudulys atsirado ir superfinalo galutiniame etape, kai liko tik keli žingsniai iki pergalės ar pralaimėjimo“, – emocijomis dalijosi žaidėjas.

Paklaustas, kokie klausimai jo stiprybė, o kokios temos nenorėtų gauti lemiamu momentu, A.Burnickas sakė, kad daug kuo domisi, todėl nėra tokios temos, apie kurią nieko neišmanytų ir reikėtų spėlioti aklai.

„Domina įvairios sporto šakos, geografija, nusimanau apie istoriją, apie kino žvaigždes irgi šį tą nutuokiu. Mano interesų laukas platus ir tai praverčia tokiuose žaidimuose“, – vardijo „Auksinio proto“ laimėtojas.

Kartu jis prisipažino, kad psichologiškai sunkiausia buvo likus žingsniui iki pergalės – superfinale į kitą etapą patekdavo vis per plauką.

Kai finaliniame trejetuke nuėjo iki devynių taškų iš dešimties ir sustojo, neatsakė į šešis ar septynis klausimus iš eilės ir varžovai pavijo, tada apėmė įtampa, kad atėjo iki finišo linijos ir, ko gero, neišnaudos progos. Vis dėlto sėkmė neatsuko nugaros.

„Sulaukiau savo klausimo“, – džiaugėsi vyras, puikiai žinantis, kad tokiuose žaidimuose daug lemia ne tik žinios, bet ir sėkmė.

Proto mūšių dalyvio nuomone, žaidžiant itin praverčia gebėjimas ekstremaliose situacijose greitai priimti sprendimą.

„Reikia greitai skaityti klausimą, sparčiai mąstyti, kad spėtum įvertinti daug variantų. Kiekviename etape laikas spaudžia ir nėra kada delsti.

Šiuo atveju gyvų protmūšių patirtis labai praverčia, nes ten turi minutę laiko, kad įžvelgtum paslėptas užuominas, perkratytum galvoje faktus, su kolegomis aptartum atsakymų variantus. Reikia turėti streso valdymo įgūdžių“, – pabrėžė patyręs žaidėjas.

Laimėtu prizu jis pasidalys su gyvenimo drauge Julija – jie kartu vyks į kruizą kitame pasaulio krašte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.