Neseniai išsiskyrusi Gabrielė Rutkauskienė-Vasha buvo pasiryžusi vyrui atleisti net neištikimybę

„Skyrybos įvyko ne dėl mano kaltės. Po medaus mėnesio vyras namuose jau nebegyveno“, – LNK laidoje „Nuo... Iki...“ pasakojo atlikėja Gabrielė Rutkauskienė-Vasha (24 m.).

Gabrielė ir Ronaldas pernai birželį susituokė Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gabrielė ir Ronaldas pernai birželį susituokė Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 28, 2019, 10:31 AM

Buvusios grupės „Dinamika“ vokalistės Viktorijos Mauručaitės (41 m.) dukra pernai birželį bažnyčioje susituokė su krepšininku ir dukters Adrijos (2 m.) tėvu Ronaldu Rutkausku (27 m.).

Netrukus po vestuvių sutuoktinių santykiai pradėjo šlyti, o šiemet gegužės pabaigoje pora oficialiai pasuko skirtingais keliais.

„Prieš šešis mėnesius sužinojau, kad jau praėjusią vasarą mano vyras turėjo kitą moterį, su kuria leido laiką“, – atviravo Gabrielė.

Jaunai moteriai nelengva kalbėti apie tai, kas nutiko.

„Prieš vestuves viskas buvo gerai ir net minčių nekilo, kad galėtų būti kitaip. Po vestuvių vyras man pasakė: „Aš tavęs nemyliu.“

Galvojau, ką jis čia šneka. Maniau, kad jį paveikė mėnulio užtemimas ar nuovargis, bet tas „nemyliu“ iki šios dienos taip ir liko“, – laidoje pasakojo G.Rutkauskienė.

Gabrielė sakė visada buvusi mylima ir nešiojama ant rankų, todėl negalėjusi patikėti, kad taip staiga pasikeitė Ronaldo elgesys.

Po vestuvių šeima ketino gyventi Kaune, todėl išsinuomojo didelį butą, tačiau Ronaldas jame taip ir neapsistojo. Prasidėjus krepšinio sezonui jis išvyko treniruotis į Graikiją, o Gabrielė su dukterimi liko Lietuvoje.

„Aš maniau, kad tik dabar prasideda mūsų gyvenimas, kad pagaliau mes būsime normali šeima, aš sieksiu savo karjeros. Turėjau daug planų, ir viskas sudužo. Buvo skaudu, buvo ašarų, buvau baisios būsenos.

Bandžiau ir piktai, ir ramiai reaguoti. Maniau, gal reikia išlaukti. Buvo labai sunku, nežinojau, ką daryti.

Visokiais būdais bandžiau susigrąžinti žmogų, nes nesupratau, kodėl jį praradau.

Jis nieko nenorėjo matyti, jam mano prašymai buvo nesąmonės. Sakė, kad esu nenormali ir kad su manimi neįmanoma susišnekėti, o aš mėgstu kalbėtis, ieškoti kompromisų.

Tai jis buvo tas, kuris visada tyli, nieko nekalba“, – guodėsi moteris.

Praėjus keliems mėnesiams po vestuvių pasigirdo kalbų, esą Rutkauskų šeima griūva, tačiau Gabrielė griežtai tai neigė. Dabar ji sako naiviai tikėjusis, kad vyras grįš.

„Daug visko išbandžiau. Stengiausi bendrauti ir nebendrauti, bet niekas nesuveikė. Aš tikėjau, kad viską galima išgelbėti.

Augau išsiskyrusioje šeimoje, todėl man buvo svarbu, kad mano vaikas augtų pilnoje šeimoje ir šalia nuolat matytų tėtį.

Tuo metu buvau visiškai praradusi savigarbą. Nuolat jam skambindavau, prašydavau grįžti, bandžiau ieškoti kompromisų. Galiausiai išvykau pas Ronaldą į Graikiją, nors jis žmonos visai nelaukė“, – pasakojo Gabrielė, kurios pastangos išsaugoti šeimą buvo bevaisės.

Į Graikiją moteris išskrido po Naujųjų ir pasiūlė sutuoktiniui pabandyti pagyventi kartu, o jei nepavyks – pasirašyti skyrybų dokumentus.

„Atskridau į Graikiją su skyrybų dokumentais ir tikrai maniau, kad mes juos suplėšysime ir išmesime.

Maniau, pamatys vaiką po ilgo nesimatymo ir jo širdis sušvelnės. Bet paaiškėjo, kad žmogus nieko nepasiilgo, kad nieko nenori.

Jis nerodė jokių emocijų, ramiai pasirašė skyrybų dokumentus“, – prisiminė G.Rutkauskienė.

Moteris ilgai girdėjo gandų, kad Rolandas laiką leidžia su kitomis merginomis. Iš pradžių Gabrielė tuo netikėjo ir manė, kad jai rašantys anonimai tik nori pakenkti.

Pažįstami ir draugai taip pat ragino praregėti, esą neįmanoma, kad Ronaldas neturėtų ko nors šalia.

Galiausiai G.Rutkauskienę pasiekė įrodymai – ji sužinojo, kad vyras iš karto po vestuvių jau turėjo kitą moterį. Atlikėja ją pažinojo.

„Buvau užsidėjusi rožinius akinius ir maniau, kad manęs niekas neišduos, tačiau realybė pasirodė kur kas skaudesnė. Negaliu teigti, kad tai buvo nauja meilė. Tiesiog tai buvo santykiai, skirti laikui praleisti. Ta mergina netgi buvo nuskridusi pas Ronaldą į Graikiją“, – pasakojo Gabrielė.

Atlikėja ilgai svarstė, kodėl jos svajonė turėti gražią šeimą sudužo iš karto po vestuvių.

„Sakoma, kad vyrai nuo gerų moterų nebėga, bet aš tikrai nebuvau bloga. Aš gal tik jautri, emocinga“, – sakė G.Rutkauskienė ir pridūrė, kad būtų atleidusi neištikimybę, jeigu Ronaldas būtų norėjęs taikytis.

Pasak Gabrielės, pastarieji metai buvo sunkiausi gyvenime. Pasitaikydavo dienų, kai ji nenorėjo pakilti iš lovos, sėdėjo užsidariusi namuose ir net nepajėgė rūpintis dukra.

„Man žemė slydo iš po kojų. Žmonės sakė: „Tu turi vaiką ir negali sau leisti nieko nedaryti, sėdėti namuose ir tik egzistuoti. Tada ir supratau, kad mano vaikas negali matyti manęs verkiančios, kad aš turiu būti jam pavyzdys“, – sunkias dienas prisiminė moteris.

Be biologinio tėvo augusi G.Rutkauskienė vylėsi, kad jos pačios šeimos neištiks toks likimas.

„Aš gyvenau kažkokiomis iliuzijomis, maniau, kad sukursiu šeimą, turėsiu vyrą, du ar tris vaikus.

Buvau įsitikinusi, kad jeigu susituoksime bažnyčioje, artimus santykius išlaikysime visą gyvenimą. Bet mano princesės svajonė dužo. Iki šiol tai suvokti sunku.

Mane užaugino ne mano tėtis ir man viskas buvo su juo labai gerai – jaučiausi mylima, mano mama taip pat jautėsi mylima. Buvome tvirta, normali šeima. Dabar jau šiek tiek atsigaunu ir manau, kad viskas bus gerai“, – vylėsi Gabrielė.

Kol kas moteris į naujus santykius stačia galva nerti neketina, bet pripažįsta, kad ateityje draugystės neatsisakytų.

„Aš ne tokia, kuri sėdės ir verks. Jau daug verkiau. Man to užtenka.

Aš nebėgu nuo rodomo dėmesio. Apskritai nesu tas žmogus, kuris mėgsta būti vienas. Nemėgstu grįžti į namus, kuriuose nesu laukiama“, – atviravo Gabrielė.

Dabar sudėtingiausia susidariusią situaciją paaiškinti dukteriai, kuri vis teiraujasi apie tėtį.

„Ji dar labai maža, bet žino, kad gyveno su tėčiu. Ji viską gerai prisimena ir laukia tėčio sugrįžtant.

Nežinau, kaip viską pateikti tokiam mažam vaikui. Nenoriu traumuoti, bet ir apgaudinėti neketinu“, – aiškino G.Rutkauskienė.

Gabrielė mano, kad dėl šeimos paaukojo viską. Kol vyras siekė krepšininko karjeros, ji drauge su juo keliaudavo iš vienos šalies į kitą, o savo darbus atidėdavo.

„Skaudu, nes atidaviau visą save ir visą savo laiką. Labai tikėjau vyru, jo karjera. Jis iš tiesų yra stiprus ir užsispyręs krepšininkas. Labai mylėjau tą žmogų ir aukojausi“, – su nuoskauda kalbėjo Gabrielė.

Šiandien G.Rutkauskienė yra užsiėmusi naujais projektais.

Neseniai moteris su drauge pristatė pirmą drabužių ir kosmetikos kolekciją, viename Kauno grožio salone grimuoja klientes, o netrukus planuoja grįžti į sceną.

„Norėčiau užauginti protingą vaiką, kuris nedarytų tokių klaidų kaip aš“, – sakė Gabrielė.

Visą laidą galite pažiūrėti čia.

Parengė Rūta Peršonytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.