Nacionalinė Ernesto Jankausko „Čia buvo Saša“ premjera – „Kine po žvaigždėmis“

Dešimtąjį sezoną skaičiuojantis „Kinas po žvaigždėmis“ jubiliejinėje programoje kviečia žiūrėti ne tik klasikos hitus ar neseniai kino teatruose matytus filmus, bet ir pristato išskirtines premjeras.

Filmo „Čia buvo Saša“ akimirka.<br>Stop kadro nuotr.
Filmo „Čia buvo Saša“ akimirka.<br>Stop kadro nuotr.
Filmo „Čia buvo Saša“ akimirka.<br>Stop kadro nuotr.
Filmo „Čia buvo Saša“ akimirka.<br>Stop kadro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 8, 2019, 6:23 PM

Viena jų – kitą trečiadienį įvyksianti nacionalinė Ernesto Jankausko „Čia buvo Saša“ premjera, pasakojanti apie jauną porą, kuri negali susilaukti vaikų ir nusprendžia įsivaikinti.

„Kino po žvaigždėmis“ žiūrovai turės galimybę šį filmą išvysti pirmieji rugpjūčio 14 d. nacionalinėje premjeroje, o visoje Lietuvoje kino teatrus „Čia buvo Saša“ pasieks rugpjūčio 16 d.

„Nežinau, ar yra kas nuostabesnio nei filmą pristatyti rugpjūtį Valdovų rūmų kieme.

Džiaugiamės, kad „Kinas po žvaigždėmis“ suteikia šią galimybę. Tikimės, kad krentant žvaigždėms prieš trejus metus sugalvotas noras sukurti šį filmą ir pasiekti juo platų žiūrovų ratą, išsipildys šioje nacionalinėje premjeroje.

„Čia buvo Saša“ – smagus bei emocionalus filmas“, – pasakojo filmo prodiuserė Gabija Siurbytė.

Filmo herojai 30-mečiai Jurga ir Tomas negalėdami susilaukti vaikų nusprendžia įsivaikinti mažą mergaitę. Atvykus į globos namus porai pranešama, kad sistemoje įvyko klaida – vietoje būsimos globotinės nekantriai laukia 12-metis Saša.

Direktorė porą įtikina su berniuku praleisti tik vieną dieną.

„Čia buvo Saša“ paliečia šiuo metu itin aktualias temas, apie kurias svarbu kalbėti garsiai. Didžiuojamės galėdami dirbti su šio filmo kūrybine grupe, kurie dalį uždirbtų pinigų skiria superherojams – įsivaikinusiems tėvams.

Džiaugiamės, kad nacionalinė E.Jankausko filmo premjera įvyks „Kine po žvaigždėmis“, – teigė šio projekto vadovė Andrė Balžekienė.

Pasaulinė juostos premjera įvyko Talino kino festivalio „Juodosios naktys“ konkursinėje programoje. Sidabrinę gervę už trumpametražį filmą „Anglijos karalienė pagrobė mano tėvus“ pelnęs E.Jankauskas tęsia vaikų ir tėvų santykių problemų gvildenimą juostoje „Čia buvo Saša“.

Nacionalinės premjeros metu Valdovų rūmuose laukia ir specialus grupės „Tie geresni“ pasirodymas, kurios daina skamba filmo garso takelyje. Taip pat bus galimybė susitikti su filmo kūrybine grupe.

Vilniuje vykstantis „Kinas po žvaigždėmis“ gimtadienio proga pristato plataus spektro filmų programą: nuo išskirtinių premjerų ar visų pamiltos klasikos iki legendinių siaubo filmų.

Didžiausiais ir gražiausiais lauko kino seansais Lietuvoje bus galima mėgautis iki rugsėjo 6 d. Valdovų rūmų kieme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.