Juos skiria 33 metai: duetas pravirkdė komisiją

Jau šį sekmadienį, 19:30 LNK televizijos eteryje startuos itin lauktas „Šokio revoliucijos“ projektas. Čia savo talentu ir profesionalumu Lietuvą stebins geriausi savo srities šokių atstovai.

Šokio revoliucijos filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Šokio revoliucijos filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Šokio revoliucijos filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Šokio revoliucijos filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Šokio revoliucijos filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Šokio revoliucijos filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 29, 2019, 4:12 PM, atnaujinta Aug 29, 2019, 4:13 PM

Vieni tokių – baleto profesionalai Urtė ir Igoris. Ir nors projekte dalyvauja ne viena baleto atstovų pora, šis duetas išskirtinis. Urtę ir Igorį skiria net 33 metai.

Devynerių metų Urtė ir keturiasdešimt dviejų Igoris tvirtai tiki – šokio scenoje amžius neturi reikšmės. O svarbiausia tai, kokią istoriją kiekvienas artistas savo pasirodymu nori papasakoti žiūrovui. Šio dueto scenoje pasakojama istorija iki sielos gelmių sukrėtė visus projekto meistrus.

„Sunku atrasti tinkamą žodį matyti du labai skirtingus visomis prasmėmis šokėjus. Amžiumi, vaizdu, patirtimi. Bet, tas skirtingumas į vieną kompoziciją labai gražiai susiklijavo.

Tai sukrėtė visomis prasmėmis“, – po Urtės ir Igorio pasirodymo kalbėjo projekto meistras Laurynas Žakevičius. Meistrui antrino ir jo partnerė Airida, po dueto pasirodymo nebegalėjusi sulaikyti ašarų: „Tai buvo pats stipriausias istorijos prasme pasirodymas visame projekte.“

Didžiulis metų skirtumas scenoje nustebino tiek susirinkusią publiką, tiek projekto meistrus, tačiau duetas pripažįsta – sprendimas šokti tokioje poroje buvo unikali idėja ir būdas Lietuvai parodyti, jog šokis padeda išnykti visiems stereotipams. Ir nors Urtės sprendimas dalyvauti projekte buvo gerai apgalvotas, Igoriui tai tapo netikėtumu.

„Projekte dalyvauti pasiūlė „Šokio revoliucijos“ choreografė ir Baltijos Baleto teatro vadovė Marija Simona Šimulynaitė, kuri ir sugalvojo poroje sustatyti du visiškai skirtingo amžiaus šokėjus.

Pradžioje Urtė turėjo šokti su kitu partneriu, tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių jis dalyvauti nebegalėjo ir tapti Urtės partneriu buvo pasiūlyta man. Iš pradžių nelabai to norėjau, nemaniau, kad esu tinkamas tokiems projektams, juk jau nebesu pirmos jaunystės ar televizinės išvaizdos.

Tačiau Marijai Simonai atrodė, jog esu šokėjas, kurį turi pamatyti visa Lietuva, kad esu talentingas. O didžiausiu argumentu dalyvauti tapo idėja, kurią norėjau parodyti Lietuvai – kad šokti galima nepriklausomai nuo amžiaus ir kad baleto šokėjai savo šokiu gali papasakoti jaudinančias istorijas“, – apie idėją dalyvauti projekte pasakoja Igoris.

Pastatyti pirmąjį šokį kartu, duetui prireikė labai daug laiko. Igoris pripažįsta – ne vieną dešimtmetį praleidęs baleto scenoje, jis yra reiklus partneris, tad ir į šokį reikėjo įdėti labai daug darbo, laiko ir pastangų, kad scenoje abu partneriai taptų lygiaverčiai.

„Mums labai rūpėjo kokybė. Reikėjo ne tik galvoti, ką darau pats, bet ir matyti, ką daro mano partnerė, kuri dar neturi tiek patirties, tad jai reikėjo įdėti daugiau darbo. Esu dėkingais Urtei ir jos šeimai už kantrybę, didžiulį norą šokti ir tam paaukojant visas vasaros atostogas.

Mūsų tikslas buvo papasakoti istoriją neištarus nei vieno žodžio. Meistrų reakcija tik patvirtino, jog jie tikrai suprato, ką mes norėjome papasakoti“, – apie pasiruošimą pasakoja Igoris.

Igoris pripažįsta, jog statant šokį, pagrindinė jų šokio mintis darėsi vis panašesnė į jo paties gyvenimo istoriją. Šokėjų manymu, tai leido lengviau perteikti šokio idėją ir paruošti pasirodymą, sujaudinusį meistrus iki sielos gelmių. Emocingas ir unikalus Urtės ir Igorio pasirodymas – jau šį sekmadienį 19:30 „Šokio revoliucijos“ premjeroje per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.