TV ekranuose neišvysime Žygimanto Stakėno – rado kitos veiklos

„Gyvenimas vyksta ir be televizijos“, – aiškino buvęs įvairių laidų vedėjas Žygimantas Stakėnas (37 m.), kurio naująjį televizijos sezoną neišvysime ekrane.

Žygimantas Stakėnas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žygimantas Stakėnas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žygimantas Stakėnas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žygimantas Stakėnas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žygintas Stakėnas su žmona Dovile.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žygintas Stakėnas su žmona Dovile.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žygimantas Stakėnas ir Marius Jančius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žygimantas Stakėnas ir Marius Jančius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žygimantas Stakėnas su atžalomis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žygimantas Stakėnas su atžalomis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 5, 2019, 8:01 PM, atnaujinta Sep 5, 2019, 8:10 PM

Jau beveik pusmetį Ž.Stakėnas šiokiadieniais skuba į radijo stotį „Radiocentras“. Iš TV ekranų dingęs vyras su kolege Egle Ancevičiūte veda nuotaikingą aktualijų laidą „Radiodiena“.

„Kai išėjau iš „Lietuvos ryto“ televizijos, kur pasikeisdamas su Mariumi Jančiumi vedžiau laidą „Mano Europos Parlamentas“, kurį laiką nuolatinio darbo neieškojau.

Vedžiau renginius, turėjau kitų smagių darbelių, todėl negalėjau skųstis, kad nėra iš ko gyventi.

Be to, reikėjo pamąstyti, ką norėčiau veikti, kur atsiskleisti. Mintys pradėjo suktis apie darbą radijo eteryje.

Kažkokiu telepatiniu būdu jos, matyt, persidavė radijo stoties vadovams, nes vieną dieną sulaukiau skambučio ir mane pakvietė vesti laidos“, – pasakojo Ž.Stakėnas.

Žodžio kišenėje neieškantis, improvizuoti mėgstantis vyras kiekvieną darbo dieną keletą valandų bendrauja su klausytojais.

Radijo eteryje žodžius Žygimantas beria tokia greitakalbe, kokią buvo įpratę girdėti jo vestos LRT televizijos laidos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ žiūrovai.

Po darbo laidų vedėjas skuba į nuosavą sodybą šalia Vilniaus, kur su žmona Dovile (37 m.) ir atžalomis Kajumi (14 m.) bei Pijumi (10 m.) gyvena šiltuoju metų laiku.

„Mėgaujamės ramybe, nuostabiu oru, žaluma, maudomės baseine ir kuriame gerovę.

Sodyboje visada turiu ką veikti: tai žolę pjauti reikia, tai medžių šakas genėti, tai kitaip gražinti erdves“, – aiškino pašnekovas.

Darbą televizijoje Ž.Stakėnas pradėjo už kadro.

2005 metais LRT televizijoje jis dirbo „Lietuvos dainų dešimtuko“ redaktoriumi, po metų – nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, kurią laimėjo „LT United“.

„Po to pradėjau lįsti į kadrą kaip Stakas Žygėnas. Tokį personažą sugalvojome, kai „Mažųjų žvaigždžių ringe“ reikėjo pristatyti atlikėjus ir skelbti balus“, – prisiminė Ž.Stakėnas.

Esminis karjeros lūžis įvyko po konkurso „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas“, kuriame jis dalyvavo su dainininke Eva.

„Tada dar daugiau žmonių pamatė tikrąjį mano veidą, o tai plačiai atvėrė duris. Juk televizijos vadovai ir prodiuseriai pageidauja, kad laidas vestų atpažįstami veidai“, – sakė Ž.Stakėnas.

Žygimantas ketverius metus vedė „Lietuvos tūkstantmečio vaikus“ (LRT), dar po ketverius dirbo „KK2 penktadienyje“ (LNK), vėliau – „Lietuvos ryto“ televizijoje.

Šeima įgarsino serialą

* Prieš trejus metus Ž.Stakėnas su šeima ryžosi neįprastai užduočiai – įgarsino animacinį serialą vaikams „Dino nuotykiai“.

* Tai pirmas kartas Lietuvoje, kai serialą įgarsino visa šeima.

* Šį darbą jiems pasiūlė internetinė platforma „Mažųjų ekspertų mokykla“, kurios ambasadoriumi Ž.Stakėnas yra nuo 2015 metų.

* Dvidešimt serialo „Dino nuotykiai“ dalių šeima įgarsino greičiau nei per mėnesį.

* Žygimantas įgarsino pagrindinį herojų – dinozaurą Dino, Dovilė – Kiką, vyresnėlis Kajus – Lupą, o jaunėlis Pijus – Koko.

* Už gautą honorarą Stakėnai atostogavo Graikijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.