Projekto „Namas“ dalyvės apsipylė ašaromis: išliejo visas nuoskaudas

Šiandien TV3 laidoje „Namas“ – itin jautri diena, ne tik jaudinančios išpažintys, bet ir netikėtai susitikimai nepaliks abejingos nė vienos dalyvės. Ašaros liesis upeliais – ir iš skausmo, ir iš džiaugsmo.

 Įamžintos emocijos.<br> Stop kadras.
 Įamžintos emocijos.<br> Stop kadras.
 Įamžintos emocijos.<br> Stop kadras.
 Įamžintos emocijos.<br> Stop kadras.
 Įamžintos emocijos.<br> Stop kadras.
 Įamžintos emocijos.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-09-16 16:41, atnaujinta 2019-09-16 16:51

Užduotis, kurią šiandien „Namo“ dalyvėms paruošė laidos vedėja Gerda Žemaitė nebuvo lengva – sukėlė daug prisiminimų ir pačių įvairiausių jausmų, atvėrė ne vieną skaudžią žaizdą. Visos projekto dalyvės turėjo prisiminti savo mamas ir atvirai pasakyti ką joms jaučia – nepriklausomai nuo to, ar bendrauja su mamomis, ar jų jau seniai nebėra gyvųjų tarpe.

Ne viena dalyvė prisipažino turinti daug nuoskaudų, daug neišsakytų žodžių ir jausmų, bet ne viena pastebėjo, kad kitaip pradėjo vertinti savo mamą, kai pačios susilaukė vaikų.

Justinos mama jau daug metų gyvena Norvegijoje. Projekto dalyvė neslepia, kad jos ne itin gerai sutarė, bet gimus sūneliui, santykiai labai pasitaikė.

„Tik gimus mano pačios vaikui, supratau, kaip mama stengėsi dėl manęs“, – sako Justina.

„Dabar labai geri santykiai su mama. Nuo mažens ryšio nelabai buvo. Atsimenu baimę jos akyse. Buvo daug dalykų, kuriuos galėjo pakeist, bet nepakeitė. Pavyzdžiui, tėvas mušė ne tik ją, bet ir mane. Galbūt dėl to jos nekenčiau. Buvau išbraukusi ją iš savo gyvenimo. Ištisus metus net neaplankydavau. Bet viskas pasikeitė prieš kokius dešimt metų“, – susijaudinusi kalbėjo Snieguolė.

„Dabar aš norėčiau tavęs, mama, atsiprašyt, kad galbūt tuo metu, kai tave ignoravau, galėjau tau padėt išspręst tavo problemas, mažiau galvot apie save. Dėkoju, kad esi dabar ir išnaudosime visą laiką kartu“, – jausmingai kalbėjo Snieguolė. Tuomet ji dar nežinojo, kad jos laukia staigmena – į namą jos aplankyti atvyko mama. Moterų susitikimas sujaudino visas „Namo“ gyventojas. Ir tai dar ne paskutinė staigmena Snieguolei – šiandien jos lauks dar vienas netikėtas, bet itin džiuginantis susitikimas su pačiu brangiausiu žmogumi.

Virginija nedaug prisimena mamą – anksti jos neteko. Galbūt dėl to ją iki šiol lydi vienatvė ir nuoskaudos. Kokios bebūtų patirtys, visos sutarė dėl vieno – skaudžiausia jaustis nereikalingam savo mamai.

Kad atvirumas griauna sienas, o nuoširdus pokalbis gydo įrodė Justina.

Kurį laiką brendusi antipatija tarp Virginijos ir Justinos prasiveržė. Justina – ne ta, kuri laiko viską savyje. Ji ryžosi išsiaiškinti santykius su Virginija ir tiesiai šviesiai jos klausė:

„Kas negerai? Matau kaip atidžiai mane stebi. Jaučiu, kad neaptinku tau. Gal padariau kažką ne taip? Gal pasakiau kažką. Tai tu sakyk. Aš noriu, kad visos būtume kaip vienas kumštis, kad visos viena kitai padėtume“, – be užuolankų kalbėjo Justina

Akivaizdu, kad Virginija nesitikėjo tokio žingsnio iš Justinos ir tik nedrąsiai kalbėjo: „Ne ne, viskas gerai, man tik reikia priprasti, susibendrauti...“, – sakė moteris.

Justinos atvirumas sumažino įtampą ir sugriovė tvyrojusį nebylų priešiškumą. Netrukus moterys jau atvirai šnekučiavosi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.