Monica Bellucci prisiminė skaudžias skyrybas: „Jei tenka skirtis, nereiškia, kad nebemyli“

„Amžius pasiūlo naujų vaidmenų. Raukšlės, tamsūs ratilai po akimis leidžia ekrane atsiskleisti nauju amplua“, – pareiškė aktorė Monica Bellucci (54 m.), neseniai duodama interviu prancūzų žurnalui „Madame Figaro“.

M.Bellucci kine filmuojasi jau trisdešimt metų.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
M.Bellucci kine filmuojasi jau trisdešimt metų.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2019, 11:19 AM

Aktorė M.Bellucci, kuri neseniai išsiskyrė su menininku ir galerininku Nicolas Lefebvre’u (37 m.), kalbėdama su žurnalistais paatviravo apie skyrybas su buvusiu vyru aktoriumi Vincent’u Casseliu (52 m.), taip pat pasidalijo mintimis apie plastines operacijas ir prievartą.

Prisimindama skyrybas su V.Casseliu moteris prisipažino, kad nemažai iškentė: „Nors tai buvo mano sprendimas, kai su kuo nors tenka skirtis, tai nereiškia, kad tu nebemyli.

Tai reiškia, kad daugiau nebegali būti kartu.“

Santuoka su prancūzų aktoriumi truko 12 metų. Pora turi dvi dukras: 2004 metais gimė Deva – ji jau pradėjo modelio karjerą ir pasirašė sutartį su „Dolce & Gabbana“, – o 2010-aisiais – Leonie.

Beje, dėl jaunėlės dukters M.Bellucci prieš dvejus metus viešėjo Lietuvoje: Leonie bičiuliavosi su viena mergaite iš Kauno ir buvo atvykusi pasisvečiuoti.

M.Bellucci prisiminė ir savo vaikystę bei paauglystę. Ji buvo vienintelis vaikas šeimoje, todėl dažnai jausdavosi vieniša. Nelengvi buvo ir mokykliniai metai – fizine branda ji lenkė bendraklases, kaip sakė apie save, buvo paauglė suaugusiojo kūne.

Būsima aktorė eidama į mokyklą mėgdavo pasidažyti, bet mokytojai versdavo nusivalyti makiažą.

O štai močiutė – priešingai – ragino avėti aukštakulnius, darytis manikiūrą ir atrodyti moteriškai.

Kalbėdama apie plastinę chirurgiją ir slenkant metams besikeičiančią išvaizdą Monica sakė: „Kartą išgirdau frazę, kuri tapo mano devizu: „Kiekvienas žmogus turi savų priežasčių.“

Todėl nesmerkiu tų, kurie naudojasi plastikos chirurgų paslaugomis.

Nežinau, ar pati kada nors darysiuosi raukšlių šalinimo operaciją.

Kartais matau puikius tokių procedūrų rezultatus ir pagalvoju: o kodėl gi ne?“

Moteris sulaukė klausimo ir apie buvusį draugą N.Lefebvre’ą. Aktorė šypsodamasi atsakė: „Aš juk pasakiau, kad mes išsiskyrėme, bet ne tai, kad esu vieniša.“ Vis dėlto nuo atsakymo į klausimą, ar su kuo nors draugauja, ji išsisuko.

Per pokalbį buvo užsiminta ir apie aktorės karjerą. Dabar M.Bellucci filmuojasi Tuniso režisierės Kaouther Ben Hanios autoriniame filme.

„Jei skaitydama scenarijų pajuntu, kad tai mano vaidmuo, apsisprendžiu spontaniškai. Karjeros pradžioje man tiesiog reikėjo darbo. Niekada nemaniau, kad kad manęs laukia tokia neįtikėtina kelionė po kino pasaulį“, – prisipažino M.Bellucci, kuri filmuojasi jau beveik 30 metų.

Pakalbėjo Monica ir apie Gasparo Noe 2002 metų filmą „Nesugrąžinamas laikas“ (Irreversible), kuris ne tik pelnė jai šlovę, bet ir įplieskė skandalą.

Šokiruojančios scenos, skandalingos laikraščių antraštės, prieštaringa žiūrovų ir kritikų reakcija, seansų metu alpstantys žmonės, kino teatruose budintys medikai ir 9 minutes trunkantis prievartos epizodas – tai dažniausiai platinama informacija apie šį filmą.

„Manau, ėmėme geriau suprasti, iš kur randasi prievarta. Mes jos neteisiname, bet ėmėme kelti klausimus, net turėdami galvoje prievartautoją: kas atsitiko, kad jis toks tapo?

Filmas sukėlė diskusiją, nes galimybė pamatyti, kas gali atsitikti tikrovėje, šokiravo.

Bet tikrovė visada blogesnė negu meninė išmonė. Pavyzdžiui, sakoma, kad kinas užmuša aktorius. Tai netiesa. Aktorius, kaip ir visus žmones, pražudo gyvenimas, – samprotavo M.Bellucci ir perėjo prie #MeToo bei lytinio priekabiavimo temos: – Man pasisekė – gyvenimas mane apsaugojo, bet prievarta išties baugina.

Kita vertus, neturėtume moterų laikyti aukomis – jos gali apsiginti.“

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.