Edvardo Žičkaus žvilgsnis į Europos aristokratų gyvenimą: ten lankėsi ir popiežius

Kaip šiandien atrodo gyvenimas žmonių, kurių venomis teka mėlynas kraujas? Uždaras ir kruopščiai saugomas nuo pašalinių akių. Tačiau, kas gali patekti į privačią erdvę aristokratų šeimų, kurių pavardės skaičiuoja šimtmečius, o kartais ir gerokai daugiau? Apie visai tai jau trečiadienio vakarą 21.00 val. pasakos „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Gyvenimas“.

Baltųjų trumų medžioklės ypatumai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Baltųjų trumų medžioklės ypatumai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Baltųjų trumų medžioklės ypatumai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Baltųjų trumų medžioklės ypatumai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Baltųjų trumų medžioklės ypatumai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Baltųjų trumų medžioklės ypatumai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 26, 2019, 3:15 PM, atnaujinta Nov 26, 2019, 3:20 PM

„Šiuose namuose pabuvojo Popiežius, Tonis Bleiras, Vladimiras Putinas, Andrea Poccelli ir daugelis kitų ryškiausių šio šimtmečio asmenybių, tačiau tai nereiškia, kad Toskanos regione esančios tvirtovės durys lengvai atsiveria kiekvienam. Patekti čia iki šiol gali tik išrinktieji“, – pristatydamas trečiadienio vakaro laidos „Gyvenimas“ temą pasakoja jos vedėjas Edvardas Žičkus, visai neseniai sugrįžęs iš Florencijos.

Parengti pasakojimą apie šiandienos Europos aristokratų gyvenimą buvo sena žurnalisto svajonė, bet ją įgyvendinti prireikė kone penkerių metų. Prieš tiek laiko viešėdamas Italijoje Edvardas susipažino su Strozzi princų šeima.

„Už šią pažintį esu dėkingas savo bičiulei – dizainerei Ellai Tatarinovai, kuri jau ne vienerius metus savo gyvenimą dalija tarp Florencijos ir Vilniaus. Ir šįsyk tik jos rekomendacijų dėka mūsų filmavimo komandai prasivėrė durys į asmenines Strozzi ir Corssini princų valdas, kuriose saugomos įspūdingos meno kolekcijos ir net ore regis tvyro šimtmečius menančios istorijos dvasia“, – susižavėjimo neslepia populiarios gyvenimo būdo laidos kūrėjas.

Trečiadienio vakarą savo žiūrovus Edvardas pakvies ne tik apsilankyti garsių ir kilmingų žmonių rūmuose, bet ir leistis į vieną brangiausių pasaulio pramogų – baltųjų trumų medžioklę.

„Čia niekada nežinai, ar paklojęs įspūdingą sumą už galimybę medžioti, grįši su laimikiu. Dažnai pasitaiko, kad trumų rasti nepavyksta, o jei ir pavyksta, tai jie, pagal vietos tvarką, priklauso žemių, kuriose rasti, savininkas, o ne radėjui. Tiesa, ir radėjas tokie smalsuoliai, kaip aš, savęs vadinti negalime, nes trumų ieško specialiai to apmokyti šunys su vedliais“, – apie įsimintiną pramogą, kurioje lietuvį lydėjo pati princesė Natalia Strozzi pasakoja Edvardas, pridurdamas, kad šiemet baltųjų trumų kilogramas Italijoje kainavo iki puspenkto tūkstančio eurų.

„Turguje buvo galima rasti ir kone perpus pigesnių trumų, bet pačių geriausių, kuriuos kaip mat išgraibo Michelin žvaigždutėmis pažymėtų restoranų virtuvės šefai, ant turgaus prekystalių nė su žiburiu nerasi“, – juokėsi Edvardas.

Apie tai, kaip patekti į garsių aukštuomenės šeimų kompaniją, kokių taisyklių privalu laikytis atsidūrus privačioje aristokratų erdvėje ir kaip jie bendrauja su savo svečiais trečiadienio vakarą pasakos ir žinomos lietuvės – dizainerė Ella Tatarinova bei verslininkės Irena Marozienė ir Alma Latvytė.

Išskirtinė galimybė iš labai arti pažvelgti į Europos aristokratų gyvenimą – trečiadienį 21.00 val. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Gyvenimas“ su Edvardu Žičkumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.