V. Cololo gyvenimo vingiai: vos nepatekęs už grotų vėliau tapo pedagogu

„Norėčiau, kad po manęs liktų ne atsiminimas, o šypsena“, – yra sakęs bene kiekvienam lietuviui pažįstamas laidų vedėjas, humoristas, aktorius Vitalijus Cololo, staiga miręs gruodžio 2-ąją. Jam buvo 45 metai.

V.Cololo ir V.Šapranauskas laidoje „Šapro šou“.
V.Cololo ir V.Šapranauskas laidoje „Šapro šou“.
V.Cololo visuomet būdavo linksmas, šviesus, neieškantis žodžio kišenėje.
V.Cololo visuomet būdavo linksmas, šviesus, neieškantis žodžio kišenėje.
2010 m. V.Cololo ir N.Bunkė „Žvaigždžių duetuose“ laimėjo 3-iąją vietą.
2010 m. V.Cololo ir N.Bunkė „Žvaigždžių duetuose“ laimėjo 3-iąją vietą.
Vienas paskiausių humoristo akibrokštų scenoje – jo įkūnyta A.Širinskienė.
Vienas paskiausių humoristo akibrokštų scenoje – jo įkūnyta A.Širinskienė.
V.Cololo visuomet būdavo linksmas, šviesus, neieškantis žodžio kišenėje.<br>T.Bauro nuotr.
V.Cololo visuomet būdavo linksmas, šviesus, neieškantis žodžio kišenėje.<br>T.Bauro nuotr.
V.Cololo visuomet būdavo linksmas, šviesus, neieškantis žodžio kišenėje.<br>P.Mantauto nuotr.
V.Cololo visuomet būdavo linksmas, šviesus, neieškantis žodžio kišenėje.<br>P.Mantauto nuotr.
V.Cololo visuomet būdavo linksmas, šviesus, neieškantis žodžio kišenėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Cololo visuomet būdavo linksmas, šviesus, neieškantis žodžio kišenėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Cololo visuomet būdavo linksmas, šviesus, neieškantis žodžio kišenėje.<br>T.Bauro nuotr.
V.Cololo visuomet būdavo linksmas, šviesus, neieškantis žodžio kišenėje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Dec 7, 2019, 11:46 AM

Visuomet linksmas, šviesus, neieškantis žodžio kišenėje ir niekada nestokojantis humoro jausmo – turbūt toks ir išliks atmintyje V.Cololo. Jis netikėtai iškeliavo anapilin per atostogas Ispanijoje.

Kaip sakė kartu buvę artimieji ir šeimos draugai, vyrui sušlubavo sveikata, jam teko atlikti skubią operaciją, bet ligoninėje prasidėjo uždegimas, kuris baigėsi komplikacijomis. Po jų humoristui sustojo širdis.

„Aš esu darboholikas. (...) Norėjau padaryti daug daugiau. Dėl to negaliu sąžiningai mirti, nes esu dar daug ko nepadaręs“, – kalbėjo Vitalijus dar gerokai iki lemtingos dienos.

Baigti darbų jam nebuvo lemta, nors apgailestauti, kad gyvenimas buvo iššvaistytas, turbūt irgi nereikėtų.

Vyras buvo įsitikinęs: žmogus turi viską patirti savo kailiu, pereiti visus etapus, kaip tikras studentas valgyti bulves – tik tada išmoks gyventi. Jis ir patyrė viską: nuo sudėtingos vaikystės, chuliganizmo iki karjeros scenoje, televizijoje ir šeimos, kuri pakeitė neatpažįstamai.

Pasakodamas apie savo gyvenimo vingius, V.Cololo neslėpė: jis buvo sunkus vaikas, idėjų, kaip paįvairinti vaikišką kasdienybę, tikrai netrūkdavo.

V.Cololo vaikystėje išnarstė visus gimtųjų Druskininkų kampus ir pakampes, o studijų metais netgi buvo visų Šiaulių studentų siaubas.

„Kartą vaikystėje labai netinkamai papokštavau, – viename interviu pasakojo V.Cololo. – Prisivogę su draugais kaučiuko, pagaminome bombą, kuri skleidė dūmus. Mes, prisidarę tokių bombų, mėtydavome jas į butus.

Kartą įmetėme į šalia esantį butą, o tame kambaryje miegojo vaikas. Gerai, kad jo tėvai greitai sureagavo, nes viskas galėjo baigtis didele nelaime. Už tai mane tėvas lupo penkias valandas be sustojimo. Jei manęs nebūtų lupę, aš jau seniai būčiau sėdėjęs kalėjime.“

Taip humoristas vos nepateko į nepilnamečių koloniją, tačiau inteligentų šeimoje augusio vaiko pagailėjo policija ir leido pasitaisyti.

Įstojęs į Šiaulių pedagoginį institutą, Vitalijus toliau pokštaudavo. „Tai buvo beprotybės laikas, nuolatinis chuliganizmas. Aš netgi po bendrabutį vaikščiodavau su šautuvu“, – savo nuotykius pasakojo V.Cololo.

Anot jo, studijuodamas kaip tikras studentas patyrė visko: badą, nakvynes bet kur, pramiegotas paskaitas, bet studijas vis dėlto baigė be skolų.

„Buvau sunkaus būdo jaunuolis, nenuorama ir išdaigininkas, mane už netinkamą elgesį mažiausiai penkis kartus išvijo iš bendrabučio, kuriame gyvenau, du sykius grasino išmesti iš mokymo įstaigos, todėl niekas nesitikėjo, kad be skolų per ketverius metus baigsiu mokslus. Bet man pavyko!“ – žurnalui „Privatu!“ yra pasakojęs vyras.

Vis dėlto studijų metais V.Cololo ne tik krėtė šunybes. Jis aktyviai dalyvavo studentų linksmųjų ir išradingųjų klube (LIK), buvo šio klubo kapitonas.

Tuo metu Šiaulių LIK-as tarp Lietuvos aukštųjų mokyklų klubų visada užimdavo pirmąsias vietas.

Jis buvo ir Šiaulių pedagoginio instituto studentų laisvalaikio centro administratorius-renginių organizatorius, o baigęs studijas įgijo pradinių klasių mokytojo specialybę ir įsidarbino mokykloje.

Per savo gyvenimą V.Cololo pakeitė ne vieną darbą: nuo mokytojo, pionierių stovyklos auklėtojo iki turgaus prekeivio.

Vis dėlto geriausiai V.Cololo buvo žinomas dėl karjeros televizijoje: vienuolika metų dirbo TV3, vėliau perėjo į LNK.

Bene didžiausią savo karjeros dalį – net 13 metų – humoristas praleido drauge su jau anapilin iškeliavusiu kolega ir bičiuliu Vytautu Šapranausku. Viskas prasidėjo nuo „Tegyvuoja karalius“, vėliau buvo „Šapro šou“, „Puikusis šou“, „Šeštadienio šou“.

„Turbūt su juo pasirodė pirmieji mano personažai“, – jau po V.Šapranausko mirties atsiminė V.Cololo ir pridūrė, jog kartkartėmis su Vytautu susiskambindavo be jokios priežasties – tarkim, vien tam, kad papasakotų anekdotą.

Vitalijų buvo galima pamatyti „Kioskelyje“, laidoje „Dzin“, seriale „Grybauskai“. Daugelis humoristą atsimena ir iš ištvermės realybės šou „Džiunglės“, LNK laidos „Oplia“.

Su Raimundu Bingeliu, Raimondu Šilansku V.Cololo vesdavo apdovanojimų ceremonijas, renginius, laidas, tarp jų – „Lietuvos talentus“, „Vaikų balsą“.

Su Rasa Kaušiūte jis dalyvavo konkurse „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas“, su Natalija Bunke „Žvaigždžių duetuose“ laimėjo 3-iąją vietą, dirbo humoro šou „Prajuokink mane“ ir „Juoko kovos“ komisijos nariu.

Vienas paskiausių humoristo akibrokštų scenoje – jo įkūnyta politikė Agnė Širinskienė. Apie tai, kad 2018-ųjų „Auksinių svogūnų“ jubiliejinėje ceremonijoje teks suvaidinti A.Širinskienę, V.Cololo sužinojo paskutinėmis dienomis. Vis dėlto vaidmuo, rodos, pavyko puikiai: dėl stulbinamo panašumo humoristas sulaukęs aplinkinių klausimų ne kaip V.Cololo, o kaip A.Širinskienė.

Tokį Vitalijų, kokį atsimename, iš dalies „nulipdė“ ir žmona, dailės mokytoja Inga. „Ilgą laiką krėtęs nesąmones persilaužiau tik tada, kai sutikau Ingą.

Tiesą sakant, ne iš karto ji mane pamilo, nes iš pradžių Inga, kaip ir kiti bendrabučio gyventojai, manęs bijojo. Aš buvau brutalus!

Tačiau po truputį juk viskas pavyksta! Inga buvo mano pirmoji meilė. Nors, kita vertus, aš net nežinau, kas yra meilė. Ją sugalvojo rusai, kad nereikėtų pinigų už seksą mokėti“, – pokštavo humoristas.

Vėliau Vitalijus tapo atsakingu šeimos vyru, šeimą papildė dukra Evita. Su žmona jiedu atlaikė ir vienų, ir trejų, ir septynerių, ir dešimties metų krizes.

Paklaustas, kuri buvo baisiausia, V.Cololo dar 2015-aisiais „Lietuvos ryto“ korespondentei Vykintei Budrytei paaiškino: „Mes abu esame labai aktyvūs, tad nuolat gerai išsirėkdavome, išsipešdavome, vienas kitą pasiųsdavome toli, gal dėl to krizių nepastebėjome.

Iš savo patirties žinome, kad kartą per mėnesį būtina profilaktiškai pasibarti. Man keista, kai poros tvirtina, esą niekada nesipyksta.

Ar nesikaupia pyktis tų žmonių viduje? Ar neprasiverš kada nors? O mes su žmona kartais net dirbtinai susipykstame.

Tad drąsiai patariu visiems – išsirėkite, išeikite, pasėdėkite automobilyje. Nebūtina niekur važiuoti.“

santuokoje beveik du dešimtmečius išgyvenęs humoristas sakė, kad jo šeimoje kampai iki šiol nėra nugludinti: „Vyro niekada nenugludinsi. Vyras yra laukinis. Moterys yra lapės, jos turi išmokti valdyti vyrus. Aš matau, kaip žmona mane gudriai varto, ir man tai patinka.

Be to, moteris turi apsimesti, kad yra kvailesnė už vyrą. Mus galima prisijaukinti, bet ne pakeisti. Jei stengsitės keisti, jis pabėgs pas kitą.

Yra šeimų, kuriose moterys valdo, o vyrai – namų tvarkytojai. Bet mano graikiškas charakteris to neleistų.“

Vis dėlto, kaip prisipažino humoristas, jo santuoka laiminga, o jo aplinkoje galima rasti ir banditų, ir verslininkų, ir policininkų, taigi gyvenimas – įvairus.

„Geru žmogumi, kaip ir geru pedagogu, gali tapti tik išėjęs gyvenimo mokyklą ir augęs ne tik geroje aplinkoje“, – teigė V.Cololo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.